Hakan Çelik Türkiye bu işin peşini bırakmaz
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye bu işin peşini bırakmaz

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı konusunu gündeme getirmedikleri iddiasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Latin Amerika seyahatini izleyen gazeteciler hakkında çok sert sözler sarf etti.

Kılıçdaroğlu’nun bu konuyla ilgili yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum, doğrusunu anlatayım: Cumhurbaşkanı ile birlikte Latin Amerika’ya giden gazetecilerden biri de bendim. Davetli gazeteciler arasında Demirören Medya İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vahap Munyar ve Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Şeref Oğuz gibi meslekte 35’er yıllık kıdemi olan önemli isimler de vardı.

Haberin Devamı

Ziyarete 16 farklı basın kuruluşundan toplam 20 gazeteci davetliydi.

Cumhurbaşkanı’nın temaslarında hangi konuların öne çıktığını öğrenmek ve gündemdeki konular üzerine sorular sormak üzere her seyahatte 1 veya 2 kez Erdoğan ile bir araya geliyoruz. Cumhurbaşkanı da sorularımıza etraflıca yanıtlar veriyor. Detay gerektiren konularda beraberindeki bakanlardan ilave bilgi alıyor.

Bu kez de bakanlarla birlikte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş da toplantının yapıldığı salondaydı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Cemal Kaşıkçı konusunun gündeme getirilmediğini, gazetecilerin bu konuda soru sormaktan kaçındığını ileri sürdü.

Oysa bu konuyla ilgili soruyu ben sordum, elimde sohbetin kaydı da var. Kemal Bey arzu ederse o bölümü kendisiyle paylaşabilirim. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ankara’ya indiğinde bu konuyla ilgili açıklama yaparken “Bir gazeteci arkadaşımız bu konuyu gündeme getirdi, ben de yanıt verdim” dedi.

Türkiye bu işin peşini bırakmaz

Ben de kamuoyunun doğru bilgilenmesi için bu detayları paylaşıyorum.

Olayın önemli bir boyutu daha var: Ankara’nın Kaşıkçı olayının kapatılması için bir gayret içinde olduğunu düşünmüyorum. Tam tersine, Türkiye bu konuyu en yakın şekilde takip eden ülke. Cumhurbaşkanı Erdoğan da cinayetin işlendiği andan itibaren bütün detayları takip ediyor. Cumhurbaşkanı’nın uluslararası temaslarını yakından izleyen bir gazeteci olarak bunları söylüyorum. Hatta 3 gün önce Erdoğan’ın duruşunu özetleyen bir de tweet attım.

Haberin Devamı

ABD, Fransa ve Rusya petrol ve para uğruna sessizliği tercih ederken gerçeklerin peşinde olan tek lider Erdoğan.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder