Hakan Çelik Türkiye'ye yatırım geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Türkiye'ye yatırım geliyor

8 DAKİKADA YÜZDE 80 ŞARJ

Ulubaşlar Grubu şirketlerinden Ulu Motor ile Çin’in en büyük teknoloji firmalarından Skywell’in üreticisi Skyworth, Türkiye’de Batarya Geliştirme ve Üretim fabrikası açmak üzere anlaşmaya vardı.

Anlaşmaya göre; 2024 yılının ilk çeyreğine kadar 800 + 4C mimariye sahip batarya üretim fabrikası açılacak. Bu bataryalar ile şarj gücü 120 kilovattan (kw) 480 kw’ye yükselecek, bu da 8 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaşmasını sağlayacak. Her iki grup bu ortak proje için toplamda 25 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecekler.

Haberin Devamı

Türkiyeye yatırım geliyor

Ulu Motor, Çin markası Skyworth’ün Türkiye ve Avrupa’nın 15 ülkesinde distribütörü durumunda.

BATARYA ÜRETİMİNE HIZ VERDİ

Geçen sene Çin’in Jiangsu eyaletinde 1,2 GWh kapasiteye sahip batarya fabrikası açan marka, bu hamle ile küresel pazardaki rekabette elini güçlendirdi. 22 bin metrekarelik tesiste bir batarya modülü ve iki batarya paketi üretim hattı kuran markanın 2023 yılı hedefi ise 170 milyon dolarlık batarya üretmek.

Türkiyeye yatırım geliyor

150 BİN KM GARANTİSİ

Türkiye’de pazara girdiği andan itibaren en dikkat çekici elektrikli SUV’lardan biri olan ve 2022 yılında TEHAD tarafından yapılan halk oylaması ile yılın elektrikli otomobili seçilen Skywell ET5; güçlü tasarımı, hızlı şarj olan performanslı batarya teknolojisi, şehir içi 642 kilometreye (km) çıkabilen menzili, yarı otonom sürüş, akıllı özellikleri ve en önemlisi 8 yıl 150 bin km batarya garantisi ile Avrupa ve Türkiye elektrikli otomobil pazarının dikkat çekici bir oyuncusu olmuş durumda.

BENZİNE ORANLA 6 KAT DAHA TASARRUFLU

Skywell’in özellikle son 10 yılda elde ettiği yeni nesil araçlar alanındaki tecrübesiyle tasarladığı ET5’in talebi karşılayabilecek sayıda üretildiğini söyleyen Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, “ET5, 0’dan 100 km/s hıza ulaşması 7.9 saniye sürüyor. Bu özellikleriyle piyasadaki modellerden sıyrılan yeni tasarımımız, özellikle uzun menzilli ve konforlu bir sürüş tercih edenler için kusursuz bir seçenek oluşturuyor” dedi. Ulubaş ev tipi prizlerde 100 kilometrelik mesafe için gereken şarj kapasitesinin maliyetinin, yaklaşık 20 liraya denk geldiğinin altını çizdi. Yapılan bazı hesaplamalara göre bu rakam, benzine oranla 6 kat tasarruf sağlıyor.

Haberin Devamı

Türkiyeye yatırım geliyor

TEK ŞARJLA 1000 KM MENZİL!

Toyota, mobilite şirketine dönüşümünü destekleyen yeni teknolojiler duyurdu. Şirket, elektrifikasyon, akıllı teknolojiler ve farklı ihtiyaçları karşılayan teknolojik çözümlere odaklanmaya devam edecek. Bununla birlikte Toyota’nın sadece tam elektrikliler için kullanılacak fabrikası, üretim ve dönüşüm anlamında önümüzdeki dönemin elektrikli araçlarındaki değişimine damga vuracak.

Türkiyeye yatırım geliyor

Yeni nesil batarya teknolojileri ve sonik teknolojisi gibi inovasyonlarla birlikte Toyota, tek şarjla 1000 kilometre menzil sağlayan otomobiller sunmayı planlarken daha şık tasarımlar için araçların aerodinamik performansını yapay zekayla destekleyecek.

Türkiyeye yatırım geliyor

Yeni nesil tam elektrikli araçları global ölçekte sunacak olan şirket, tüm segmentlere hitap eden modellerini 2026’da tanıtacak. 2030 yılına kadar 3.5 milyon elektrikli aracın 1.7 milyonu elektrikli araç fabrikasında üretilecek.

Haberin Devamı

Türkiyeye yatırım geliyor

‘İYİLİĞE YOLCULUK’ BULUŞMASI

Bir süre önce duyurulan ‘She’s Mercedes’ isimli platform, ‘İyiliğe Yolculuk’ etkinliği ile deprem bölgesine destek veren sivil toplum örgütleri ve gönüllüleri ile buluştu.

Bu platformunun katkıları ile genç kızlara mentorluk desteği verilecek. Mercedes-Benz Otomobil Pazarlama ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü Ezgi Yıldız Kefeli, “She’s Mercedes, toplumda başarılı olan ve iz bırakan kadınlardan ilham alan, hedeflerine ulaşmış başarılı kadınları hayalleri olan genç kızlarla bir araya getiren bir kadın güçlendirme platformu. Önümüzdeki dönemde, deneyimlerimizi ve bilgi birikimimizi aktarabileceğimiz, hayalleri olan ve başarı yolunda ilerleyen genç kızlarımız ile She’s Mercedes kadınlarını bir araya getirecek mentorluk programını başlatacağız” diye konuştu.

Türkiyeye yatırım geliyor

TÜRKİYE’DE İLK ÜÇE GİRDİ

MG (Morris Garages), yatırımlarının sonuçlarını satış rakamlarına yansıtmaya devam ediyor. Yılın ilk dört aylık döneminde Batı Avrupa’da 26 bin 400 adet elektrikli otomobil satışı gerçekleştiren MG, yüzde 4.9’luk pazar payı ile ilk 5 marka arasında yerini aldı.

Markanın bu başarıya ulaşmasında elektrikli model olan MG4, büyük rol oynadı. Markanın Türkiye distribütörü Doğan Trend Otomotiv tarafından Türkiye’de satışa sunulan MG4, henüz ilk ayında gerçekleştirdiği satış performansıyla Türkiye’de en çok satılan 3’üncü elektrikli otomobil oldu. Araç şehir içi 577 km’ye kadar menzil sunuyor.

Türkiyeye yatırım geliyor

Doğan Trend Otomotiv, MG4 Electric için sunduğu 7 yıl araç ve batarya garantisinin yanında Valueguard Değer Koruma Programı ile modelin ikinci el değerini de güvence altına alıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder