Hakan Çelik Uzmanlık kabinesi
HABERİ PAYLAŞ

Uzmanlık kabinesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni bakanlarıyla ilk toplantısını yaptı. İyimser bir hava estiren, konularına hâkim kişilerden oluşan, bazı dönemlerdeki gibi liyakat tartışmasına neden olmayacak bir kabine var karşımızda. Cumhurbaşkanı bu kez siyasi değil teknik ve uzmanlık yönleri öne çıkan bir ekiple yola devam ediyor. Dolayısıyla kabine üyelerini çok büyük ihtimalle politik tartışmaların ortasında görmeyeceğiz. Yeni isimler Erdoğan’ın politik çizgisi ve prensipleri doğrultusunda icraat ve tutumlarıyla gelecek 5 yıl oldukça etkili olacaklar.

Haberin Devamı

Mehmet Şimşek ve Hakan Fidan muhtemelen her açıdan en fazla öne çıkacak isimler arasında yer alacak. Önceki yıllarda da kritik sorumluluklar üstlenen Mehmet Şimşek, ciddi ve itibarlı bir insan. Aynı zamanda üslubu yumuşak ve esprili. Kendisiyle CNN Türk’te pek çok program yaptım.

Bildiklerini uygulama ve düşüncelerini hayata geçirme imkânı bulabilirse Türk ekonomisine belli ölçüde nefes aldırabilir. Zira uluslararası ekonomi çevreleriyle son derece güçlü ilişkileri var. Hakan Fidan, iyi eğitimli, başarılı ve analiz gücü yüksek. Devlet ciddiyetine sahip. Üstelik dış politikadan güvenliğe bugüne kadar sürdürülen hassas dosyalara hâkim.

Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler Türk Silahlı Kuvvetleri’ne liderlik ettiği süreçte Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile çok yakın, anlayış, iş birliği ve diyalog içinde oldu. Neredeyse her yerde birlikteydiler. Millî Savunma Bakanlığı’nda çok uyumlu bir geçiş olacağını tahmin ediyorum. Zira Türkiye’nin en hayati konularından biri güvenlik ve terörle mücadele.

Ayrıca dört bir yanımızda çatışmaların devam etmesi, bu alanda yetkin isimlerin görevde kalmasını kaçınılmaz kılıyor. AK Parti’nin TBMM Başkanlığı için aday olan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş son derece deneyimli, farklı kesimlerde saygı gören, çeşitli konuları derinlemesine bilen bir siyasetçi. TBMM Başkanlığı’nın verimli ve çok yararlı geçeceği görüşündeyim.

BAŞARILI İSİMLER

İş dünyasından gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, seçim öncesinde faaliyet alanlarına dönmek istediklerini, yeni kabinede yer almak istemediklerini hissettirmişlerdi. Ancak Erdoğan, performanslarını takdir ettiği her iki ismin de görevlerine devam etmesini istedi. Sağlık Bakanı Koca, pandemi sürecini, babacan bir tavır ve doğru politikalarla başarıyla yönetti.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy da dikkat çekici projelere imza attı. Bu dönemi anlattığı kitabı masamda. Hem turist sayısı hem de gelirin artması yönünde ciddi şeyler yapıldığına tanık olduk. Her iki bakanın da faaliyetlerine kaldıkları yerden devam ederek önemli katkı vereceklerine inanıyorum. Kabinenin nispeten kamuoyunda az tanınan ancak başarılı kariyer çizgisine sahip diğer üyeleri hakkındaki görüşlerimi bilahare -yine bu köşeden- paylaşacağım.

SAVUNMA SANAYİİ

Uzun süre Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) görevini yürüten Prof. Dr. İsmail Demir ile birçok defa önemli yayınlar gerçekleştirdik. Ulusal ve uluslararası etkinliklerde bir araya geldik. Tarihî olaylara ve gelişmelere tanıklık ettik. Türkiye’nin en değerli kurumlarından biri olan Savunma Sanayii Başkanlığı’na şimdi Prof. Dr. Haluk Görgün getirildi. ASELSAN Genel Müdürlüğü döneminde kendisiyle birçok projeyi takip etme imkânımız oldu. Her iki değerli isme de başarılar dilerim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder