Hakan Çelik Sakaryalı C-HR dünya sahnesinde
HABERİ PAYLAŞ

Sakaryalı C-HR dünya sahnesinde

Tamamen yenilenen Toyota C-HR, daha çarpıcı iç ve dış tasarımı, kişiselleştirilebilir dijital kokpiti, gelişmiş güvenlik özellikleri ve sürüş destek sistemlerini 5’inci Nesil Hybrid sistemi ile birlikte sunarak dikkatleri üzerine çekiyor. Avrupa’da geliştirilen ve Türkiye’de üretilen yeni Toyota C-HR, son çeyrekte ülkemizde satışa sunulacak.

İKON OLMUŞ BİR MODEL

Modelin Almanya’daki dünya prömiyerinde konuşan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, “Segmentine farklı bir soluk getiren, ikon olmuş bir modelden söz ediyoruz. Toyota C-HR, markamızla duygusal bağ kurulmasına öncülük yapan bir model ve yeni nesliyle bu iddiasını daha da ileriye taşıyacak” dedi.

Haberin Devamı

Sakaryalı C-HR dünya sahnesinde

17 BİN ÜZERİNDE HİBRİT SATIŞI

Aynı zamanda Toyota C-HR modelinin Türkiye’de üretilmesinin ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizen Bozkurt, şöyle devam etti:

“Sadece birkaç yılda Corolla gibi ana modellerden biri haline geldi. Araç, yıl sonuna doğru Türkiye’de satışa sunulacak.” Aracın ‘Süper Coupe’ tasarımına dikkat çeken Ali Haydar Bozkurt, “Yeni Toyota C-HR 2022 yılında lansmanı yapılan ‘prologue’ konsept model tasarımına çok benzer çizgilere sahip olarak üretim bandından çıktı. Bu tasarımıyla yollardaki ‘konsept model’ imajını iddialı bir şekilde sunmaya devam edecek. Lansmanından bu yana 17 binin üzerinde hibrit C-HR satışıyla lider konumda ve yeni nesliyle bunu daha ileriye taşımasını bekliyoruz” dedi.

Sakaryalı C-HR dünya sahnesinde

2024’TE TEDARİK SORUNU ÇÖZÜLÜR

Ali Haydar Bozkurt, 2023 otomotiv pazarının 960 bin civarında kapanacağını öngördüklerini söyledi. Bozkurt, şu notları paylaştı:

  • İlk 6 aydaki yüksek tempo, ikinci 6 ayda biraz daha yavaşlayarak devam edecektir. Son 3.5 yıldır biriken talep ise pazarı yıl sonuna kadar taşıyacaktır.
  • Fiyat artışları bu şekilde devam ederse, eylül ayından sonra araca ulaşım biraz zorlaşabilir. Bir diğer maliyet artıran unsur da vergi matrahlarıdır. Şu anda bütün modeller yüzde 80’lik vergi diliminde. Yüzde 45-50-60-70 diliminde araç kalmadı. Bu da çarpan etkisiyle araç fiyatlarını yukarıya taşıyor.
  • 2024 için şimdiden pazar tahmini yapmak çok zor. Şu anda çok fazla değişken var. Ama bugünkü resme baktığımızda, 2024 yılında daha ‘soğutulmuş’ bir pazar hızı söz konusu olabilir.
  • 50 bin adet satış gerçekleştirdik. Eğer araç alabilseydik 90-100 bin aralığında satış elde edebilirdik. Eğer yıl sonuna kadar ilave araç bulamazsak, bu yılı 54-55 bin adetler civarında kapatabiliriz.
  • Toyota adına 2024’te tedarik sorunumuzun çözülmüş olacağını umuyoruz.

TEKNİK ÖZELLİKLER

1.8 litre ve 2.0 litre hibrit motor seçenekleri bulunuyor ve aynı zamanda ilk defa 2.0 litre plug-in hibrit seçeneğine de sahip olacak. Toyota C-HR, Türkiye pazarında ilk etapta 5’inci nesil hibrit teknolojisine sahip Hybrid 140 versiyonu ile satışa sunulacak.

Sakaryalı C-HR dünya sahnesinde

Hybrid 140 mevcut Toyota C-HR modeline göre daha güçlü olmasının yanı sıra mevcut emisyon ve tüketim değerlerini koruyarak fark yaratmayı başaracak.

Haberin Devamı

Hybrid 140, çevreci bir performansa odaklanırken, aynı zamanda keyifli hibrit sürüş deneyiminden de ödün vermeyecek. Bu motorun yanı sıra Avrupa pazarında 5’inci jenerasyon hibrit teknolojisine sahip Hybrid 200 ve Plug-in Hybrid 220 motor seçenekleri satışa sunulacak.

Sakaryalı C-HR dünya sahnesinde

RAFALE İÇİN GERİ SAYIM

Renault, yeni modeli Rafale’i pazara sunmaya hazırlanıyor. Araç, E-Tech hibrit sistemini ve CMF-CD platformunu kullanarak, Renault’nun ürün gamının en üst noktasında konumlanıyor. Rafale kıvrımları, hassasiyetle işlenen çizgileri, modele karakter ve incelik katan teknik ayrıntılarıyla marka DNA’sıyla uyum içinde hareket ediyor.

Araç, yakıt tüketim oranları ve teknolojisiyle dikkat çektiği kadar, geri dönüştürülmüş malzemeler kullanan 200 beygir E-Tech tam hibrit güç aktarma sistemiyle de öne çıkıyor. Sürüş keyfini üst seviyeye taşımak için doğan model, yeni bir E-Tech 4x4 300 beygir güç aktarma sistemiyle kendisini yüksek performanslı otomotiv dünyasında üst sıralara taşıyacak teknolojik ilerlemelerle geliştirilecek. Yeni Renault Rafale’in 2024 yılında Türkiye’de satışa sunulması planlanıyor.

Haberin Devamı

Sakaryalı C-HR dünya sahnesinde

ÖN SİPARİŞE AÇILDI TESLİMATLAR EYLÜLDE

Türkiye’deki elektrikli model atağına Mokka Elektrik ve Corsa Elektrik ile başlayan Opel, yeni Opel Astra Elektrik ile seçenek sayısını üçe çıkartarak devam ediyor. Haziran 2023 itibarıyla online rezervasyon sistemi üzerinden 75 bin TL’lik kaporayla ön siparişleri alınmaya başlanan model, eylül ayında Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor. Yeni Opel Astra Elektrik’in elektrik motoru 115 kW/156 HP güç ve 270 Nm tork sağlıyor.

Eko, Normal ve Spor olmak üzere üç farklı sürüş seçeneği sunulan elektrikli Astra’nın maksimum hızı 170 km/s ile sınırlandırılarak verimliliğe odaklanılıyor. Opel Türkiye Genel Müdürü Emre Özocak, “İlk 5 aylık sonuçlarda Astra ile ithal C-HB sınıfında liderliği yakaladık. 2023 yılında her 10 elektrikli araç müşterisinden bir tanesinin Opel müşterisi olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder