Hakan Çelik Türkiye'den 'Elektrik' aldı
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'den 'Elektrik' aldı

İngiltere merkezli otomobil markası MG (Morris Garages), Doğan Trend Otomotiv çatısı altında Türkiye pazarındaki büyümesini sürdürüyor. Temmuz ayını 758 adetlik satışla elektrikli araç pazarının lideri olarak tamamlayan MG, ilk 7 ayda gerçekleştirdiği 1697 adetlik satışla da yine elektrikli araç pazarının zirvesinde yer aldı.

Türkiyeden Elektrik aldı

Yılın 7 aylık döneminde 5 bin 94 adetlik toplam satışa ulaşan MG markasının sattığı her 3 otomobilden biri elektrikli oldu. Yine aynı dönem içinde MG4, en fazla tercih edilen elektrikli MG modeli olarak öne çıktı.

Haberin Devamı

HEDEF 10 BİN ADEDİ GEÇMEK

Doğan Trend Otomobil Markaları Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, “Temmuz ayıyla birlikte başarılarımıza elektrikli araç pazar liderliğini de eklemenin gururunu yaşıyoruz. Yılı bu noktada tamamlamak için de çalışmalarımızı hızlandırdık. Yıl sonu için hedefimizi ikiye katlayarak 10 bin adedin üzeri olarak revize ettik” dedi.

Türkiyeden Elektrik aldı

MG’de ilk 7 aylık dönemde en çok satan elektrikli modeli 968 adetle MG4 oldu. Onu 724 adetlik satış rakamıyla MG ZS EV modeli takip etti. Marvel R modelinin satışına da ağustos ayında başlanacak. Sene sonuna kadar MG deneyim noktaları sayısını 32’ye çıkacak.

EFSANE YENİLENDİ

Toyota, yeni Land Cruiser Prado modelinin örtüsünü kaldırdı. Yeni model, Land Cruiser DNA’sını yeni teknolojilerle birleştiriyor. Aracın 2024’ün ikinci çeyreğinden itibaren Türkiye’de satışa sunulması planlıyor.

Türkiyeden Elektrik aldı

72 yıl önce 1 Ağustos 1951’de ‘Toyota BJ’ olarak doğan Land Cruiser, tanıtılmasından kısa bir süre sonra Fuji Dağı 6. İstasyonuna kadar tırmanabilen ilk araç olarak gücünü ve dayanıklılığını kanıtlamıştı. Dış tasarımında klasik Land Cruiser siluetine sahip olan yeni model, güçlü yatay çizgileriyle dikkat çekiyor. Land Cruiser Prado, 4.920 mm uzunluğa, 1.980 mm genişliğe ve 1.870 mm yüksekliğe sahip. Aks mesafesi ise 2.850 mm.

Türkiyeden Elektrik aldı

7 KOLTUKLU GELECEK

Araç, kabinde fonksiyonelliği öne çıkararak beş veya yedi koltuklu olarak tercih edilebiliyor. Land Cruiser Prado, Türkiye’de ise mevcut modelde olduğu gibi yedi koltuklu olarak satışa sunulmaya devam edecek. Yatak olarak tasarlanmış dijital kokpiti ve fonksiyonel tasarım öğeleriyle donatılan araçta, zorlu arazilerde sürüş yaparken dahi tüm kontrollerin kolayca yönetilmesi sağlanıyor. Yüksek sürüş pozisyonu ve görüş açısında yapılan geliştirmeler sayesinde sürücü her zaman yola hakim olabiliyor. Araçta ilk kez elektrik destekli (EPS) direksiyon sistemi de kullanılmış. Aracın rijitliği yüzde 30 oranında artmış, yol tutuşunun yanı sıra off-road kapasitesi iyileşmiş. Aracın iç mekanındaki değişim de dikkat çekici.

Haberin Devamı

MOTOR SEÇENEKLERİ

Yeni model bir dizel ve iki benzinli motor seçeneğiyle tanıtıldı. Türkiye pazarında sunulması planlanan 2.8 litrelik turbo dizel motor, yakıt verimliliği ve yüksek performans arasında güçlü bir denge sunacak şekilde tasarlandı. 204 HP güç üreten motor, yeni sekiz ileri Direct Shift otomatik şanzımanla eşleştirildi. Bu motorun çekme kapasitesi 3.500 kg olarak açıklandı. Benzinli motor seçeneklerinden yeni TNGA 2.4 turbo motor (279 HP) sekiz ileri Direct Shift otomatik şanzımanla eşleştirilerek dinamik ve güçlü bir sürüş sağlıyor. Land Cruiser Prado’nun diğer benzinli motor seçeneği ise, 163 HP gücüne sahip 2.7 litre versiyonu olacak.

Haberin Devamı

Türkiyeden Elektrik aldı

TASARIM İZLENİMİ:

Yeni Land Cruiser fotoğraflarını inceleyince daha az Japon daha fazla küresel dokunuş hissettim. Toyota geliştirme grubu geleneksel ve modern yaklaşımları bir araya getirmiş. Güncel trendlere odaklanılmış. Land Cruiser Prado'nun önceki versiyonunu, 2004 yılında Orta Amerika'da Kosta Rika'da unutulmaz derecede zorlu bir parkurda test etmiştim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder