Hakan Çelik ÖTV düzenlemesi yerlileri sevindirdi
HABERİ PAYLAŞ

ÖTV düzenlemesi yerlileri sevindirdi

Yüksek vergi ve sürekli artan döviz kurları otomobil satın almayı zorlaştırıyor. ÖTV oranlarının yeniden düzenlenmesi ise sektöre ve araç almak isteyenlere nefes aldıracak.

Türkiye'de üretimleri bulunan otomobil sektörünün iki önemli markası Toyota ve Renault’nun üst düzey yöneticileri ÖTV ile ilgili yeni düzenlemeyi değerlendirdi:

Renault Mais Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş:

POZİTİF RÜZGAR BEKLİYORUZ

“Yüksek bir dinamizme sahip otomotiv sektöründe, sıklıkla dile getirdiğimiz gibi ÖTV matrahlarının da artan maliyetler kapsamında pazar koşullarına adapte edilmesi gerekiyor. Yeniden düzenlenen ÖTV matrah oranlarını memnuniyetle karşılıyoruz. Bu kararın ülkemiz ekonomisinin lokomotif sektörlerinden otomotivde, ekosistemin korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.

Haberin Devamı

ÖTV düzenlemesi yerlileri sevindirdi

Dr. Berk Çağdaş motoru da dahil Türkiye’de üretilen ve Avrupa’ya ihraç edilen Clio Hibrit modelinin iç pazarda satışa sunulmasını da gündeme aldıklarını açıkladı.

SEÇENEKLER ARTACAK

Son dönemde artan üretim maliyetleri, hem tüketiciler için erişebilir modellerde bir daralma hem de fiyat enflasyonu yaratmıştı. Matrah güncellemesi, ivmenin azalmaya başladığı sektöre nefes aldırırken, yüzde 45 ve 50’lik ÖTV diliminde daha fazla modelin yer almasıyla tüketiciler için seçenekler artacak. Fiyatların bir miktar aşağıya çekilmesiyle birlikte daha sakin geçen yaz aylarının ardından pazarda pozitif rüzgar bekliyoruz.

Öte yandan çip tedariki sorunlarına paralel olarak araç bulunabilirliği sektörün diğer önemli gündemi. Bu nedenle ihtiyatlı olmakta fayda var. Mais olarak özellikle Clio ve Megane Sedan gibi yerli üretim Renault modellerimizi hem de Dacia modellerimizi bir alt ÖTV bareminde daha uygun fiyatla tüketicilerimizle buluşturabilecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Yeni matrah düzenlemesinin baremler arasındaki geçişlerde yüzde 5-17 oranlarında indirim olarak yansıyacağını söyleyebiliriz.

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt:

TAM ZAMANINDA YAPILAN BIR DÜZENLEME

Uzun bir süredir umutla beklediğimiz ve dile getirdiğimiz ÖTV matrahlarında yapılan düzenlemeyi sektörümüz açısından çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Otomobil fiyatlarında artan kur baskısını azaltmak için çok uygun bir zamanda alınmış yerinde bir karar.

Haberin Devamı

Matraha dayalı ÖTV sistemi, otomobil fiyatlarının neredeyse her ay artmasına yol açmaktaydı. Yükselen döviz kuru sebebiyle, birçok model yüzde 80’lik vergi dilimine girmiş, son dönemde yüzde 50 ÖTV baremine giren model neredeyse kalmamıştı. Tam zamanında yapılan bu düzenleme; özellikle ülkemizde üretilen yerli modellerin çok büyük kısmının yeniden yüzde 50’lik ÖTV diliminde yer almasını sağlayacaktır ve yerli üretimi destekleyecek.

ÖTV düzenlemesi yerlileri sevindirdi

Ali Haydar Bozkurt, hibrit araçlar için de ÖTV matrahının revize edilmesi Türkiye’de bu gelişmiş teknolojiyle üretim yapan bizler için de mutluluk verici. Çünkü hibrit versiyonlarımızda 60 bin TL’ye varan avantajları sunmaya başlayacağız’’ dedi.

OPEL MANTA’NIN ÇEVRECİ DÖNÜŞÜ

Köklü Alman markası Opel, kapsamlı elektrikliye geçiş stratejisinde bir sonraki adıma geçiyor. Buna göre Opel, sadece elektrikli model portföyünü genişletmekle kalmayacak, aynı zamanda 2028 yılından itibaren Avrupa’da tamamen batarya elektrikli araçlara odaklanacak. Opel, aynı zamanda dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin’e tamamen elektrikli bir marka olarak girmeyi hedefliyor. Efsanevi Opel Manta ise elektrikli otomobil olarak geri dönecek.

Haberin Devamı

ÖTV düzenlemesi yerlileri sevindirdi

İKİ YENİ MODEL YOLDA

Merakla beklenen Honda modelleri Accord ve City Türkiye’de satış çıkıyor. Honda, eylülde satışa çıkacak olan City ve ekim ayında gelecek Accord ile sedan segmentindeki iddiasını güçlendirecek. Benzinli ve otomatik vites seçeneği ile ülkemize gelecek olan iki model ile Honda’nın sedan ailesi tamamlanmış olacak.

1.5 litrelik Honda City, fiyat/performans dengesinde iddialı bir otomobil olmayı hedefliyor. ABD’nin en çok satan sedan modeli olan yine 1.5 litrelik, 190 beygir gücündeki motorla gelecek Honda Accord, Türkiye’de de lüks sınıfta sunduğu teknolojisi, standart yüksek donanımı ve performansı ile tam bir prestij modeli olarak müşterilerin beğenisine sunulacak.

ÖTV düzenlemesi yerlileri sevindirdi

PEUGEOT HIZLA ELEKTRİKLENİYOR

Fransa merkezli PSA Grubu’nun önemli markası Peugeot’nun yeni dönem stratejilerinin kalbinde elektrifikasyon yer alıyor. Markanın bu çalışmaları arasındaki en yakın örneğini ise yeni Peugeot 308 oluşturuyor. Bu kapsamda yeni Peugeot 308; Avrupa pazarlarındaki satışına, başlangıcından itibaren sedan ve station wagon versiyonlarında iki farklı şarj edilebilir hibrit motor seçeneğiyle sunulacak. Bu modellerden Hybrid 225 e-EAT8; 180 HP gücündeki PureTech motor, 81 kW gücünde elektromotor ve 8 vitesli e-EAT8 şanzımanla bir araya gelerek, 225 beygirlik gücü kullanıma sunuyor.

ÖTV düzenlemesi yerlileri sevindirdi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder