Hakan Çelik Yaz kış güvenli yol arkadaşı
HABERİ PAYLAŞ

Yaz kış güvenli yol arkadaşı

1.6 litre ve 2.0 litre dizel motor seçenekleri bulunan Renault Koleos, karizmatik tasarımı, yüksek teknolojisi ve esnek kullanım özellikleriyle sınıfının en iyi araçlarından.

Renault’nun üst sınıftaki büyük SUV modeli Koleos ülkemizde satışta. Yeni Koleos’u bundan birkaç ay önce zorlu kış şartlarında kullanma fırsatı bulmuştum, geçen hafta da uzun bir parkurda ve daha sıcak ortamlarda test ettim. Koleos’un bütün iklim ve yol şartlarında güvenilir bir yol arkadaşı olduğunu düşünüyorum. Karizmatik ve kaslı bir tasarıma sahip olan Koleos bütün parametrelerde çok kullanışlı bir model.

Haberin Devamı

Yaz kış güvenli yol arkadaşı

ULAŞILABİLİR SEVİYE

Koleos, Türkiye’ye 1.6 litrelik iki çekerli versiyonun yanı sıra 2.0 litrelik dci dizel dört çekerli seçenekle de ithal ediliyor. 2.0 litrelik Koleos’un fiyatı vergi diliminden ötürü daha yüksek ancak pazardaki SUV fiyatları düşünülecek olursa Koleos’un fiyatı böyle bir araç için bütçe ayıranlar bakımından ulaşılabilir seviyede kalıyor.

Yaz kış güvenli yol arkadaşı

KULLANIŞLI ÖZELLİKLER

Güvenli takip mesafesi, şerit takip, acil fren desteği, çok fonksiyonlu direksiyon, head–up display ve 5 yıldızlı EuroNCAP değerleri Renault Koleos’un güvenlik seviyesini yükselten özellikler arasında. Açık renk deri koltuk seçeneği Koleos’a daha rafine bir hava katıyor. R-Link 2 sistemi ise telefon ve multimedya bağlantıları açısından oldukça kullanışlı.

Yaz kış güvenli yol arkadaşı

Renault Koleos’un 1.6 ve 2.0 litrelik iki motor seçeneği bulunuyor. Ben Koleos’un 2.0 litre dizel 170 beygir dört çeker Xtronic modelini kullandım. 1.6 motorlu araçlar ise 130 beygir gücünde ve 2 çeker özellikli. Bu Koleos’ların fiyatı 255 bin TL’den başlıyor.

COROLLA’YA 5 YILDIZ

Yaz kış güvenli yol arkadaşı

TOYOTA, ‘Sıfır Kaza’ hedefi paralelinde güvenlik konusundaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Yeni Toyota Safety Sense 2 sistemini Corolla’nın tüm hibrit versiyonlarında ve RAV4 modellerinde standart olarak sunan Toyota, kullanıcılarını ileri güvenlik teknolojileriyle koruyor. Bu yılın başında tanıtılan Yeni Corolla ve Yeni RAV4, her türlü şartlara karşı geliştirilen en yeni güvenlik sistemleriyle, 2019 Euro NCAP testlerinden en üst seviye olan ‘5 yıldızı’ almayı başardı. Zorlu Euro NCAP testlerinde elde edilen bu başarı, Toyota’nın altyapısını sağlayan TNGA (Toyota Yeni Global Mimarisi) platformu ile Toyota Safety Sense sisteminin yüksek verimliliğini bir kez daha kanıtladı.

Haberin Devamı

BMW VE FORD MOTORLARINA ÖDÜL

-BMW’nin plug-in-hybrid otomobili BMW i8’in ödül avcısı motoru, ‘En İyi Hibrit’ kategorisinde birinciliği elde ederek üst üste 5’inci kez ‘Yılın Motoru’ seçildi. BMW i8’in plug-in-hybrid motor sistemi, BMW i8 sürücülerine 55 km’ye kadar tamamen elektrikli menzil sunuyor.

Yaz kış güvenli yol arkadaşı

-Ford’un 1.0-litre EcoBoost motoru, Uluslararası Yılın Motor ve Aktarma Organı (IEPOTY) değerlendirmesi “150 beygir altı” kategorisinde birinciliği elde etti. Silindir deaktivasyonu ile geliştirilen 1.0-litre EcoBoost motor böylece 11. IEPOTY ödülünü kazanmış oldu.

ELEKTRİKLİ SUPERB

Skoda, Slovakya’da düzenlenen Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nın çeyrek finaliyle birlikte ilk elektrikli modellerini ve yenilenmiş Superb modelini tanıttı. Dünya prömiyeriyle Bratislava’da sergilenen Superb iV ve Citigoe iV, 124 yıllık Skoda tarihinde büyük bir dönüm noktasını işaret ediyor.

Haberin Devamı

Yaz kış güvenli yol arkadaşı

EYLÜLDE GELİYOR

Yenilenen Superb eylülün ikinci yarısından itibaren Türk kullanıcısıyla buluşacak. Superb iV markanın ilk şarj edilebilir hibrit modeli. CITIGOe iV ise markanın tamamen elektrikli ilk modeli oldu. Skoda aynı zamanda amiral gemisi modeli Superb’nin yenilenen tasarımını da ilk kez sergiledi.

6 MOTOR SEÇENEĞİ

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar, yenilenen Superb modelinin markanın gelecek vizyonunu gözler önüne sermesi açısından çok önemli olduğunu ifade etti. Superb’de şarj edilebilir hibrit versiyonun yanı sıra altı motor seçeneği ve 10 farklı motor/şanzıman kombinasyonu sunulacak. Dizel motorlar arasında 120 beygirlik 1.6 litre TDI, 150 beygirlik 2.0 TDI ve 190 beygirlik 2.0 TDI seçenekleri yer alacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder