Hakan Çelik Sevimli ve karizmatik
HABERİ PAYLAŞ

Sevimli ve karizmatik

Volvo XC40 çekici tasarımı, kullanım kolaylığı, gelişmiş güvenlik sistemleri ve teknolojisiyle sınıfının en başarılı modellerinden biri...

Bir otomobilin tasarım açısından hem sevimli hem de karizmatik olması zordur. İsveçli Volvo XC40 bunu başarmış bir araç. Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgi gören bu aracı test etmek için hayli uzun zaman bekledim.

Sevimli ve karizmatik

Fakat bu kompakt SUV’u o kadar beğendim ki acaba geri göndermesem mi diye düşünüyorum. Şaka bir tarafa her yerde SUV’lara ilgi artarken Volvo akıllı bir strateji izleyerek bu alandaki bütün ürünlerini güçlendirme kararı aldı. Nitekim XC90 ve XC 60 bugün Türkiye’de sınıfının en çok satan modelleri arasında.

Haberin Devamı

KULLANIMI ÇOK KEYİFLİ

XC40 özellikle ön tasarımıyla hemen rakiplerinden farklılaşıyor. Arka tarafta ise Volvo ailesinin diğer üyeleriyle ortak görünüm var. XC40, kompakt ölçüleri, başarılı direksiyonu ve mükemmel çalışan sürüş sistemleriyle kullanımı çok kolay ve keyifli bir araç. Bu sınıftaki bir araçta bu kadar yüksek oturma pozisyonu yakalanması markanın yeni araç mimarisiyle elde ettiği bir başarı. Fakat mühendisler koltuk ile aracın şasisi arasında oluşan o büyük boşluğu bir şekilde kapatmalı veya gizlemeli diye düşünüyorum.

Sevimli ve karizmatik

TEMEL DÜĞMELER KALMALI

Otomobillerdeki kumandalar giderek dokunmatik hale geliyor. Üreticiler çok sayıda fonksiyon için ayrı ayrı düğme koyup görüntü kirliliği yaratmak istemiyor ancak ben yine de belli başlı temel düğmelerin tutulmasından yanayım. Bazı noktalardaki plastik kalitesi ve anahtarlığın açma kapama düğmelerinin tasarımı eleştirebileceğim noktalar arasında.

Sevimli ve karizmatik

ZENGİN DONANIM

XC40’ın dokunmatik ekranı diğer Volvo modelleriyle ortak özellikte. Benim kullandığım araçta zengin standart donanımın yanında ısıtmalı ön ve arka koltuk, arka koltuk, ön cam ve Harman kardon ses sistemi gibi özellikler de bulunuyordu. 190 beygirlik dört çeker özellikli XC40 D4 AWD Momentum’un fiyatı 380 bin TL.

PASSAT TEKNOLOJİYLE DOLDU

Cenevre Otomobil Fuarı’nda makyajlı versiyonuyla ilk kez sergilenen yeni Passat markanın en son yeniliklerine sahip bir model olarak dikkatleri çekiyor. sedan ve station wagon olmak üzere 2 farklı gövde tipine sahip Passat, 0- 210 kilometre hızları arasında yarı otonom sürüş imkanı sağlayan asistan sistemi ‘Travel Assist’ ile sunulan ve ‘kapasitif Direksiyon’a sahip ilk Volkswagen modeli olacak.

Haberin Devamı

Sevimli ve karizmatik

Passat’ta sunulan bir diğer yeni özellik ise, sürüş anında karşılaşılan engeller ve tehlikeli durumlardan kaçınma manevralarını kolaylaştıran ve sürüş güvenliğini artıran Acil Manevra Asistan sistemi, ‘emergency steering Assist’. 3. nesil ‘Bilgi ve eğlence sistemi’ yeni Passat'la birlikte ilk kez sunuluyor.

Sevimli ve karizmatik

OPEL ÇITAYI YÜKSELTTİ

Sınıfının en güvenli araçlarından biri olma iddiasıyla yola çıkan Opel Crossland X, 2019 model 1.5-120 beygir Turbo dizel 6 ileri otomatik vites seçeneğiyle otomobilseverlerin beğenisine sunuldu. Crossland X, özel lansman kampanyası, finansman seçenekleri ve mevcut benzinli 1.2-110 beygir otomatik vites seçeneği ile birlikte SUV meraklıları için cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Sevimli ve karizmatik

SINIFININ EN GÜVENLİSİ

Alman otomobil üreticisi Opel’in, 2017’de Euro NCAP tarafından sınıfının en güvenlisi seçilen SUV modeli Crossland X’te yeni satışa sunulan 1.5 litre Turbo dizel motor seçeneği 3750 devirde 120 beygir güç üretirken, 1750 devirde 300 Nm tork sağlıyor. Altı ileri tam otomatik şanzımanla eşleştirilen motor, konfor ve performans konusunda iddiasını ortaya koyuyor.

İNDİRİMLE GELDİ

Benzinli Crossland X’in başlangıç fiyatı 137 bin 400 TL olarak açıklandı Ayrıca tüm Crossland X modellerinde Mart ayına özel 11 bin 500 TL’ye varan indirimli fiyatlara ek olarak müşteriler 2 bin TL takas desteği ile birlikte 60 bin TL, 20 ay, yüzde 0.99 faizli kredi imkanından yararlanabiliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder