Hakan Çelik Sevimli yol arkadaşı
HABERİ PAYLAŞ

Sevimli yol arkadaşı

Otomobil tarihinde iz bırakmış, ikonik modellerden biri olan Fiat 500C’yi geçen hafa uzun bir güzergahta kullanma imkanı buldum.

Fiat 500 insanın duygusal bağ kurabileceği kadar sıcak ve sevimli bir otomobil. Üstelik bunu sadece direksiyon başında değil, çevredeki insanların meraklı bakışlarında da hissetmek mümkün.

Fiat, minik otomobil üretimi konusunda ciddi deneyimi olan bir marka.

Sevimli yol arkadaşı

Ancak bu sınıfta uzun yıllar çok sevilen ve tutulan bir model üretmek kolay iş değil. Fiat tasarım ekibi ve mühendisleri, 1950’li yıllarda doğan Fiat 500’i, zaman içinde ruhunu kaybettirmeden olgunlaştırmayı ve güzelleştirmeyi başardılar. Bu süreçte yeni teknolojiler de Fiat 500’e entegre edildi.

Haberin Devamı

Sevimli yol arkadaşı

Küçük otomobil üretiminde uzman bir marka olan Fiat, efsane 500 modelini ilave donanımlarla aynı zamanda bir moda fenomeni haline getirmiş durumda.

OTOMOBİL VE MODA

Ünlü modelin Fiat 500C Collezione isimli versiyonunu kullandım, diğer Fiat 500’lerden ayrışan donanımlar, otomobili gerçekten çok daha çekici hale getiriyor. Fiat 500C Collezione için ‘otomobil ve modanın buluşma’ noktası diyebilirim. Neredeyse bütünüyle açılabilen tavan sayesinde, otomobil bir anda cabriolet görünümüne kavuşuyor. Üstelik ‘soft top tavan’ tek bir tuşla çok hızlı şekilde açılıp kapanıyor.

Sevimli yol arkadaşı

Fiat 500 ölçüleri nedeniyle ancak iki kişilik mütevazı bir bagaja sahip. Benim kullandığım Collezzione versiyonunun soft top tavanı tek dokunuşla çok hızlı bir şekilde açılıyor.

HEYECAN VEREN TASARIM

Gerçekten küçük bir otomobil olmasına karşın, boyutlarıyla mukayese edilecek olursa iç mekanda oldukça yeterli bir alan sunuyor. Fiat 500’ün dışı kadar içi de güzel, hatta benim gözümde direksiyonu ve ön paneli otomobil tarihinin en iyilerinden biri. Kaliteli malzeme ve şık renk kombinasyonu çok güzel bir atmosfer yaratıyor. Apple Car Play desteğiyle araç içinde iletişim ve eğlence sistemleri daha derli toplu hale geliyor.

Sevimli yol arkadaşı

Çok sık ve fonksiyonel bir iç mekana sahip olan Fiat 500’de modern bir otomobilden beklenebilecek bir çok teknolojik özellik ve multi medya donanımı birlikte sunuluyor.

Haberin Devamı

Fiat 500 park sorunundan bıkıp usanan sürücüler için ilaç gibi gelecek bir otomobil. Bu otomobili neredeyse bir motosikletin sığabileceği kadar bir yere park edip gidebilirsiniz. Otomobilin 1.2 litrelik motoru 69 beygir gücünde. Küçük ve verimli bu motorun otomatik şanzıman konforuna karşın yakıt tüketimi açısından tutumlu olduğunu söyleyebilirim.

MERCEDES GLC YOLA ÇIKTI

Yeni Mercedes Benz GLC, asfalt ve asfalt dışı yollardaki üstün sürüş özelliklerini, geniş yaşama alanı, fonksiyonellik ve konforla harmanlıyor. Türkiye’de bu ay itibarıyla benzinli ve dizel motor seçenekleriyle satışa sunulan yeni GLC, markaya özgü güvenlik özelliklerini ve akıllıca uygulanan çözümleri bir kez daha gözler önüne seriyor.

Sevimli yol arkadaşı

Ayrıca modelin yeni neslinde daha da gelişmiş öncü teknolojiler, dinamik tasarım, bağlanabilirlik ve en gelişmiş bilgi-eğlence sistemleri devreye giriyor.

Sevimli yol arkadaşı

OTODA UMUTLANDIRAN GELİŞMEYİ NISSAN TÜRKİYE GENEL MÜDÜRÜ EMRE DOĞUERİ AÇIKLADI:

400 BİN ADETLİK SATIŞI YAKALARIZ

Haberin Devamı

FAİZ İNDİRİMİ ETKİLİ

İlk 8 ayda Türkiye’de yaklaşık 240 bin araç satıldı. Son 5-6 yıllık periyoda bakıldığında son 4 aylık satışlar, toplam satışların yüzde 40’ı seviyesinde gerçekleşti. Bir başka deyişle satışlar yılsonuna doğru kampanyaların da etkisiyle hızlanıyor. Son dönemde Merkez Bankası’nın kararlarıyla kredi faizleri de düşüşe geçince, otomotiv sektörünün 350 bin adetlere kadar düşen satış beklentisi revize edildi.

Sevimli yol arkadaşı

1 MİLYONA DAYANMIŞTI

Otomotiv sektöründe yaşanan gelişmeleri değerlendiren Japon otomotiv devi Nissan’ın Türkiye Genel Müdürü Emre Doğueri, son aylarda faizlerin düşmesinin müşteri talebine pozitif yönde yansıdığını ve pazarın bu yıl 400 bin adet civarında olmasını beklediklerini söyledi. Otomotiv pazarı 2016 ve 2017 yıllarında 1 milyon adetlik satış adetlerine dayanmıştı. 2018’de ise kur şokunun da etkisiyle pazar yüzde 36 daralarak 621 bine gerilemişti.

PAZAR PAYINI ARTIRDI

Emre Doğueri, 2018’de toplam otomotiv pazarının yüzde 36 küçülmesine rağmen, Nissan Türkiye olarak 0.6 puan artırdıkları pazar payını yüzde 4.2’ye çıkardıklarını ifade etti. Toplamda yüzde 15’lik SUV segment pazar payına sahip olduklarına dikkat çeken Doğueri, Qashqai ile yüzde 17.3 segment payına ulaştıklarının altını çizdi.

Sevimli yol arkadaşı

BÖLGESEL ÜS OLDU

Türkiye’nin Nissan için bölgesel bir üs haline geldiğini belirten Emre Doğueri, Nissan’ın global olarak toplam 6 bölgede faaliyet gösterdiğini ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu AMI (Afrika, Ortadoğu ve Hindistan) bölgesinin, toplam 83 ülkeden oluşan büyük bir pazar olduğunu aktardı. Doğueri, “Ekibimizin başarısı sayesinde Türkiye, AMI bölgesi içerisinde bir yıldız gibi parladı; Türkiye bir üs konumuna geldi ve 9 ülkenin daha sorumluluğu Nissan Türkiye’ye teslim edildi” dedi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder