Hakan Çelik Projelerin duyurulduğu ana mecra yazılı basın
HABERİ PAYLAŞ

Projelerin duyurulduğu ana mecra yazılı basın

İnsanların mutluluğunda ve yaşam kalitesinde yerel yönetimlerin performansı çok belirleyici. Yapılan icraatların niteliği kadar bunların doğru şekilde duyurulması, halkla ve düşünce önderleriyle temasın kalitesi gibi çok önemli kriterler var. Ajans Press ülkemizde medya takip sektörünün köklü kurumlarından biridir. Ajans Press tarafından geleneksel olarak yerel yönetimlerin ve ilçe belediye başkanlarının iletişim performanslarını ortaya koyan bir çalışma yapılıyor. Ajans Press’in son araştırması, “haber”, “tiraj”, “sütun-santim”, “reklam eşdeğer”, “erişim” gibi medya mensuplarının aşina olduğu temel istatistiki verileri içeriyor.

Haberin Devamı

Kapsamlı analizde Beyoğlu Belediyesi ve Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız birçok başlıkta ilk sırada çıkmış. Bazı başka ilçelerin belediye başkanları da sıralamalarda çeşitli kriterlerde üst sıralarda yer almayı başarmış. Haydar Ali Yıldız’ın ilk sırada yer almasını sağlayan faktörler neler oldu diye baktığımda bir dizi başlık dikkatimi çekti: Son yıllarda ulusal düzeyde çokça konuştuğumuz Galataport, Atatürk Kültür Merkezi, Haliç-Tersane İstanbul, Taksim Camii, Beyoğlu Kültür Yolu, İstiklal Caddesi gibi yer ve faaliyetlerin Beyoğlu sınırları içinde yer almasının önemli rolü var.

Bu konular, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da vizyon projeleri arasında gösteriliyor ve çok önemseniyordu. Okmeydanı kentsel dönüşüm bölgesiyle ilgili çıkan yazılar, yorumlar ve vatandaşların çeşitli düzeylerde ilettikleri talepler de medya raporlamalarında geniş yer tutuyor.

Projelerin duyurulduğu ana mecra yazılı basın

Geçen akşam benim de katıldığım Türk Yahudi Toplumu’nun Bebek Parkı’ndaki Hanuka (Işıklar Bayramı) etkinliğinde bir konuşma yapan Haydar Ali Yıldız ülkemizin ve İstanbul’un çok kültürlülüğüne atıfta bulunurken inanç özgürlükleri, Cumhuriyet, Mustafa Kemal Atatürk’ün önemini güçlü şekilde vurgulamıştı.

Gerçekten İstanbul bu yönüyle dünyanın örnek şehirlerinden. Beyoğlu’nun çok kültürlü yapısı, kilise, cami ve sinagogların bir arada ve hepsinin ibadete açık durumda bulunması ilçeye eşsiz bir nitelik kazandırıyor. Gümüşsuyu, Taksim’den Tünel’e kadar uzanan alanda; Almanya, Fransa, Belçika, İsveç, Rusya Federasyonu, Hollanda, İsveç, Yunanistan gibi ülkelerin başkonsoloslukları bulunuyor. İstanbul’un en zengin içerikli galerileri Beyoğlu’nda.

Haberin Devamı

Galata son dönemde altyapının iyileştirilmesi ve nitelikli onarım çalışmalarıyla müthiş bir kültür merkezine dönüştü. Enfes kafeler ve butik oteller açıldı. Kitapçılar ve sinema salonlarının önemli bölümü faal. Galatasaray’daki Yapı Kredi Kültür Yayınları, Odakule’nin hemen yanındaki Pera Müzesi ve yakında açılacak olan İş Sanat Beyoğlu’nun çok önemli üç buluşma merkezi durumunda. Kısa süre önce klişelerin ötesinde bir içerikli gastronomi etkinliği düzenlediler.

Bu yıl içinde de İstanbul’daki farklı ülkelerin diplomatik temsilciliklerinin aktif katkısıyla “1. Beyoğlu Uluslararası Film Festivali” organize edilecek. Bazılarının iddia ettiğinin aksine yazılı basın çok önemli olmaya devam ediyor. Bu gerçeğin farkında olan yerel yönetimler, kanaatlerin oluşmasında, prestijli projelerin duyurulmasında yazılı basın yayın organlarıyla işbirliğini önemsiyor.

Haberin Devamı

Biz POSTA Gazetesi olarak yerel yönetimlerin halka dokunan çalışmalarını daima sayfalarımıza taşıdık. 2023 yılında da yazarlı yurt ziyaretlerimizi ve Anadolu turlarımızı devam ettirmek arzusundayız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder