Hakan Çelik Mustafa Sarıgül'e kulak verilmeli
HABERİ PAYLAŞ

Mustafa Sarıgül'e kulak verilmeli

Yakından takip ettiğim bir isim olan Özgür Özel geçmişte bana, çalışkan, enerjik ve Türkiye’deki gelişmeleri çok yakından takip edip söylem geliştirebilen bir siyasetçi izlenimi verdi. CHP Genel Başkanlığı görevindeki Özgür Özel’de ise liderlik yaklaşımı açısından acele hareket ederken istişareye olması gerektiği gibi önem vermeyen ve iletişime yeterince açık olmayan bir görüntü var.

Özel, yapıcı eleştirilere daha fazla kulak vermeli. Küskün ve kırgın partili sayısını büyütmenin -şu aşamada- kimseye bir faydası olmaz, hele yerel seçimlerin bu kadar yaklaştığı bir ortamda. Kendisi ve parti yönetimiyle ilgili yazı ve yorumlar umarım medya takip ajansından kendisine ulaştırılıyordur. Bir önceki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerindeki gibi güçlü bir muhalefet bloku yok artık.

Haberin Devamı

Mustafa Sarıgüle kulak verilmeli

İYİ Parti, Saadet Partisi, DEM, kendi yolunda ilerliyor. Memleket Partisi adaylarını açıklıyor. Meral Akşener, CHP’ye çok sert eleştiriler getiriyor. Deva ve Gelecek Partisi’nin de Cumhuriyet Halk Partisi’yle birlikte yürümek gibi bir durumu yok. Yerel seçimlerde doğru ve kazanabilecek aday belirlemenin kolay olmadığını biliyorum. Nitelikli insanların bir kısmı siyasetten uzaklaştı veya soğudu. Bazılarının da kazanma umudu azaldı. O nedenle bütün partiler bu dönem adaylarını belirlerken belli zorluklar yaşadı.

CHP’de ise farklı bir dağınıklık, tartışma ve kavga görüntüsü var. İsimler üzerinde uzlaşılamıyor, anketler yeterince dikkate alınmıyor, bölgelerden gelen geri bildirimlere kulak verilmiyor. En önemli hatalardan biri de partiye bugüne kadar ciddi hizmetlerde bulunmuş ağır topların küstürülmesi. Gürsel Tekin olayı bunun somut örneklerinden biri. Bu kadar uzun süre en ön saflarda mücadele vermiş ve İstanbul’u çok iyi bilen Tekin gibi bir isimden yararlanmamak partiye bir şey kazandırmaz.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, cumartesi sabahı CNN Türk’te canlı yayın konuğum oldu, çok ses getiren şeyler söyledi, önemli açıklamalar yaptı. Özgür Özel, bu yayını izlemiş midir ya da bir özetini takip etmiş midir bilemiyorum. Mustafa Sarıgül’ün çağrılarına mutlaka kulak verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sarıgül, partide vefalı hareket edilmediğini, önemli isimlere sırt çevrildiğini, kazanmak için doğru stratejiler izlenmediğini söyledi.

Haberin Devamı

“Ben, CHP’nin marabasıyım, ırgatıyım, Köle Isaura’sıyım” gibi çok anlaşılır ve çarpıcı ifadeler kullandı. Şişli’de 15 yıl belediye başkanlığı yapmış, Erzincan gibi çok zor ve muhafazakâr toplum tabanının belirgin olduğu bir Anadolu şehrimizde CHP’den milletvekili seçilmiş, çok deneyimli bir siyasetçi. Hatay belediye başkanı adaylığı için yapılan anketlerde Mustafa Sarıgül’ün adı oldukça yüksek çıkıyordu. Partiden kendisine Hatay ile ilgili hiçbir öneri gitmemiş. Bunun da ötesinde ulusal ve yerel siyasette bu kadar birikimi olmasına karşın seçime dair hiçbir konuda kendisine danışılmamış, fikri sorulmamış.

Çok ilginç bir detay da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lansman toplantısına Sarıgül’ün davet edilmemesi. Almanya ve ABD gibi ülkelerde liderlik koltuğunda oturan ve sorumluluk makamındaki kişiler güç kazanmak ve ileri doğru gitmek için bir dönem kendileriyle hiç aynı fikirde olmayan partilileri bile davet eder ve yeni bir sayfa açma önerisinde bulunurlar. Güç birliği yapmaya çalışırlar. Bizdeki siyaset, güçleri birleştirmek üzerine değil tasfiye etmek üzerine kurulu. Kişisel hırslar ve takıntılar her şeyin önüne geçiyor. Ben bu gelişmeleri başka türlü açıklayamıyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder