Hakan Çelik Öne çıkan modeller
HABERİ PAYLAŞ

Öne çıkan modeller

Geride bıraktığımız 2023’te ve şu anda içinde bulunduğumuz 2024’te, yılın ilk yarısına kadar satışa sunulması beklenen bazı araçlar çok konuşuldu. Bunlar arasında uzun süredir pazarda olan Fiat Egea ailesi, kısa süre içinde yollara çıkan Çinli BYD ATTO 3 veya yakında satışa sunulacak sedan sınıfının yeni yıldızı Skoda Superb gibi modeller de var.

RENAULT MEGANE E-TECH

Türkiye’de merakla beklenen bir model olan Renault Megane E-Tech satışa sunulduğu ilk günden bu yana yoğun ilgi görüyor. Tamamen elektrikli Megane E-Tech yeni formlu tasarımı, sade ve şık kabiniyle rakiplerinden ayrışıyor. Renault markasının köklü mühendislik deneyiminin avantajlarına sahip olan Megane E-Tech satışa sunulduğu günden bu yana Türkiye’de sınıfının en çok satan modelleri arasında. 160 kW motoru ile segmentindeki en yüksek güce ve şarjlanma özellikleri ile segmentteki en iyi değerlere sahip. Bu sayede ortalamada 450 km WLTP menzili, şehir içinde ise 530 km menzil sunabiliyor.

Haberin Devamı

Öne çıkan modeller

MERCEDES E SERİSİ

Konfor ve güvenlik alanında uzun süredir standartları belirleyen modellerden. Kısa bir süre önce tamamen yenilenen versiyonuyla Türkiye’de satışa sunuldu. 1.5 litrelik 170 beygirlik benzinli model vergi avantajı nedeniyle Almanya’da sadece Türkiye için üretiliyor. Aracın asıl yenilikleri iç tasarımı ve ilave olarak gelen teknolojilerinde. Arka aksın 4.5 dereceye kadar hareket edebilmesi sayesinde E serisi neredeyse kompakt bir otomobil kadar kolay kullanılıyor, çevik hareket edebiliyor.

Öne çıkan modeller

TOYOTA CH-R

Premium tasarımıyla ilk bakışta farklılığını hissettiren ve Türkiye’de üretilen C-HR 1.8 litrelik tam hibrit motora sahip. C-SUV segmentindeki bu yeni model, daha keskin ve çarpıcı tasarımı, kullanıcı odaklı dijital kokpiti, zengin donanımları, yeni teknolojileri ve gelişmiş güvenlik özellikleri ile dikkatleri üzerine çekiyor. 12.3 multimedya ekranıyla modern bir iç ambiyansa sahip olan araç dijitalleşme konusunda da hayli iddialı. Bu yeni modelin yakıt tüketimi WLTP ölçümlerine göre 4.8 lt/100 km gibi oldukça düşük bir seviyede.

Haberin Devamı

Öne çıkan modeller

BMW 5 SERİSİ

Ülkemizde lüks sedan otomobiller kategorisinde en beğenilen modeller arasında yer alan ve uzun yıllar satış şampiyonu olan 5 Serisi tamamen yenilenmiş haliyle Türkiye’de. Aynı kasa tipinde içten yanmalı motorlu seçenekler ve elektrikli modeller alınabiliyor. İlk etapta 2.0 litrelik güçlü dizel model satışa sunuldu. Merakla beklenen 1.6 litrelik 170 beygir gücündeki benzinli versiyonun 2024 yılının ortalarında gelmesi bekleniyor. Yeni 5 Serisi gençleşmiş tasarımı ve dinamik sürüş karakteriyle bu sınıfın en iddialı oyuncularından olmaya aday.

Öne çıkan modeller

LEXUS LBX

Premium otomobil üreticisi Lexus, tamamen yeni modeli LBX ile yeni bir segmente girerek lüks algısını değiştiriyor. Lexus’un B-SUV modeli LBX, Mart ayında Türkiye pazarında satışa sunulacak. Yüksek verimliliğe sahip 1.5 litre tam hibrit teknolojisini, Lexus’un yüksek kalitesiyle bir araya getiren LBX, segmentinin üzerinde standart donanımları ve etkileyici tasarımıyla dikkat çekiyor.

Öne çıkan modeller

FIAT EGEA

Türkiye’nin ve Stellantis’in önde gelen üretim ve Ar-Ge merkezlerinden biri olan Tofaş geçtiğimiz aylarda önemli bir başarıya imza attı. 2010’lu yıllar itibariyle üretimde sıçramalı büyüme gerçekleştiren Tofaş Fabrikası’nda üretilen 7 milyonuncu araç Egea Cross Wagon oldu. Fiat Egea serisi otomobiller bugün Türkiye otomobil pazarının en çok modelleri arasında. Egea rekabetçi fiyatı ve beklentileri karşılayan teknik özellikleriyle dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Öne çıkan modeller

BYD ATTO 3

Dünyanın lider elektrikli araç üreticisi BYD (Build Your Dreams), Türkiye’deki ilk modeli olan BYD ATTO 3’ü yollara çıkardı. BYD’nin global pazar için ürettiği tam elektrikli C SUV segmentindeki BYD ATTO 3, en üst donanıma sahip versiyonu olan Design paketiyle rekabetçi bir fiyatla satışa sunuldu. Otomobil modern iç tasarımı ve yenilikçi teknolojileriyle Avrupalı üreticilerin araçlarıyla rekabete katılıyor. Aracın WLTP verilerine göre ortalama menzili 420 kilometre.

Öne çıkan modeller

SKODA SUPERB

Skoda, D segmentinde yer alan amiral gemisi modeli Superb’in yeni neslini haziran ayında Türkiye’ye getirmeyi planlıyor. Superb’in dördüncü nesli, daha sofistike bir tasarım, daha fazla genişlik, daha fazla konfor ve en yeni teknolojilerle iddiasını daha ileriye taşıyacak. Türkiye Superb sedanın en büyük pazarı olmaya devam ediyor. Benzinli motor seçenekleri 1.5 TSI 150 PS mHEV, 2.0 TSI 204 PS ve 2.0 TSI 265 PS olarak dikkat çekerken, 2.0 litre TDI dizel motor ise 150 PS ve 193 PS güce sahip olacak.

Öne çıkan modeller

PEUGEOT 2008

Peugeot hem Avrupa’nın hem de Türkiye’nin B-SUV segmentinde en fazla satılan modeller listesinde üst sıralarda yer alan, benzinli, dizel ve elektrikli 3 farklı motor seçeneği ile Türkiye pazarında satışa sunulan yeni 2008 modeliyle büyük başarı kazandı. Marka 3008 modelinin benzinli ve elektrikli versiyonlarıyla da bu grafiği 2024’e de taşımayı hedefliyor.

Öne çıkan modeller

Sıradaki haber yükleniyor...
holder