Hakan Çelik Muharrem İnce'den önemli açıklamalar
HABERİ PAYLAŞ

Muharrem İnce'den önemli açıklamalar

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CNN Türk’te canlı yayın konuğum oldu. Çok izlenen bir yayın gerçekleştirdik, birçok konuda ilginç şeyler söyledi. Önemli uyarılar getirdi. İnce, uzun yıllar Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) en etkili profillerinden biri olan, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak yarışan ancak yaşadığı sorunlardan sonra partisinden ayrılarak siyaset yolculuğuna devam eden bir isim.

Muharrem İnce, muhalefetin yöntemleri yanlış diyerek “2 tane oy alacağım diye PKK, FETÖ terör örgütüne selam verirseniz halk hesap sorar. İstanbul’u alacağım derken Türkiye’yi kaybedersiniz” ifadesini kullandı. İnce, Milli Muharip Uçak KAAN ile gurur duyduğunu, Togg ve uzaya astronot gönderilmesi gibi girişimleri de desteklediğini ifade etti. İnce’nin hangi açıklamaları yaptığını özetle aktarmak istiyorum:

Haberin Devamı

Çok tecrübeli bir siyasetçisiniz fakat bugüne kadar yeterince anlaşılamadığınızı düşünüyor musunuz?

Ben 2018’de meydanlarda ‘kuantum’ dedim, ‘nano teknoloji’ dedim, ‘uzay madenciliği’ dedim. İlk kez meydanlarda ‘matematik’ diyen siyasetçi benim bu ülkede. Şimdi de diyorum ki; iklim değişikliğini konuşalım, küresel ısınmayı konuşalım, güneş pillerini konuşalım. Bunları konuşmamız gerekirken çok boş işlerle uğraşıyoruz.

Muharrem İnceden önemli açıklamalar

Peki Cumhurbaşkanlığı seçimi?

Kısaca özetleyeyim. İktidar şöyle diyordu; mülakatı kaldıracağım. 9 ay geçti, mülakat kalktı mı? Hayır. Peki muhalefet ne diyordu? Yüzde 60 ile kazanıyoruz. Muharrem İnce kenara çekil… İktidarda tehdit dili var. Muhalefette de şu var; Bize oy vermezseniz AKP kazanır. İkisi de tehdit ediyor…

Muhalefetin tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Muhalefete diyorum ki; Senin projen yok mu?… Benim adayım ‘iyi’ demiyorsun, ‘Benim projelerim iyi’ demiyorsun. Herkes çekilsin kenara, tek kişi kalsın, AKP ile o yarışsın. Demokrasiye aykırı bu. Diyoruz ki; ‘Bu Erdoğan’dan memnun değiliz. Ama muhalefetten de memnun değiliz.’ Muhalefetin yöntemleri yanlış. Güvenlik tencerenin önündedir. PKK, FETÖ terör örgütüne selam verirseniz halk hesap sorar.

Haberin Devamı

HDP, DEM gibi partileri meşru siyaset zeminine çekmek için bu görüşmeler yapılıyor olamaz mı?

Bunu SHP denedi geçmişte, ne olduğunu herkes gördü, bir parti gitti yok oldu. Denenmiş bir şeyi bir daha denemek akıllı insanların işi değil.

İktidarın uygulamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İşletme körlüğü olan bir iktidar var, akıl tutulması var, kibir var, bilimden uzaklaşma var. 22 yıllık bir iktidar var, normalde bu iktidarın dip yapması lazım, yüzde 1’lere düşmesi lazım. Hiçbir sorun çözülmemiş, tarıma verdiği toplam destek 91.5 milyar TL, Türkiye’de tarımda 3 milyar litre mazot kullanılıyor. Avrupalı çiftçi ayakta, sen susuyorsun sadece sandığa gidip oy veriyorsun.

6’lı masa neden dağıldı?

O bir çıkar ittifakıydı, herkesin Cumhurbaşkanı Yardımcısı olduğu ittifak olmaz. Kurgu baştan yanlış. Ortaya ilkeleri koyarsınız, biz ekmeği nasıl ucuza yediririz bunun hesabını yapacağız.

Kılıçdaroğlu ile ne görüştünüz?

Kılıçdaroğlu önerimi kabul etmedi. Çık cumhurbaşkanı adayı olarak, Akşener de cumhurbaşkanı yardımcısı olsun. Canlı yayında söyledim. İnsanlara güven vermediler. Strateji hatası. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı olduğunda bunlara ne kadar maaş verileceği sorusu gelir.

Haberin Devamı

CHP’nin Hatay’da Lütfü Savaş’ı tekrar aday göstermesi için ne diyorsunuz?

Hatay’ı kaybedecekler büyük ihtimal. Bu kadar hata yapılır mı? Mustafa Sarıgül çok ses getirirdi aday olsa. Kim Özel’i desteklediyse o kaldı. CHP’de Kemal Bey’i destekleyenlerin üstü çizildi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder