Hakan Çelik Mercedes E serisi konforuyla ana kucağını aratmıyor!
HABERİ PAYLAŞ

Mercedes E serisi konforuyla ana kucağını aratmıyor!

Mercedes’in E Serisi’nin yeni versiyonunun, geçen yıl ABD’deki Detroit Fuarı’nda gerçekleştirilen özel tanıtımına katılmıştım. Otomobilseverlerin büyük merakla beklediği bu önemli araç, geçen yılın ortalarından itibaren Türkiye’de satışa sunulmuştu. İlk etapta dizel model, ardından da Türkiye’de vergi avantajından ötürü çok tutulan benzinli E 200 piyasaya sürülmüştü. Çok uçuk olmayan fiyatıyla E Serisi’ni hayal olmaktan çıkaran avantajlı motorlu Mercedes’i geçtiğimiz günlerde kullanma imkanı buldum.
Yeni E 200 daha birinci dakikadan itibaren birinci sınıf bir otomobil olduğunu kullanıcısına hissettirmeye başlıyor. Emniyet kemeri takıldıktan itibaren saliseler içinde elektronik olarak sizi geriye çekip, iyice kemeri sıkılaştırıp ‘Ben buradayım ve artık benimle güvendesin’ mesajını veriyor. Bu sayede E Serisi ile standart olarak sunulan ‘Presafe’ teknolojisinin varlığını da hissetmiş oluyorsunuz. Zira bu teknoloji olası bir kazayı inanılmaz bir hızla algılayarak aldığı ek önlemlerle sürücü ve yolcuları korumaya başlıyor. Örneğin hızla koltuğu dikleştiriyor, camları ve açılır tavanı kapatıyor. Mercedes ayrıca ilk kez E Serisi ile ‘Attention Assist’ adını verdiği ‘Konsantrasyon Bozukluğu Sezicisi’ni de standart olarak sunmaya başladı. Sürücünün algı ve reflekslerini takip eden bu teknoloji, kendine çok güvenen sürücülerin bile işine yarayacak özellikte.

Haberin Devamı



Prestijin tanıdık yorumu

Benim kullandığım Mercedes’te ortopedik multi kontur koltuklar standart olarak sunuluyordu. İnsanın bu tip bir koltukta araç kullandıktan sonra normal bir araca uyum sağlaması zor. Nitekim bu koltuk yüksek konfor ve güvenlik özelliklerinin dışında tıpkı S Serisi’nde olduğu gibi virajlarda otomatik olarak şişerek sürücüye yan bölgelerden destek sağlıyor.
E Serisi’nin yenilenmiş benzinli motoru bu kez 184 beygir güç üretiyor. 1.8 litre hacmindeki motor, Türkiye’de E 200 etiketiyle tüketicilere sunuluyor. Otomatik şanzımanla çok uyumlu çalışan ve istenen zamanda istenen gücü sağlayan bu motor, eğer çok maceracı bir kişiliğe sahip değilseniz ‘Keşke daha güçlü bir motoru olsaymış’ dedirtmiyor.
Kabinden müzik sistemine, sileceklerinden konfor özelliklerine kadar her yönüyle tam bir Mercedes olan yeni E Serisi araç içindekileri tatmin etmek için elinden geleni yapıyor. E 200 ayrıca Mercedes’e özgü, tarif edilmesi güç bir tok kullanım hissi sunuyor. Konforla birlikte güvenlik ve performansı birlikte sağlayan bu his, araçla birlikte binlerce kilometreyi mutlu şekilde kat etmenize yardımcı oluyor.
Türkiye’de standart E Serisi’nin satış fiyatı 76 bin euro civarında. Ancak benim kullandığım araçta Şerit Takip Sistemi, Kör Nokta Asistanı, Ortopedik Koltuk, Exclusive Deri Döşeme, Sunroof gibi ekstra donanımlar da vardı. Bu paketlerin tümünü birden aldığınızda aracın fiyatı 87.500 euro’ya çıkıyor.

BOYNER’İN ÇİNLİ ORTAĞI REKOR KIRIYOR
İşadamı Osman Boyner’in Türkiye’de otomobil satışı ve ileriki aşamada üretimi konusunda ortaklık yaptığı BYD (Build Your Dreams) firması Çin pazarında rekor bir yükselişle pek çok segmentte liderliğe yükseldi. Dünyanın en hızlı ve en dinamik pazarı olarak gösterilen Çin’deki bu yükseliş, diğer ülkeler tarafından da dikkatle izleniyor.

Haberin Devamı


Çinli BYD firmasının ürettiği F3 modeli, pazarda Güney Koreli, Avrupalı ve Japon markaların da önüne geçerek birinci sıraya yerleşmiş durumda.
Osman Boyner geçtiğimiz aylarda düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda BYD ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin detaylarını açıklamıştı. Özellikle elektrikli otomobiller konusunda kapsamlı bir işbirliğine gideceklerini söylemişti. Boyner, Amerika’nın en çevreci spor otomobilini üreten Fisker Grubu’yla da kapsamlı bir işbirliği yaparak, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bölge ülkelerinde elektrikli spor otomobil Karma’yı pazarlama kararı almıştı.

Volkswagen’den turizmciye çözüm ortağı
Volkswagen Ticari Araç, Crafter modellerinde cazip avantajların uygulandığı bir indirim kampanyası başlattı. Bu kapsamda 4000 TL’ye varan indirimlerin yanı sıra 60 aya varan vade ve 1.07’lik kredi faiz oranı avantajları sunuluyor. Crafter, turizmden öğrenci taşımacılığına, lojistikten servis taşımacılığına kadar her sektöre uygun çözümler sunuyor.
Crafter Turizm’de sürücü koltuğunda sunulan geniş ayar seçenekleri sayesinde her sürücü ideal oturma konumunu elde edebiliyor. Standart konfor ekipmanları arasında bulunan CD/ MP3 çalarlı radyo, elektrik kumandalı ve ısıtmalı yan aynalar, uzaktan kumandalı merkezi kilit, derinlik ayarlı direksiyon, önde kağıt klipsi ve bardak tutucu, ön konsolda 12 voltluk soket, sürücü yanı koltuk sırtında kolçak formunda 2 bardaklıklı masa, ön kapılarda 1.5 litrelik şişe için özel bölmeler de sunuyor. Crafter Turizm’de, her ikisi de arka aksta tek tekerlekli ve bagajlı olmak üzere, 13+1, ve 16+1 yolcu kapasitesi seçenekleri bulunuyor. Aracın satışa sunulan iki dizel motorundan biri 109 diğeri ise 163 beygir gücünde.

Toyota RAV4 yenilendi
Toyota’nın yenilenen kompakt SUV modeli RAV4, Toyota Plaza’lardaki yerini aldı. Optimal Drive teknolojisi ile yenilenen RAV4, yüksek performansına eşlik eden gelişmiş yakıt ekonomisi ile segmentindeki iddiasını artırırken, güçlü ve seçkin tasarımı ve zengin donanımıyla da dikkat çekiyor.
Optimal Drive teknolojisi ile yenilenen Toyota RAV4, Multidrive S otomatik şanzımanlı 2.0 litre Valvematic benzinli ve manuel şanzımanlı 2.2 litre D-4D dizel motor seçeneğine sahip. Yenilenen RAV4’te sunulan yeni Multidrive S otomatik şanzımana sahip yeni 2.0 lt Valvematic benzinli motor, 158 beygirle yükselen gücü ile sınıfının en iyileri arasında yerini alırken, yüzde 17 oranında iyileştirilen yakıt ekonomisi ile dikkat çekiyor. RAV4’ün standart donanımında Alcantara deri döşeme, ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli bel ve yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, dokunmatik HDD navigasyon- CD- MP3 gibi donanımlar dikkati çekiyor. Yenilenen Toyota RAV4, 76 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder