Hakan Çelik Türkiye'de rekor kırıyor
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'de rekor kırıyor

Alfa Romeo CEO’su Jean-Philippe Imparato, Türkiye’yi ikinci defa ziyaret etti. Imparato markanın küresel ürün ve elektrifikasyon stratejisinde kararlılıkla ilerlediklerini, 2030 yılına kadar her yıl bir yeni modelin lansmanını gerçekleştireceğini ve Türkiye’nin Alfa Romeo’nun en başarılı performans gösterdiği ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Türkiyede rekor kırıyor

2.5 KAT YÜKSELEN SATIŞ

Türkiye pazarı 2023 yılında satışlarının 2.5 katına yükselmesiyle Alfa Romeo’nun en hızlı büyüyen pazarı olarak dikkat çekti. Rekor büyümede geçtiğimiz yıl ülkemizde satışa sunulan kompakt SUV Tonale’nin önemli etkisi olduğunu belirten Jean- Philippe Imparato, “Alfa Romeo markasının elektrifikasyon çağına dönüşümünü simgeleyen Tonale, sportif kimliği, bağlanırlık çözümleri, teknoloji seviyesiyle öne çıktı ve lansmanından itibaren büyük ilgi görerek C-SUV segmentinde en çok satan modeller arasındaki yerini aldı. Türkiye’de ayrıca yeni Giulia ve Stelvio’nun satışları da geçtiğimiz yıla oranla iki katına yükseldi. 2023’ü bir önceki yıla oranla yüzde 150 büyümeyle tamamlayan Türkiye pazarında Tonale’den sonra; dünya tanıtımı nisan ayında gerçekleşecek olan, ilk spor şehir aracı (Sport Urban Vehicle) Milano ile Alfa Romeo’nun varlığı güçlenmeyi sürdürecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

KARBON NÖTR HEDEFİ

Alfa Romeo Marka Direktörü Özgür Süslü de markanın karbon nötr olma yolunda otomobil endüstrisinin en hızlı markası olmayı hedeflediğini de kaydetti. Pazardaki güçlü talebin, Alfa Romeo’nun Türkiye’deki varlığını artırma kararını desteklediğini belirtti.

ONLINE SİPARİŞ EDİLEBİLİYOR

Toyota, yeni Corolla hatchback hibrit modelini online olarak da satışa sunmaya başladı. Araç, toyota.com. tr adresinden rezerve edilebilecek. Online rezervasyon sistemi ile yıllar boyunca geliştirdiği güçlü satış ve servis ağını dijital platformlara taşıyan Toyota, bu sayede daha geniş müşteri kitlelerine daha hızlı bir şekilde ulaşmayı hedefliyor. Toyota müşterileri beğendikleri aracı, donanımı ve rengi seçtikten sonra kredi kartı veya dijital bankacılık kanalıyla araçlarını rezerve edebiliyorlar. Sınırlı sayıda araç online rezervasyon sistemine özel olarak 220 bin TL’ye varan indirimle Corolla hatchback hibrit, 1 milyon 270 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Türkiyede rekor kırıyor

CEP HERKÜLÜ

Premium otomobil üreticisi Lexus, 2024 Tokyo Auto Salon’da yeni LBX Morizo RR konseptini ilk kez gösterdi. Dünya lansmanı yapılan LBX Morizo RR, Lexus markasının yeni bir segmente girişini temsil eden LBX’in yüksek performansa odaklanan konsepti olarak dikkat çekiyor. Konsept araç, bu yılın ilk çeyreğinde Türkiye pazarında da sunulacak olan LBX’in sofistike tasarımını ve sürüş kalitesini de yansıtmaya devam ediyor. LBX’in yüksek performanslı konsept aracı, ‘Morizo’ olarak da bilinen şirketin yönetim kurulu başkanı ve baş test pilotu olan Akio Toyoda’nın doğrudan katkılarıyla geliştirildi. LBX Morizo RR konsepti, 305 HP güç üreten turbo beslemeli üç silindirli bir motordan güç alıyor. Elektronik kontrollü bir sistem ve Direct Shift sekiz ileri otomatik şanzıman aracılığıyla dört tekerleğe birden güç veriyor.

Haberin Devamı

Türkiyede rekor kırıyor

GÖZLER ÜZERİNE ÇEVRİLDİ

Volkswagen Grubu bünyesindeki Çek markası Skoda, 2023 yılını global olarak yüzde 18.5 büyümeyle kapattı. Yeni pazarlara da giriş yapan Skoda, 866 bin 800 satışla önemli bir büyüme kaydetti. 2022’ye göre en çok büyüme gösteren 4 pazardan biri ise Türkiye oldu. Türkiye’de rekor bir satış elde eden Skoda, 2023’te bir önceki yıla göre 15 bin 577 adet daha fazla araç satarak toplamda 35 bini aşan bir satış performansı ortaya koydu. Böylece Türkiye, Skoda’nın Avrupa’daki en büyük pazarları arasında 8’inci sıradan 7’inci sıraya yükseldi. 2023 yılında markanın en çok tercih edilen modeli 191 bin 900 adetle Octavia oldu. Octavia modelini 116 bin 500 adetle Kamiq, 105 bin 900 adetle Kodiaq ve 100 bin 100 adetle Karoq izledi. Bu modellerin ardından 94 bin 400 adet ile Fabia, 81 bin 700 adet ile Enyaq ailesi, 67 bin 400 adet ile Superb ve 59 bin 200 adet ile Scala yer aldı.

Türkiyede rekor kırıyor

47 HİZMET NOKTASINA ULAŞTI

21 yıldır Çin’in en büyük otomotiv ihracatçısı ve dünyanın en büyük otomotiv markalarından Chery, gelen beklentiler doğrultusunda Türkiye’deki ağını güçlendirmeyi sürdürüyor. Chery Türkiye, İstanbul, Çorum, Mardin, Malatya, Van, Balıkesir ve Düzce illerinde açılışını gerçekleştirdiği 7 yeni hizmet noktasıyla beraber Türkiye’nin 30 ilindeki yetkili satış ve satış sonrası hizmet ağını 47 adede yükseltti.

Türkiyede rekor kırıyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder