Hakan Çelik Motosiklet fiyatına yerli araç
HABERİ PAYLAŞ

Motosiklet fiyatına yerli araç

Hyundai Assan tarafından İzmit’te üretilen i10 yenilenmiş versiyonuyla 615 bin TL başlangıç etiketiyle satışa sunuldu. Araçta 1.0 litre ve 1.2 litrelik iki adet benzinli motor seçeneği mevcut.

Motosiklet fiyatına yerli araç

 

İZMİT’TE ÜRETİLİYOR

Güney Kore merkezli küresel otomobil üreticisi Hyundai, A segmentinde önemli satış rakamlarına ulaştığı i10 modelinin makyajlı versiyonunu Türkiye’de satışa sundu. Otomobil, Hyundai Assan tarafından İzmit’te üretiliyor. Daha canlı renkler ve daha şık bir tasarımla dikkat çeken i10, gelişmiş bağlantı özellikleri, konfor unsurları ve genellikle sadece üst segmentlerde görülen teknolojileri de sunuyor. Hyundai i10, bu yeni eklentileriyle beraber sınıfında şimdi daha da rekabetçi olmaya aday.

Haberin Devamı

DİNAMİK GÖRÜNÜM

Yeni i10, makyaj operasyonundan sonra hem kabinde hem de dışarıda bir dizi tasarım güncellemesine tabi tutulmuş. Şimdi daha sportif bir duruş sergileyen Hyundai i10, alçak tavanı ve uzun dingil mesafesi sayesinde daha dinamik bir izlenim uyandırıyor. i10, ikisi yeni toplam yedi gövde rengiyle satışa sunuluyor. Otomobilin ön kısmındaki farlar ve gündüz sürüş lambaları yenilendi. Ayrıca, daha farklı bir ızgaraya kavuşan i10, arkada da yeni bir logoyla geliyor. Makyajlanan model ayrıca; yeni tasarlanmış 15 inç alaşım jantlara da sahip.

AKILLI TEKNOLOJİLER

Yeni i10 sorunsuz bağlantı özellikleriyle de son derece kullanışlı. Avrupa’nın en popüler şehir otomobillerinden biri olarak beğeniyle karşılanan i10, standart 4.2 inç LCD gösterge, dijital klima, akıllı anahtar, önde ve arkada USB tip-C bağlantılarıyla dikkat çekiyor. Hyundai i10, 8 inç multimedya ekran ve Apple CarPlay-Android Auto özelliklerine sahip. Daha fazla güvenlik için Hyundai Smart Sense donanımlarını da standart olarak sunuyor.

Motosiklet fiyatına yerli araç

 

İKİ FARKLI MOTOR SEÇENEĞİ

Yeni i10, Türkiye’de Jump, Style ve Elite olmak üzere 3 farklı donanım seçeneğiyle satılıyor. Aynı zamanda, 1.0 lt ve 1.2 lt’den oluşan 2 farklı benzinli motor tipiyle de verimli bir yakıt ekonomisi sunuyor. 5 ileri manuel şanzıman sadece 1.0 litrelik motorda sunulurken, 5 ileri AMT otomatik şanzıman ise hem 1.0 lt hem de 1.2 lt’lik motorlarla kombine ediliyor. Hyundai i10, 1.0 lt MPI Jump manuel seçenek 615 bin TL, en dolu seçenek olan Elite 1.2 AMT ise 720 bin TL’lik bir fiyat etiketine sahip. Halen piyasadaki belli güçlerdeki motosiklet fiyatlarının 400-500 bin TL’den başladığı düşünülecek olursa Hyundia i10 rekabetçi fiyatıyla iyi bir ulaşım alternatifi olmaya aday.

Haberin Devamı

3 YENİ MODEL TÜRKİYE’DE

Türkiye’nin 8 yıldır en çok satan motosiklet markalarından olan Honda’nın farklı segmentlerdeki 3 yeni modeli motosiklet severlerin beğenisine sunuluyor. Honda’nın şehiriçi çeviklik ve uzun mesafe rahatlığı sunan XL750 Transalp modeli, Scooter segmentinin öne çıkan modellerinden biri olan ADV350 ve off-road sürüşlere keyif katan CRF250L-RL modelleri Honda bayilerindeki yerini aldı. ADV350, Honda’nın İtalya’daki Atessa Fabrikası’nda üretiliyor. Bu modelin başlangıç fiyatı 253 bin TL.

Motosiklet fiyatına yerli araç

 

47 YIL SONRA VEDA ETTİ

Avrupa pazarının ve Türkiye’nin en beğenilen küçük otomobillerinden Ford Fiesta’nın üretimi son buluyor. Fiesta üretimi 7 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla bitecek. Avrupa’da Super Mini kategorisi olarak da bilinen sınıfta yer alan Fiesta 8 kuşak boyunca tam 47 yıl aralıksız olarak üretilmişti. Bantlardan inen son iki Fiesta’dan biri üretimin de yapıldığı Köln’de kalırken, diğeri İngiltere’ye gönderilecek. Fiesta’nın üretiminin durdurulması kararının, aynı fabrikada üretilecek olan elektrikli Ford Explorer SUV’a yer açmak için alındığı belirtiliyor. Ford’un elektrikli araç merkezi ve ilk karbon nötr fabrikası olan Köln’deki tesisin resmi açılışı 12 Haziran tarinde yapılacak. Covid pandemisi nedeniyle otomobil üreticileri ellerindeki sınırlı parçaları görece olarak daha az karlı küçük modeller yerine SUV ve Crossoverlara kaydırma kararı almıştı. Ford benzer gerekçelerle S-Max ve Galaxy modellerinin üretimini durdurmuştu. Focus Hatchback modeli de 2025’te son kez bantlardan inecek.

Haberin Devamı

Motosiklet fiyatına yerli araç

 

ELEKTRİKLİ SÜRÜŞ HAFTASI

Türkiye’de ilk kez 2019 yılında düzenlenen Elektrikli ve Hibrit Sürüş Haftası’nın dördüncüsü, 9-10 Eylül 2023 tarihleri arasında, Yenikapı- İstanbul’da gerçekleştirilecek. Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneği (TEHAD) desteğiyle, Electric Hybrid Cars Dergisi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, otomobil ve teknoloji meraklıları hafta sonu boyunca, elektrikli araçları pist üzerinde deneyimleme şansı bulacak. Türkiye’nin ilk ve tek tüketici deneyim odaklı sürüş etkinliği, halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Katılım için kayıtlar, etkinlik günü alandaki kayıt masalarından veya elektriklisurushaftasi. com adresli web sitesi üzerinden yapılabilecek. Katılımcılar elektriklisurushaftasi.com web sitesi üzerinden başvuru yapabilecekler.

Motosiklet fiyatına yerli araç

Sıradaki haber yükleniyor...
holder