Hakan Çelik “Yıldızları hedefleyin”
HABERİ PAYLAŞ

“Yıldızları hedefleyin”

Seçim kampanyası boyunca ayak basmadığım bölge kalmadı. Bugüne kadar Erzurum’dan Konya’ya Düzce’den Gaziantep’e kadar Türkiye’nin dört bir yanında sokağın nabzını tuttum. Dün de İzmir’deydim. İzmir Türkiye’de CHP’nin en güçlü olduğu illerin başında geliyor. Vatandaşlar şimdiye dek “yaşam tarzımız değişmesin” kaygısıyla CHP’li adaylara sıkı sıkıya sarılmış. Geçen zaman içinde çalışmaları beğenilen başkanlar olduğu kadar “Nasıl olsa güçlüyüz” diyerek birçok hizmeti öteleyenler de olmuş. Zamanla sorunlar yığılmış, dağ gibi olmuş.

Haberin Devamı

Cumhur ittifakının AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Nihat Zeybekci ile bir şehir turu yaptım. Çarşı pazarda vatandaşla sohbet ettim, esnafın sorunlarını dinledim, tarihi Kemeraltı’nda Kızlar Ağası isimli ünlü mekanda kahve içtik. Daha önce Ekonomi Bakanlığı görevinde bulunan Zeybekci kısa süre içinde kendisini İzmirlilere sevdirmiş, her gittiği yerde fotoğraf çektirmek isteyenler çevresini sarıyor, Zeybekci’de bu enerjinin etkisinde ve seçimi kazanacağına inanıyor.

“Yıldızları hedefleyin”

Kızı Fatma ve eşi Ayşen de dün kampanyanın son saatlerine kadar Zeybekci’yle birlikte sokak sokak dolaştı. Tarihi Kemeraltı dünyanın en büyük çarşılarından biri durumunda. Zaman içinde yeterince ilgi gösterilmediği için enerjisi bir miktar düşmüş, Kemeraltı’nda dükkan sahipleri belediyenin buraya el atmasını istiyor. Karşılaştığım birçok esnaf kanalizasyon kokusundan iş yapamaz hale geldiklerini anlattı.

Nihat Zeybekci vaktiyle yatırım yapılmadığı için bu sorunun yaşandığını, kanalizasyonun yağmur sularının gittiği kanallardan mutlaka ayrılması gerektiğini söyledi. İzmir’de bugün muazzam bir altyapı ve gecekondulaşma meselesi var. Zeybekci kazandıktan sonra hızla kolları sıvayarak çalışmaya başlayacağını ifade etti. Zeybekci ideolojik kaygıların öne çıktığı İzmir’de anormalin normal haline geldiği görüşünde. Bu nedenle “Artık İzmir’de iyi bir örneğe, referansa ihtiyaç” var diyor. Zeybekci’nin sohbetimizin sonunda kullandığı bir ifadeyi beğendim: Yıldızları hedefleyin, ulaşamazsanız bile yükselirsiniz.

Haberin Devamı

Ben seçimlerin Türkiye’ye yakışan demokratik olgunlukla geçeceğine inanıyorum. Sakin ve huzur içinde bir seçimi tamamlayıp önümüze bakmamız lazım. Sonuçların şimdiden ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder