Hakan Çelik Mikro mobilite yayılıyor
HABERİ PAYLAŞ

Mikro mobilite yayılıyor

Özellikle elektrikli scooter’lar kısa mesafede pratik bir ulaşım modeli olarak son yıllarda dünyadaki büyük şehirlerde önemli bir ulaşım alternatifi haline geliyor.

Avrupa ülkelerinde gelecek 5 yılda otomobil kullanımının azaltılması yönünde yoğun bir baskı var. Araçların şehiriçine girişleri de sınırlandırılmış durumda. Özellikle salgın hastalıkların yaygınlaştığı bu dönemde, bireysel ulaşım önem kazanıyor. BinBin böyle bir ortamda mikro mobilite alanında hizmet veren ve çevreci ulaşım anlayışını Türkiye’de yaygınlaştırmayı amaçlayan yenilikçi bir girişim. Yerli yazılım ve mühendislikle geliştirilen araçlarıyla Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet göstermek istiyorlar. Araçları hem yazılım hem de donanımlarıyla yerlileştirmek üzere yola çıkmışlar. Burada koydukları hedef araştırma geliştirmeden (Ar-Ge) faydalanmak ve katmadeğer oluşturmak.

Haberin Devamı

Mikro mobilite yayılıyor

10 büyükşehir 15 üniversite

BinBin’in kurucusu Kadir Can Abdik ile İstanbul Üsküdar’da bir araya geldim ve yenilikçi ulaşım çözümlerini dinledim. Şişli Terakki Lisesi mezunu olan Abdik, lisans eğitimini İngiltere Londra’da uluslararası işletme alanında tamamlamış. Bilgi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği mezunu Hüseyin Ardan Küçük de BinBin’in bir diğer yöneticisi.

En kaliteli hizmet

Kadir Can Abdik, BinBin’in farkını ve hedefini, ‘sektörde en uygun fiyata en kaliteli hizmeti vermek’ ifadesiyle özetledi. Üniversite kampüsleriyle çıkılan bu yolculukta bir ilke imza atarak İstanbul Havalimanı içinde faaliyet göstermeye başlamışlar. Özellikle İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir gibi nüfus yoğunluğu fazla ve scooter kullanmaya elverişli bölgelerde hizmet verebilmek adına kolları sıvamışlar. Halen İstanbul’da 2 ilçede, 3 üniversitede ve İstanbul Havalimanı’nda faaliyetteler. Gelecek yıldan itibaren 10 büyükşehir ve 15 üniversiteyi de kapsama alanlarına eklemeyi planlıyorlar.

Afet sırasında bisiklet

Türkiye’nin dört bir yanında çok sık yıkıcı depremlerle karşılaşıyoruz. Bisiklet çevreci ve sağlıklı bir ulaşım alternatifi olmasının yanında afet sonrasında da kullanılabilecek en pratik ve ekonomik ulaşım aracı olarak dikkat çekiyor. Fiziki şartları ve yaşadıkları mekanları uygun olan ailelerin, erişebilecekleri bir noktada bisiklet bulundurmalarında büyük fayda var. Yerel yönetimler ve kamu otoritesi bisikletin bu fonksiyonunu öne çıkaracak yatırımlar yapmalı.

Haberin Devamı

Mikro mobilite yayılıyor

2021 yılında yola çıkıyor

Tofaş’ın 1 milyar dolarlık yatırım yaparak, 2015 yılında seri üretime geçirdiği ve Avrupa başta olmak üzere pek çok ülkeye ihraç ettiği Egea model ailesi, 225 milyon dolarlık yatırımla yenilendi. Bu adımla birlikte Sedan, Hatchback ve Station Wagon seçeneklerine, aileyi crossover sınıfında temsil etmeye hazırlanan ‘Egea Cross’ eklendi.

Yeni Egea, 2021 yılında yollara baştan aşağı yenilenen motor ailesiyle çıkacak. İlk olarak yeni Egea, yepyeni 100 beygir gücünde 1.0 litrelik GSE T3 motorla donatılacak. Euro 6D final uyumlu multijet dizel motorlar, 1.3 litre 95 beygir ve 1.6 litre 130 beygir olmak üzere iki farklı güç seçeneği sunuyor.

Mikro mobilite yayılıyor

Yakında satışta

Subaru Forester’ın Sport versiyonu, ABD pazarındaki başarısının ardından Avrupa’da ve Türkiye’de de e-Boxer motorla birlikte satışa sunulmaya hazırlanıyor. Parlak ve mat siyah detayları ile turuncu renkli özel aksesuarlarıyla öne çıkan sınırlı sayıda Forester e-Boxer Sport, geçen haftan itibaren Subaru showroom’larına geldi. Forester e-Boxer’ın Sport modeli Mild Hybrid 2.0i motor hacminde 150 beygirlik bir benzinli motor ile 12.3 kw gücünde bir elektrik motoruna sahip.

Haberin Devamı

Mikro mobilite yayılıyor

İki yeni model Türkiye'de

Mercedes Benz’in yenilenen E Coupe ve Cabriolet modelleri bayilerdeki yerini aldı. Her iki araç, E 300 olarak adlandırılan, 9G-Tronic otomatik şanzımanın standart olarak sunulduğu, EQ Boost adındaki 48 volt beslemeli marş-jeneratörü destekli, 2.0 litrelik turbo beslemeli 4 silindirli benzinli motora sahip. E 300 Coupe’un başlangıç fiyatı 1 milyon 355 bin lira, E 300 Cabriolet’nin fiyatı ise 1 milyon 558 lira. Mercedes Benz Otomotiv İcra Kurulu ve Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, “Uzun yolculuklara çıkmak için her fırsatı değerlendiren otomobil tutkunlarını, güvenlik, konfor ve iletişim teknolojileriyle güncellediğimiz iki yeni modelimizle buluşturuyoruz” dedi.

Mikro mobilite yayılıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder