Hakan Çelik Sahada kim, hangi çalışmaları yapıyor?
HABERİ PAYLAŞ

Sahada kim, hangi çalışmaları yapıyor?

Depremzede vatandaşlara yardımların koordine edildiği Adıyaman’ın Altınşehir semtindeki konteyner kentte Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile kapsamlı bir röportaj gerçekleştirdim.

Bir iki saat sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kalabalık bir heyetle bölgeye geldi. Konteyner evleri ziyaret etti, vatandaşların sorunlarını dinledi, ardından şehrin önde gelen isimleriyle ayrı bir toplantıda notlar aldı.

Yapılacakları anlattı. Depremzedelerin ilettiği sorunları, bakanları ve milletvekilleri yanına çağırarak hızlı şekilde çözülmesi talimatını verdi. Bu arada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile konuştum.

Haberin Devamı

Paylaştıkları sorumluluk alanlarında yoğun çalışma içinde olduklarını anlattılar. Süleyman Soylu, bu ölçekte yıkım yaşandığında enkazın belli yerlerde kaldırılmasının normal şartlar altında 6-7 ay sürebileceğini ancak çok daha kısa süre içinde bu faaliyetleri tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Dr. Hasan Doğan ve İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun ile görüştüm. Hasan Doğan deprem bölgelerinden gelen bütün görüş, öneri ve şikâyetlerin tek tek toplandığını ve hızlıca yanıt verilmeye çalışıldığını anlattı.

Fahrettin Altun, devlet kurumları ve iyi niyetli kişiler ile gönüllü toplulukların yaraları sarma çabaları sürerken bir taraftan da bilgi kirliliğiyle mücadelenin çok önemli olduğunun altını çizdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın deprem bölgelerine yaptığı ziyaretlere Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılıyor.

Sahada kim, hangi çalışmaları yapıyor

Bahçeli’ye MHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, TBMM Başkanvekili Celal Adan gibi önemli isimler ve diğer bazı partililer eşlik ediyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’ye görüş ve izlenimlerini sordum. Bölgede depremden etkilenen vatandaşların yaralarının sarılması için atılan ve bundan sonra atılacak adımları yakından takip edeceklerini söyledi.

Erdoğan’ın bir gün sonra Malatya ilçelerine yaptığı ziyarete Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de katıldı. Erdoğan’ın deprem bölgelerindeki programlarda AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da eşlik ediyor.

Haberin Devamı

İŞ BÖLÜMÜ YAPILMIŞ

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Hilmi Güler ile görüştüm. İlk günden bu yana Adıyaman’da ekipleriyle birlikte çok ciddi çalışmalara imza atmışlar. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve arkadaşları şehrin ekmek ve hijyen ihtiyacının sağlanması için Erzurum-Adıyaman arasında lojistik köprüsü kurmuş.

Ankara Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da Adıyaman sokaklarının temizliğinin sağlanması için büyük bir ekibi bölgeye ulaştırmış. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı, AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İstanbul Milletvekili Dr. Ravza Kavakçı Kan, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, AK Parti Konya Milletvekili Hüsniye Erdoğan ile de konuştum.

Haberin Devamı

Kendi bölgeleriyle deprem yaşanan iller arasında büyük bir yardım seferberliği başlattıklarını anlattılar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder