Hakan Çelik Ulaşımda asıl rahatlama 2023’te
HABERİ PAYLAŞ

Ulaşımda asıl rahatlama 2023’te

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’la CNN Türk’te yaptığımız program son dönemin en çok konuşulan televizyon yayınlarından biri olarak kayıtlara geçti. Sohbetin ilgi çekmesinin temel gerekçesi, bu bakanlığın sorumluluk alanının çok geniş olması.

Bu bakanlıkta alınan kararlar ve icraatlar hayatımızı ilgilendiren birçok alana dokunuyor. Açıkçası, Bakan Ahmet Arslan da programda çok iyi bir performans gösterdi.

Bu durum kendisini tanımayanlar açısından sürpriz olabilir; ancak benim beklediğim bir şeydi. Zira kendisi uzun yıllardır Bakanlık’ta önemli görevlerde bulunmuş bir isim. Başbakan Binali Yıldırım gibi Ahmet Arslan da gemi inşaatı mühendisliği diplomasına sahip. Bakan Arslan programda hepimizi ilgilendiren büyük projelere dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mesela İstanbul-Antalya yüksek hızlı tren projesi...

2023-2030 zaman aralığında İstanbul’dan Gaziantep’e kadar geniş bir coğrafyaya, yüksek hızlı trenlerle ulaşmak mümkün olacak. Antalya hattı bu çerçevede değerlendiriliyor.

Ahmet Arslan bu güzergâhta yaklaşık 4 saatlik bir yolculuk süresi planlandığını anlattı. Gerçekten bu kadar hızlı bir ulaşım imkânı sağlanırsa trenin uçaklara ciddi alternatif olma ihtimali var. Beni çok sevindiren bir gelişme Haydarpaşa Garı’yla ilgili. Uzun süredir trenlerin kullanamadığı bu olağanüstü tarihi yapı, yeniden gar olacak. Üstelik hızlı trenler burayı kullanacak.

Bakan, kesinlikle Haydarpaşa Garı’nın otel ya da başka bir amaç için kullanılmayacağının altını çizdi. Fakat gara yakın bölgedeki geniş alana, ticaret-iş merkezi ve kültür alanlarının yapılmasının söz konusu olduğunu ifade etti.

Bir başka önemli açıklama Atatürk Havalimanı’na dair: Bakan Arslan bu limanın ne amaçla kullanılacağına dair kesin kararın verilmediğini söyledi. Ancak net olan bir şey var: Atatürk Havalimanı’ndan boşalan yere kesinlikle konut yapılmayacak. Bu arada yapımı devam eden havalimanının ilk etabı gecikme olmadan 2018’in ortalarına doğru devreye giriyor.

Kısa süre önce yine CNN Türk’teki programıma konuk olan Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de gecikme olmaması için ekiplerin gece gündüz durmadan çalıştığını vurgulamıştı. Mahmutbey sadece İstanbul’un belli bölgesini değil, neredeyse şehrin tamamını ilgilendiren bir yer.

Günün 24 saati kilit durumda bulunan Mahmutbey’deki sorunlardan biri gişeler. Bakan Arslan gişelerin yakında kaldırılacağını ama ücretli geçişin devam edeceğini açıkladı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder