Hakan Çelik Ustalara saygı
HABERİ PAYLAŞ

Ustalara saygı

Fotoğraftaki kişi ABD eski Dışişleri Bakanlarından Madeleine Albright. Instagram diliyle ifade etmek gerekirse #tbt kategorisinde bir kare bu. Sanırım 2008 yılıydı. Uluslararası bir konferans için İstanbul’a gelmişti.

Ustalara saygı

Türkiye-ABD ilişkileri üzerine sohbet etmiştik. Albright bu göreve gelen ilk kadın siyasetçi. ABD’nin Türkiye dâhil birçok ülkeyle olumlu ilişkiler geliştirdiği dönemdi.

Albright kusursuzdu demiyorum ama şimdiki yönetimle mukayese edemeyeceğimiz düzeyde sağduyu sahibiydi. Prag doğumlu Albright, ABD’nin göçmen ülkesi olduğunun çarpıcı bir örneği.

Haberin Devamı

Trump’ın Slovenyalı eşi Melania gibi. Trump’ın bugünkü zalim, saldırgan ve yabancı düşmanı politikaları o zamanlarda uygulanıyor olsaydı muhtemelen iki isim de Amerika’ya gidemeyecekti.

Albright aktif siyaseti bıraktıktan sonra danışmanlık şirketi kurdu. Eski siyasetçilerin çoğu bu yolla düşünce kuruluşlarında lobicilik faaliyetinde bulunuyor. Ülkelerin geleceğinde söz sahibi oluyorlar.

Benzer örnekler İngiltere, Fransa, Almanya’da da var. Bir çırpıda bakınca bizde SETA, EDAM, BİLGESAM, TEPAV, Teknolojik Düşünce Merkezi STM ve Marmara Grubu aklıma geliyor. TÜSİAD ve TOBB öncülük edip saygın üniversitelerimizin desteğiyle dünya çapında bir merkez oluşturabilir diye düşünüyorum.

Milliyet yazarı Güngör Uras’ı son yolculuğuna uğurladık. Güngör Bey, bilgisi, nezaketi ve çalışkanlığıyla takdir ettiğim bir büyüğümdü. CNN Türk’te harika bir sohbet yapmıştık, sık sık haberleşiyorduk. Düşünce hayatımızda çok saygı duyduğum, örnek aldığım kıymetli isimler var.

POSTA yazarı Rauf Tamer, emekli diplomat Şükrü Elekdağ, gazeteci Altan Öymen ve Milliyet yazarı Sami Kohen gibi. Hepsiyle çalışma fırsatı bulduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Gazetedeki ustamız Rauf Ağabey yazısını yazmak ve çalışmak için mutlaka gazete binasına gider.

Bayram tatili olmasına rağmen dün de gazetedeydi. Meslekte 50. yılında bir gazetecinin işine bu titizlikle bağlı olmasına hayranlık duymamak elde değil. Büyük ustaların tecrübelerinden yararlanmaya çok ihtiyacımız var. Hepsine sağlıklı, uzun ömür diliyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder