Hakan Çelik Son bayramınız olmasın
HABERİ PAYLAŞ

Son bayramınız olmasın

Türkiye’de her bayram tatilinde çok sayıda vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Dikkatsizlik, aşırı hız, hatalı sollama, yorgunluk ve cep telefonuna dikkat!

Ülkemizde her yıl tatillerde ve özellikle bayram döneminde yüzlerce vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyoruz. Kazaların önemli bölümü sürücü hatalarından kaynaklanıyor. Hangi kusurların ve nedenlerin kazalara sebep olduğunu bildiğimiz halde ayna hataları tekrarlıyoruz.

Trafik eğitimimiz ve bilincimiz çok düşük seviyede. Direksiyon başında dikkatsizliğin ötesinde bir ciddiyetsizlik ve laubalilik söz konusu.

Haberin Devamı

Araç kullandığımız o anın aslında hayatımızın en önemli dakikalarından biri olduğunun farkında değiliz. Kuralları ihlal etmemiz halinde kendi hayatımızın tehlikeye gireceğini ve hatta başkalarını öldürebileceğimizi düşünmüyoruz bile.

HIZ TAKINTISINA KAPILMAYIN

Aşırı hız, kurallara uymamak, alkollü direksiyona geçmek ve cep telefonuyla konuşmak en fazla kazaya neden olan faktörler olarak sıralanıyor. Uzun bayram tatili rehavet ve dikkatsizlik dolayısıyla kaza riskinin arttığı bir dönem olacak.

Vatandaşlarımız gidecekleri yere bir an önce ulaşmak için bu bayram da birçok kuralı görmezden gelecek. Bayram tatillerinin bir riskli yanı da acemi sürücülerin ve teknik olarak yetersiz araçların yola çıkıyor oluşu.

Balık istifi çoluk çocuk doluşulan otomobillerde trafik güvenliği tamamen ortadan kalkıyor. Kazalar sonucu binlerce vatandaşımızda kalıcı sakatlıklar meydana geliyor. Milyarlarca liralık iş kaybı ve maddi zarar ortaya çıkıyor.

Son bayramınız olmasın

KARAYOLU İLE YOLCULUK EDERKEN LÜTFEN ŞUNLARI AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN

1-Aşırı sürat yapmayın. Artan her kilometre riskin de artması demektir.

2-Araçtaki herkesin emniyet kemeri takmasını sağlayın.

3-Küçük çocuklar mutlaka çocuk koltuğuna otursun.

4-İnsanlar ve eşyalar aynı mekanda taşınmaz. Yükleri mutlaka bagaja yerleştirin.

5-Seyir halindeyken mecbur kalmadıkça camları açmayın, klima kullanın. Çocuk kilitlerini kontrol edin ve çocukların camdan sarkmasına, açılır tavanlara tırmanmasına asla müsaade etmeyin.

Haberin Devamı

6-Otomobilde sizi hayata bağlayan en önemli unsur lastik ve frenlerdir. Bunların uygun durumda olup olmadığını kontrol edin.

7-Kesinlikle konvoy halinde seyahat etmeyin, önünüzdeki aracı yakalamaya çalışmak veya takip etmek size hata yaptırır.

8-Asla uykusuz veya alkollü direksiyona geçmeyin.

9-Maganda davranışları içinde olmayın, magandalarla karşılaşırsanız onlarla yarışa veya kavgaya tutuşmayın.

10-Hayat çok değerli, anlamsız şekilde hız yapıp kuralları ihlal ederek kimsenin canını tehlikeye atmayın. Kazasız-sorunsuz ve mutlu bir tatil geçirmenizi dilerim.

HYUNDAI TURU TAMAMLADI

Dünyanın en önemli otomobil markalarından biri haline gelen Hyundai yeni KONA modeliyle Türkiye’deki en büyük turunu başarıyla tamamladı. Hyundai Assan, 12 Nisan’da satışa sunduğu KONA 1.6 litre dizel modeliyle B-SUV segmentinde tüm dikkatleri üzerine çekmiş ve akabinde tüm Türkiye’yi kapsayacak bir projeye başlamıştı.

Türkiye’nin yedi bölgesini kapsayan projede toplam 7 bin kilometreyi sorunsuz bir şekilde kateden 3 adet Hyundai KONA dizel, ayrıca 45’ten fazla ulusal otomotiv gazetecisini de direksiyonuna konuk etti.

Haberin Devamı

Son bayramınız olmasın

İstanbul’dan start alan “KonAtolia”, ilk durak olarak nisan ayı ortalarında Ankara’yı seçti. Daha sonra sırasıyla Samsun, Ordu, Erzurum, Van ve Mardin ayaklarını tamamlayıp mayıs ayında da Adana, Mersin, Antalya, Fethiye, İzmir ve Bursa’da bayi lansmanlarını gerçekleştiren Hyundai, proje kapsamında 1.600 davetliyle bir araya geldi.

KONA’NIN merakla beklenen Smartstream 1.6 litrelik dizel motoru 7 ile DCT şanzıman ile satışa sunuluyor. KONA Hyundai’nin yeni geleneksel aile kimliği olan Cascading Grille adlı bir ön tasarımla geliyor. Aracın üst paketleri inç navigasyon ekranıyla Apple CarPlay ve Android Auto’yu destekliyor.

Son bayramınız olmasın

Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, geçen yıl Türk tüketicisiyle buluşan bu yıl ise dizel versiyonuyla satışa çıkan KONA’nın markanın algısına çok olumlu katkı sağladığının altını çizdi.

DACIA’NIN LPG DEVRİMİ

Renault Grubu bünyesinde önemli başarılara imza atan Dacia markası Türkiye’de, çevreci ve ekonomik enerji kaynağı LPG’nin avantajlarını sunan yeni versiyonları ile ürün gamını genişletiyor ve marka gelişimini sürdürüyor. Dacia ECO-G olarak adlandırdığı bu seriyi Sandero, Logan MCV, Duster ve Lodgy binek modelleri ile satışa sunuyor.

Dacia LPG versiyonları, benzinli versiyonlara göre ortalama yüzde 25-30 daha düşük toplam kullanım maliyeti sağlıyor. LPG’li versiyonları ile Logan MCV 88 bin 900 TL, Sandero 91 bin 900 TL, Lodgy 101 bin 900 TL, Duster ise 108 bin 900 TL‘den başlayan fiyatlarla Türkiye’de müşterilerin beğenisine sunuluyor. ECO-G serisi, 2018 yılını 8’inci sırada tamamlayan Dacia’nın, marka sıralamasında daha üst sıralara taşınmasına katkıda bulunacak.

Son bayramınız olmasın

Dacia, ECO-G serisini Sandero’da Stepway versiyonu, LoganMCV ve Lodgy’de Ambiance versiyonu, Duster’da (üstte) ise Comfort ve Prestige versiyonu ile Türkiye’demüşterilerinin beğenisine sunuyor. Tümaraçlar RenaultMais garantisine sahip.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ TÜRKİYE

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş, “Dacia, Türkiye pazarında 2018’i 29 bin 918 adet satış ve yüzde 4.8 pazar payı ile marka sıralamasında 8’inci sırada tamamladı. Müşteri beklentilerine eksiksiz cevap vermek üzere ürün gamını sürekli güncelleyen marka, ‘yalın, sağlam, ulaşılabilir’ felsefesi doğrultusunda yüzbinlerce müşteriye ulaştı.

Son bayramınız olmasın

10 yıldır LPG’ye sürekli artan talebe cevap vermek üzere, pazarın dinamiklerine paralel olarak üretilen Dacia ECO-G versiyonlarını, Türkiye’de de müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz. Türkiye, LPG’li araç parkı büyüklüğü bakımından dünyanın en büyük ülkesi, otogaz tüketiminde ise Avrupa lideri ve dünya ikincisi.

Türkiye binek otomobil parkındaki LPG’li araç payı yüzde 38. ECO-G versiyonlarının, Dacia’nın pazardaki konumunu daha da güçlendireceğini düşünüyoruz. Dacia’nın bu yeni serisinin, toplam kullanım maliyeti düşük araç çözümü arayan müşterilerimizin taleplerine en iyi şekilde cevap vereceğinden hiç şüphemiz yok” değerlendirmesini yaptı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder