Hakan Çelik Yeni havalimanı ince ayar bekliyor
HABERİ PAYLAŞ

Yeni havalimanı ince ayar bekliyor

Yeni havalimanının inşaatını yapan İGA şirketinin Genel Müdürü Kadri Samsunlu, gruplar hâlinde basın mensuplarını davet ederek yeni havalimanı hakkında bilgiler veriyor.

En son 5 basın mensubu köşelerinden havalimanı izlenimlerini aktardı.

Giden herkesin ortak görüşü bugüne kadar çok hızlı ve iyi bir çalışma yapıldığı ancak havalimanının açılması için biraz daha zamana ihtiyaç bulunduğu yönünde.

Sonuçta havalimanı yapmak terminal inşa etmekten ibaret olmadığı için teknik, elektronik birçok hazırlık söz konusu. Havaalanının uçuşa elverişlilik, network kapasitesi gibi bir dizi alanda hazır olması lazım. Rüzgâr meselesi, açılan çukurlar, kuşların göç hareketliliğiyle ilgili son durum, hassasiyetle kontrol edilmesi gereken başlıklar arasında.

Haberin Devamı

Havalimanının uçuşa hazır hâle gelmesi tam anlamıyla ince ayar gerektiriyor. Sistemlerinin birbiriyle uyumunun test edilmesi her şeyden önemli.

Benim gördüğüm kadarıyla uçuşların güvenli ve etkin şekilde başlatılabilmesi için yapılması gereken çok iş var.

Havalimanının faaliyete geçmesiyle ilgili olası gecikme otoriteleri tedirgin ediyor, bunun farkındayım. Ancak kamuoyu teknik zorunluluklardan ötürü oluşabilecek ertelemeyi anlayışla karşılayacaktır. Önce söz verildiği için operasyonu sıkıştırmak ve yetiştirmeye çalışmak daha büyük sorunlara yol açar.

MAGANDALARDAN HESAP SORULMALI

Trafik magandaları Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi Hamit Ersoy’u Ankara’nın önemli bir arterinde darp ederek kolunu kırdı.

Buna benzer binlerce olay yaşanıyor, çok azı basına ve adliyeye yansıdığı için kamuoyu tarafından öğrenilemiyor.

Yolu kapatıp drift yapmak, sağa sola zikzaklar çizerek ortalığı allak bullak etmek, önündeki aracı aşırı yakın takiple taciz etmek, kadınları evlerine kadar izlemek, yaygın magandalık örnekleri.

Bunun yanı sıra araç kullanırken cep telefonu ile konuşmak, yaya geçitlerindeki yayaların üzerine araç sürmek, bisikletlileri ve motosikletlileri tehlikeye düşürmek, kırmızı ışıkta geçmek ve aşırı sürat, çok yaygın işlenen kural ihlalleri.

Haberin Devamı

Türkiye’de trafik denetimi çok yetersiz. Bu fiillere verilen cezalar da zaten komik düzeyde. Bu sebeple yollarımız herkesin istediğini yaptığı yerlere dönüşmüş durumda.

AK Parti tarafından hazırlanan ve trafik cezalarını ciddi şekilde artıran teklif gelecek hafta TBMM’de görüşülecek.

Umarım cezalarda herhangi bir şekilde indirime gidilmeden teklif aynen kabul edilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder