Hakan Çelik Türkiye küresel ihracat üssü oldu
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye küresel ihracat üssü oldu

Türkiye’deki faaliyetlerine 1967 yılında başlayan Mercedes Benz Türk, Ocak-Kasım 2021 döneminde Türkiye iç pazarında 184 adet şehirlerarası, 86 adet de şehir içi olmak üzere toplam 270 adet otobüs satışı gerçekleştirdi.

Yurtiçi pazarındaki başarısını ihracata da yansıtan şirket, İstanbul Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği otobüsleri başta Avrupa ülkeleri olmak üzere; Suudi Arabistan, Katar ve Reunion (Fransa bölgesi) gibi farklı kıtalardaki bölgelere de ihraç ediyor.

Türkiye küresel ihracat üssü oldu

Kasım ayında da ihracatta başarılı bir dönem geçiren Mercedes Benz Türk’ün Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ürettiği otobüslerin en çok ihraç edildiği ülke 86 adet ile Fransa oldu. Söz konusu dönemde en çok ihracat yapılan ikinci ülke 43 adet ile İtalya olurken, bu ülkeyi 38 adet otobüs ihracatı ile Romanya izledi.

Haberin Devamı

Türkiye küresel ihracat üssü oldu

İKİNCİ EL BEKLEMEDE

Kasım ayında aracını satmayı düşünen otomobil sahipleri, piyasadaki dalgalanmalardan dolayı aracını satıp satmamak konusunda kararsız kaldı. Kur seviyelerindeki yükseliş, sıfır kilometre araç fiyatlarına da yansıdı. Bunun üzerine ikinci el araçların fiyatının da yükseleceğini düşünen tüketiciler araçlarını ilandan çekti.

arabam.com’da 50 bin TL-100 bin TL ile 100 bin TL-150 bin TL aralığındaki araç ilan sayısında ortalama yüzde 5 azalma yaşandı. Bu da otomobilini satmayı düşünen tüketicinin, değerinin artabileceği düşüncesi ile aracının satışını şu an beklettiğini gösteriyor. 350 bin TL ve üzerindeki araç ilan sayısı ise yüzde 6.3 oranında arttı. arabam.com ‘da verilen ilanlarda zirveyi Fiat ve Renault paylaşıyor.

Türkiye küresel ihracat üssü oldu

GÜÇLENEREK DÖNDÜ

Fiat Professional ürün gamının güçlü üyesi Ducato‘nun yenilenen versiyonu Türkiye'de satışa sunuldu. Geçtiğimiz yıl Avrupa‘da tüm ticari araç pazarlarının lideri olan ve 2021'de 40 yaşını kutlayan Fiat Professional Ailesi‘nin güçlü üyesi güvenlik ve sürüş destek sistemleriyle de farkını ortaya koyuyor. Segmentinde bir ilk olarak 2'nci seviye otonom sürüş imkanı sağlayan Ducato, Euro 6D Final'e uygun üçüncü nesil 2.2 litrelik Multijet, 140 beygir ve 160 beygir güçlerindeki iki farklı motor seçeneğiyle tercih edilebiliyor.

Haberin Devamı

Yüzde 7 oranında daha az yakıt tüketimi sağlayan; daha sessiz ve dayanıklı olan üçüncü nesil Multijet motorlarıyla Ducato, manuel şanzımanın yanı sıra 9 ileri tam otomatik şanzımanla da tercih edilebiliyor. İleri Sürüş, Plus ve Tekno Plus isimli opsiyon paketleriyle satışa sunulan yenilenen Ducato, Van gövde tipinde 343 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarlarla satılıyor.

Türkiye küresel ihracat üssü oldu

HAVADA VE KARADA İDDİALI

Japonya’nın dev kuruluşu Honda sadece motosiklet ve otombil üretiminde değil havacılıkta da önemli teknolojik adımlar atıyor. Dünyanın önde gelen jet üreticilerinden biri olan Honda Aircraft Company, HondaJet’in 200’üncü uçağını teslim etti. Genel Havacılık Üreticileri Birliği verilerine göre, HondaJet, sınıfının en çok satan uçağı. HondaJet Elite sınıfının en hızlı, en yüksek irtifada uçabilen ve en uzun menzilli jeti.

HondaJet Elite, Kanat Üzeri Motor Montajı (OTWEM) konfigürasyonu, Doğal Laminer Akış (NLF) tasarımlı burun ve kanat ile kompozit gövde dahil olmak üzere pek çok teknolojik yeniliği bünyesinde barındırıyor. Uçak GE Honda Aero motorları HF120 tarafından destekleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye küresel ihracat üssü oldu

BAYRAK DEĞİŞİMİ

Renault Grubu bünyesinde 2013 yılından itibaren farklı görevler üstlenerek önemli başarılara imza atan ve grubun Türkiye’ye yönelik ‘yeni atılım’ planının koordinasyonunu yönetmek üzere yüzde 100 Renault Grubu iştiraki olarak yapılanan Renault Group Otomotiv AŞ’de üst yöneticilik (CEO) görevine getirilen Hakan Doğu, Oyak Renault’nun Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atandı.

Öte yandan 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere Oyak Renault Otomobil Fabrikaları Genel Müdürlüğü’ne, 1992 yılından bu yana Oyak Renault bünyesinde lojistik yönetiminde çeşitli görevlerde bulunan ve son olarak yine Renault Group bünyesinde Slovenya Revoz Fabrikası Genel Müdürlüğü görevini yürüten Kaan Özkan getirildi. Nisan 2018’den bu yana Oyak Renault’nun Genel Müdürlük görevini yürüten Antoine Aoun, bu yılın sonunda emekli olarak Renault Group’tan ayrılacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder