Hakan Çelik Sandığın mesajı
HABERİ PAYLAŞ

Sandığın mesajı

Türkiye önemli bir demokrasi sınavını daha başarıyla tamamladı, vatandaşlarımız yüksek bir katılımla sandığa gitti. Özellikle büyükşehirlerde nefes kesen bir rekabetin yaşanması demokrasimizin canlılığını, dinamizmini ortaya koyan bir gösterge.

Bazı küçük aksaklıklar ve Malatya’daki 2 vatandaşımızın ölümüne neden olan üzücü olay dışında bu seçime gölge düşürecek bir durum ortaya çıkmadı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), sonuçları açıkladıktan sonra halkın iradesine saygı göstermek gerekir.

Seçmenler, iktidara “Bazı konularda sizi yeterince başarılı bulmuyorum” muhalefete de “Projelerinizi ortaya koymanız için bir fırsat veriyorum” demiş oldu. Ekonomideki daralmanın çarşı pazara yansımasının da bir miktar etkisini gördük.

Haberin Devamı

İstanbul, Ankara ve İzmir’de CHP’nin aldığı güçlü sonuçlara rağmen Türkiye geneline bakıldığında AK Parti Türkiye’nin en güçlü siyasi partisi olmaya devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi yükselişini sürdürüyor.

İyi Parti ise taraftarlarında ciddi bir hayal kırıklığı yarattı. DSP için de benzer bir durum söz konusu. Sol bloktaki küskünler ve CHP’ye tepkili isimlerin katılımıyla DSP yönetimi umutlanmıştı, ancak son haftalarda esen rüzgâr sandığa yansımadı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu açısından rahat bir dönemin başladığı söylenebilir. İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarını çok tartışmalı bir sürecin sonunda büyük oranda kendisi belirlemişti.

Her üç şehirde de alınan sonuçlar Kılıçdaroğlu’nun isabetli tercih yaptığını gösterdi. CHP’nin bu seçimde de başarısız olması hâlinde yönetime karşı yeni bir hareket başlatmasına kesin gözüyle bakılan Muharrem İnce ve diğer muhaliflerin istedikleri zemin oluşmadı.

Adalar Belediyesi’ni CHP’li gazeteci Erdem Gül’ün kazanması, geniş bir ittifakın temsilcisi olarak Türkiye Komünist Partisi’nin adayı olan Fatih Mehmet Maçoğlu’nun Tunceli’de yarışı önde bitirmesi, CHP’nin engelli adayı Turan Hançerli’nin Avcılar Belediye Başkanlığını kazanması Türkiye çapında dikkatimi çeken sonuçlar arasında. HDP, önemli kalelerinde oy kaybına uğradı; kayyum atanan belediyelerde AK Parti kazandı.

Haberin Devamı

Özellikle Şırnak, Bitlis ve Ağrı’da sandıktan önemli mesajlar çıktı. Doğu ve Güneydoğu halkı, bir daha hendek/çukur dönemine dönmek istemediğini gösterdi ve HDP’ye de PKK ile yakın durmanın fayda sağlamayacağı işaretini verdi.

Sonuçlar ülkemiz için hayırlı olsun. 4.5 yıl Türkiye’nin önünde bir seçim yok. Bu zaman dilimini iyi değerlendirelim, daha çok çalışmak, üretmek ve kaliteli işler ortaya koymak üzere kolları sıvayalım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder