Hakan Çelik Özel günler işte böyle kutlanmalı
HABERİ PAYLAŞ

Özel günler işte böyle kutlanmalı

Kurtuluş ve bağımsızlık günlerini saygın ve tarihteki değerine uygun şekilde kutlamanın çok önemli bir sorumluluk olduğuna inanıyorum. Geleceği güçlü şekilde inşa etmek için tarihe sahip çıkmak ve yaşananları iyi öğrenmek gerekir.

Büyük milletlerin ortak özelliği budur. Birleşik Krallık, Fransa, ABD, Rusya gibi ülkelerin ulusal günlerini ve bayramlarını kutlarken küresel bir etki yarattıklarına şahitlik ediyoruz. Osmanlı’dan Cumhuriyete giden yolda Çanakkale Savaşları, Kurtuluş Savaşı ve Büyük Taarruz sadece Türkiye’nin değil, bölgemizin de kaderini değiştirdi.

Haberin Devamı

Destansı başarılarla dolu bu geçmişi iyi tanımak gerekir. 30 Ağustos Zafer Bayramı bu yıl büyük mücadelenin 100. yılı olması nedeniyle farklı bir anlam taşıyordu. Ülkemizin her yanında müthiş coşkuyla kutlandı. 30 Ağustos’ta üç noktadaki etkinlikler dikkatimi çekti:

Özel günler işte böyle kutlanmalı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri düzenlendi. İletişim Başkanlığı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı’nın birçok birimi bu planlamada yer aldı. Bildiğim kadarıyla Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının hayattaki yakınları ve akrabaları da ilk kez protokole davetliydi. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, 30 Ağustos Zaferi Marşı ve Başkomutana Selam Marşı’nı seslendirdi.

Mehteran Birliği, Tekbir ve Cenk Marşı, Ordu Marşı, Bu Bayrak, Genç Osman gibi marşların yanı sıra Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa, Çırpınırdın Karadeniz, gibi şarkıları da izleyicilere sundu. Sanatçı Gülay Sezer etkinlik programına şarkılarla eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada geriye doğru giden yaklaşık bir asırlık dönemde tüm yaşanan hayal kırıklıklarının ilk defa Çanakkale ile bir ümide, yeni bir yürek çarpıntısına dönüştüğünü ifade etti. Milli birlik ve beraberlikle her türlü engelin aşılabileceğine inandığını dile getirdi.

Özel günler işte böyle kutlanmalı

BAYRAKLAR ÇOK YAKIŞTI

İkinci olay Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın İstiklal Caddesi’ni Türk bayraklarıyla donatmasıydı. Bin 400 metre uzunluğundaki caddeye baştan sona bin tane Türk bayrağı asıldı. Başkan Yıldız ile bir süre önce de Makedonya’da Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim gördüğü Manastır Askeri İdadisi’ni ziyaret etmiştik.

Haberin Devamı

Haydar Ali Yıldız’ın İstiklal Caddesi’ni bayraklarla donatması bana Paris’teki ünlü Champs Elysees ve Londra’daki Trafalgar’ın milli bayramlarda bayraklarla süslenmesini hatırlattı. “Tarihine sahip çıkmayan milletlerin gelecek vizyonu sönük kalır” diyen Başkan Yıldız’ın bu güzel girişimi umarım geleneksel hale gelir.

BAYRAKTAR’IN UÇUŞU

Üçüncü olay Türk savunma sanayisinin şimdiye kadar ürettiği en etkili platformlardan Bayraktar TB2 SİHA’sının gökyüzüne Türk bayrağını çizdiği uçuşuydu.

Özel günlerde yaptığı uçuşlarla dikkat çeken Bayraktar TB2 SİHA, bu kez milli mücadelede büyük kahramanlıkların yaşandığı Kütahya üzerinde görüntülendi. Radara yansıyan uçuşu yapan İHA, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’ne hizmet veriyor ve Türkiye’nin bölgesel meydanı Zafer Havalimanı’nı ana üs olarak kullanıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder