Hakan Çelik TÜSİAD toplantısında neler konuşuldu?
HABERİ PAYLAŞ

TÜSİAD toplantısında neler konuşuldu?

COVID-19 virüsünün yayılımı ve öldürücü özelliğiyle ilgili olumlu yönde gelişmeler yaşandığı için bütün dünyada seyahatler, etkinlikler ve fiziki faaliyetler yeniden başladı. Türk Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) yılın en büyük buluşması niteliğindeki Yüksek İstişare Konseyi (YİK) kokteyli ve toplantısına davetliydim. Ankara JW Marriott Otel’deki etkinlik özellikleri açısından bu yılın en yüksek profilli buluşmalarından biriydi. Kimleri gördüm, neler konuşuldu, dikkatimi çekenler neydi, notlarımı aktarmak istiyorum: Seçimlere az bir zaman kaldığı için faaliyetin ağırlıklı gündemi ekonomi ve siyasetti. TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ile detaylı sohbet imkânı buldum. İş dünyasının çok deneyimli bir ismi ve aynı zamanda Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) üyelerinden olan Tuncay Özilhan, geleneksel TÜSİAD toplantısına her kesimden çok geniş bir topluluğu davet ettiklerini söyledi. Toplantıya ağırlıklı olarak diplomasi ve iş dünyasının yanı sıra siyasi parti temsilcileri gelmişti. Türk siyasetinin duayen isimlerinden, TBMM eski Başkanı, AK Partili Cemil Çiçek de katılımcılar arasındaydı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Almanya’ya hareket ettiği için CHP’yi Parti Sözcüsü Faik Öztrak temsil etti.

Haberin Devamı

TÜSİAD toplantısında neler konuşuldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kalabalık bir kurmay ekibiyle etkinliğe katıldı. Aytun Çıray, Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Cihan Paçacı konuştuğum isimler arasındaydı. Kısa bir süre öncesine kadar yaşadığı Londra’dan Türkiye dönen ve İYİ Parti’ye katılan Dr. Turhan Çömez de oradaydı.

Meral Akşener gecede en fazla fotoğraf çektirilen isimlerden biriydi, bazı genç iş insanlarının “Bir kare fotoğraf alabilir miyiz anneme göndermek istiyorum” dediklerini duydum. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile sohbetimize Parti Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi Candan Karlıtekin de katıldı. Havacılıktan teknolojiye kadar birçok konuyu konuşma fırsatımız oldu. Ali Babacan, Karlıtekin’e dönerek “Hakan Bey otomobilleri, uçakları iyi takip eder” diyerek espri yaptı.

Haberin Devamı

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ sohbet ettiğim liderler arasındaydı. Özdağ vedalaşırken “Hakan Bey uygun bir zamanda CNN Türk’teki programınıza konuk olmayı arzu ederim” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu da TÜSİAD etkinliğine katılanlar arasındaydı. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’yi de gördüm. İş dünyasından CEO, genel müdür, yönetici düzeyinde çok sayıda isimle karşılaştık.

Konuştuklarım arasında Renault Türkiye CEO’su Hakan Doğu ve Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy da vardı. TÜSİAD önceki dönem başkanları neredeyse tam kadro toplantıdaydı. Arzuhan Doğan Yalçındağ, Erol Bilecik, Cansen Başaran Symes, Ümit Boyner ile konuştum. Cem Boyner, Mehmet Ali Yalçındağ, Bülent Eczacıbaşı, Murat Özyeğin, Ömer Aras, Agah Uğur da etkinliğe katılanlar arasındaydı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder