Hakan Çelik Lüks sınıfta İsveç hakimiyeti
HABERİ PAYLAŞ

Lüks sınıfta İsveç hakimiyeti

İskandinav stili ve yüksek güvenlik kültürünü bir arada sunan Volvo, Alman rakipleri Mercedes, BMW ve Audi’ye karşı özellikle SUV sınıfında büyük mücadele ortaya koyuyor.

Farklı tarz ve tasarım

Otomotiv sektöründe Volvo Car Turkey, Kasım 2020 tarihi itibarıyla 6 bin 865 adet ile satışlarını geçen seneye göre yüzde 89 artırdı. Toplam pazarın bir önceki yıla göre yüzde 67 premium segmentin ise yaklaşık yüzde 42 büyüdüğü bir senede, en çok büyüyen premium markalardan biri oldu. 2020 satışları içinde Volvo XC40 ve XC90, lokomotif modeller görevi gördü. Farklı tarzı ve tasarım anlayışı ile Volvo ailesinin en genç üyesi XC40, 2 bin 80 adet satış ile kendi kategorisinin yüzde 42’sini oluşturarak segment birinciliğine ulaştı.

Haberin Devamı

Segment birinciliği

Model geçen senenin tüm yıl performansına oranla satışlarını ilk 11 ayda yüzde 222 artırarak büyük bir başarıya imza attı. SUV ailesinin en büyüğü XC90’dan da yine bir segment birinciliği geldi. Volvo XC90 geçen tam yıl satışlarına oranla satışlarını yüzde 92 artırarak 1.985 adet ve yüzde 51.5 segment payı ile zirveye çıktı. Onları izleyen XC60 ise yüzde 44 pazar payı ve 1.509 adet ile satış grafiğini geçen yıla oranla yüzde 355 büyüttü ve kendi sınıfının birincisi oldu.

Lüks sınıfta İsveç hakimiyeti

%18'lik pazar payı

Magnus Boman, “2021 yılında Türkiye otomotiv pazarında 2020 yılına paralel 625 bin otomobil satılacağını tahmin ediyoruz ve payımızı yüzde 1.5 civarında öngörüyoruz; 52 bin adetlik bir premium segment satışları içinde ise bu yıla paralel yüzde 18’lik bir pazar payı hedefliyoruz” dedi.

Dijital atak

Volvo Car Turkey’de kısa süre önce genel müdür olarak yeni görevine başlayan Magnus Boman, değişen otomotiv endüstrisinin gelecek yıllarda dijital alanda ciddi adımlar atacağını söyleyerek, Volvo Cars’ın 2025 yılında global 1.2 milyon araç satışının en az yüzde 50’sinin tamamen elektrikli olmasının hedeflendiğini ve şirketin online çözümleri ile 5 milyon kullanıcı etkileşimi yakalanacağından bahsetti. Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman, “Segment birincisi modellerimizin başarısını korurken en büyük hedeflerimizden biri de Plug-in Hybrid (PHEV) satışlarını, toplam satışların içerisinde yüzde 7-10 aralığına ulaştırmak” dedi.

Haberin Devamı

S60 şubatta geliyor

Volvo Car Turkey Pazarlama, PR ve Tüketici Deneyimi Direktörü Kubilay Polat, yeni S60’ın mild hybrid turbo-şarjlı benzinli AWD 250 beygir gücünde motor seçeneği ile pazara sunulacağını söyledi. Türkiye’de Şubat 2021’de teslimatları başlayacak olan model; Volvo’nun Çin’deki üretim tesislerinden ithal edilecek ve başlangıç fiyatı 783 bin TL olacak.

Engelsiz iletişim

Toyota bir otomobil şirketi olmanın yanı sıra toplumlar için ileri teknolojik ürünlerle farklı çözümler üreten bir ‘mobilite’ şirketine dönüşme yolunda da adımlar atıyor. Bu çerçevede Toyota Türkiye, bir ilki gerçekleştirerek işitme engelliler için işaret diliyle konuşma olanağı sunan görüntülü iletişim hattını hizmete açtı. İşitme engeli bulunan tüketiciler böylelikle Toyota’nın web sitesindeki ‘toyota.com.tr/ engelsiziletisimhatti’ linkinden ‘engelsiz iletişim hattı’na’ hızlıca ulaşıp, Toyota ve modelleri hakkında bilgi alabilecek, olası sorunlarını çözebilecek.

Haberin Devamı

Yüksek yerlilikle sağlanan avantaj

Türkiye’de yaklaşık 400 milyon Euro ilave yatırımla Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında üretilen yeni nesil Renault Clio, yüksek yerlilik oranı ve uygun fiyat avantajıyla halen otomotiv pazarının en ekonomik birkaç modelinden biri durumunda. Aralık ayı için düzenlenen kampanya kapsamında yeni Clio modellerini 20 bin TL’ye varan indirimle satın almak mümkün olabilecek. Clio, 152 bin 900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Lüks sınıfta İsveç hakimiyeti

Otomotiv duayenine büyük ödül

Türk otomotiv dünyasının duayen isimlerinden olan Yüce Auto Skoda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, Çekya Dışişleri Bakanlığı ‘Diplomasi Liyakat Madalyası’na’ layık görüldü. Çekya Dışişleri Bakanı Tomas Petricek tarafından yapılan açıklamada liyakat madalyası sahibi Ahmet Yüce’nin yaşamı boyunca Türkiye-Çekya ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik çaba ve gayretleri takdir edildi. Liyakat Madalyası, pandemi önlemleri nedeniyle Çekya’nın Türkiye Büyükelçisi Egemen Bağış aracılığıyla Ahmet Yüce’ye takdim edilecek.

Lüks sınıfta İsveç hakimiyeti

Sıradaki haber yükleniyor...
holder