Hakan Çelik THY Türkiye'nin lokomotifi oldu
HABERİ PAYLAŞ

THY Türkiye'nin lokomotifi oldu

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün’ün davetiyle geçen hafta gittiğim Miami’de Türk havacılığının yakın dönemine damgasını vuracak çok ciddi bir vizyona tanıklık ettim. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ile geniş bir sohbet yaptım, kapsamlı notlar aldım.

THY krizlerle çevrili bir coğrafyada operasyon yönetiyor. İran, Irak, Suriye yanı başımızda. Libya’dan Afganistan’a kadar çok geniş alanda sürekli istikrarsızlık var. Belirsizliğin havacılık faaliyetlerini çok zorladığı bir bölge.

Haberin Devamı

Buna karşın THY ve İstanbul Havalimanı (IGA) gibi Türk havacılık ekosisteminin paydaşları Türkiye’nin konumunun getirdiği muazzam bir avantajı çok iyi kullanıyor. THY, Atatürk Havalimanı’ndan İstanbul Havalimanı’na taşınma ve pandemi süreçlerini başarıyla yönetti.

Dünyadaki birçok havayolu, personelini ve yolcuları yüzüstü bırakırken THY hepsine sahip çıktı. O nedenle birçok destinasyonda THY küresel ekonomiye nokta bazında katkı veren saygın bir oyuncu olarak görülüyor. Ahmet Bolat, ekip dayanışmasını daima ön plana çıkaran ve yönetimde de istişare mekanizmasına değer veren çok önemli bir yönetici.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve arkadaşlarının deneyimi ve katkıları da kuruma güç katıyor. Ahmet Bolat’ın yaptığımız sohbette birkaç kez ismini zikrettiği Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur uluslararası pazarların dinamiklerini çok iyi takip eden, çok deneyimli bir yönetici.

THY Türkiyenin lokomotifi oldu

Miami’deki etkinlikte THY ekibinden Kurumsal İletişim Başkanı Rafet Fatih Özgür, Yönetim Kurulu Üyesi Melih Şükrü Ecertaş, Satış Başkanı Mahmut Yayla, Amerika Satış Başkan Yardımcısı Fatih Durmaz, Miami Müdürü Mustafa Kemal Kızılay, Etkinlik Müdürü Hatice Girgin de vardı.

Türk Hava Yolları 72 bin kişilik büyük bir aile. Küresel düzeyde Türkiye’nin en başarılı ve en tanınmış markası. Kaynakların iyi yönetilmesi ve filonun etkin kullanımıyla THY ekipleri şimdiye kadar çok iyi performans gösterdi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bolat’ın önümüzdeki sürece dair yaptığı açıklamaları kısaca özetliyorum:

Haberin Devamı
  • Amerika’dan taşıdığımız yolcu sayısını ikiye katlamak, 2 milyona çıkararak taşıdığımız yolcu sayılarını artırmak istiyoruz. Hizmet İhracatçıları Birliği konsepti altında taşıdığımız yolcuların Türkiye’ye katkılarını arttırmayı arzu ediyoruz.
  • 14 milyar dolar, Türkiye’ye döviz getirmişiz. 2023’te 18’e çıkarma hedefimiz var. Türkiye’ye, Türk Hava Yolları tek başına en fazla döviz getirisi getiren kuruluş durumunda.
  • Türkiye’nin çok önemli üç büyük hastanesinin açıkladığı bir check-up programı var: Çok uygun bir fiyata Amerika’nın herhangi bir noktasından Amerikalıları alıp İstanbul’a getirerek bir hafta misafir etmek ve bu arada komple check-up yapmak için kolları sıvadık.
  • ABD’de İspanyolca konuşan 80 milyonluk büyük bir kitle var. Bunların Türkiye’ye ve Türk dizilerine ilgisi muazzam. Türkiye’den sanatçılarımız ve dizi oyuncularımızın katkısıyla bu ilgiyi daha da ileri taşımak, ABD’deki bu kitleyle Türkiye arasında güçlü bağlar kurmak istiyoruz. İnanç turizm noktalarımızı daha da öne çıkarmak, Doğu ve Güneydoğu için özel paketler hazırlamak projelerimiz arasında. New York ve Miami’den sonra ABD’deki tanıtım faaliyetlerimizi Los Angeles ve Chicago’ya taşıyacağız. Türk dizi sektörünün gelecek yılki hedefi 2 milyar dolar.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder