Hakan Çelik Rağbet küçüklere
HABERİ PAYLAŞ

Rağbet küçüklere

Yüksek sürüş pozisyonları, prestijli marka imajları ve vergi avantajı sunan motor seçenekleriyle küçük SUV ve crossoverlar Türkiye pazarının da gözdesi haline geliyor.

SUV modellerin sürüş rahatlığı ve premium otomobillerin prestijini bir arada sunan yeni modeller Türkiye’de artık çok ilgi görüyor. BMW, Mercedes, Audi ve Volvo’nun ‘Baby SUV’ veya ‘Crossover’ sınıfındaki modelleri vergi avantajı sunan motorlarıyla önemli satış adetlerine ulaşıyor.

MERCEDES VE BMW

Rağbet küçüklere

Mercedes’in Crossover modeli GLA'nın başlangıç fiyatı 285 bin TL. Bir üst segmentte ise çekici tasarımıyla GLC bulunuyor. GLC’nin fiyatı ise 443 bin TL. Mercedes yakında GLB adında yeni bir aracın lansmanını yapacak. Küçük bir G Serisi’ni andıran bu sıra dışı otomobilin 2020'den itibaren büyük sükse yapması bekleniyor. BMW’de ise X1 ve X3 sınıfının en iyi modelleri arasında. 140 beygir gücündeki 1.5 litre benzinli motorlu X1’in fiyatı 287 bin TL'den başlıyor.

Haberin Devamı

Rağbet küçüklere

VOLVO XC40

Volvo’da bu sınıfın en çok ilgi gören modellerinden biri XC40. Bu aracı test edebilmek için bile ocak ayına kadar beklemek gerekiyor. Volvo ailesinin en genç üyesi yeni Volvo XC40 yol hakimiyeti yüksek, çevik bir sürüş sunan, teknolojiye uyumlu, yeni nesil Volvo modellerinde yer alan üstün güvenlik donanımlarına sahip bir model. XC40 teknoloji alanında, yeni 90 ve 60 serisi otomobillerde yer alan ödüllü güvenlik, bağlantı ve eğlence-bilgilendirme teknolojilerini kompakt SUV segmentine de getiriyor. XC40'ın Türkiye'deki başlangıç modeli olan 156 beygir güçündeki 1.5 litrelik T3 FWD Momentum’un fiyatı 264 bin TL.

AUDI ÇOK İDDİALI

Audi'nin küçük SUV sınıfındaki önemli modeli Q3 yenilenmiş versiyonuyla gelecek yıl Türkiye'de satışa sunulacak. Tasarımı ve teknolojisiyle bütünüyle yenilenen araç 1.5 litrelik vergi avantajı sunan seçenekle satışa sunulacak.

Avrupa’da satışa sunulan otomobilleri denetleyen bağımsız güvenlik kuruluşu EuronCaP, Audi Q3’ü 5 yıldız ile ödüllendirdi. Audi Q3’te standart olarak bulunan ‘pre sence basic’ ve ‘pre sense front’ sürüş güvenlik sistemleri, aracın önüne hızlı bir şekilde çıkan yaya, diğer araç veya herhangi bir engeli radar yardımıyla fark ederek, sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor.

Haberin Devamı

ŞEHRE İNİYOR!

Dünyanın en iyi arazi araçları arasında gösterilen mercedes benz Unimog, U 4023 ve U 5023 versiyonları ile Türkiye’de satışa sunuldu. Unimog, euro 6 normlarını karşılayan 5.1 litrelik 6 silindirli BlueTec motorunda otomatik vites seçeneği ile 231 beygir güç ve 900 nm tork sunuyor. araç standart olarak 800 cm, opsiyonel donanımlar ile birlikte 1.2 metre derinliğindeki sulardan geçebiliyor ve 38 derece yan eğimlerde dahi ilerliyor. Kabininde 7 kişiye kadar oturma alanı sunan Unimog, kabin içi donanımları ile de sadece arazide değil, şehrin sokaklarında da egemenliğini ilan ediyor.

Rağbet küçüklere

Sipariş üzerine kişiye özel üretilen Unimog, Mercedes yetkili bayii Ankara Koluman motorlu araçlar aracılığıyla sipariş edilebiliyor. Unimog U 4023’ün alüminyum kasasında 3 ton, Unimog U 5023 modeli ile ise 7,5 ton yük de taşınabiliyor.

Haberin Devamı

Ayrıca araçta bulunan römork ön hazırlığı ile istendiği takdirde araca sonradan motosiklet ve bot gibi malzemeleri çekebilmek için römork takılabiliyor.

2019 DACIA'NIN YILI OLACAK

Renault Grubu bünyesindeki Dacia, dünya çapında 5 milyon satış adedine ulaştı. Marka, Avrupa’da yılın ilk yarısında satışlarını yüzde 14.6 artırarak 281 bin 206 adete ulaştı. Bu satış adediyle yüzde 2.9 pazar payı elde ederek rekora ulaştı. Dacia, böylece Avrupa’da perakende satışlarda en çok satan 5 marka arasına girdi. Dacia modelleri arasında öne çıkan Sandero, hâlâ Avrupa’da perakende müşteri satışlarında 1’inci sırada yer alıyor. Yeni Duster ise Avrupa’da yılın ilk yarısında gerçekleştirdiği yaklaşık 62 bin 900 satış adediyle başarısını devam ettiriyor.

Rağbet küçüklere

Tüm dizel motorlarını 4x2 ve 4x4 versiyonlarında Blue dCi ile yenileyen Dacia, Duster 4x2 versiyonlarla sunulan benzinli motor lansmanını gerçekleştirmişti.

4x4 versiyonlarda benzinli motor lansmanı ise 2019 yılı ortasından itibaren gerçekleştirilecek. Dacia modelleri, daha kolay, hızlı navigasyon ve yeni özellikler sunacak olan Media Nav Evolution sisteminin yeni versiyonu ile birlikte sunuluyor.

SUBARU'YA DERİ DÖŞEME

Japon markası Subaru'nun XV modeli 1.6 litrelik vergi avantajlı, düşük yakıt tüketimli motoru, sürekli dört çeker sistemi ve tüm versiyonlarda standart olan EyeSight sürüş destek teknolojisiyle Türkiye'de ilgi görüyor. bu model şimdi de yeni deri döşeme seçeneğine kavuştu. Subaru XV’nin Xclusive donanımına özel olarak siyah ve gri deri döşeme seçeneği sunuluyor. aracın satış fiyatı 191 bin 300 TL.

Rağbet küçüklere

Sıradaki haber yükleniyor...
holder