Hakan Çelik Yılın otomobilleri
HABERİ PAYLAŞ

Yılın otomobilleri

Türkiye’de son dönemde satışa sunulan otomobil modellerini sizin için baştan sona gözden geçirdim. Kullandığım ya da mercek altına aldığım modelleri, teknolojik yenilikleri, kullanım kolaylıkları, tasarım, fiyat ve pazardaki konumları gibi özellikleriyle sıraladım.

TOYOTA HILUX

Yılın otomobilleri

Pick-up’lara karşı genellikle mesafeliydim. Bu aracı kullanınca fikrim tamamen değişti. Çok güçlü, çok dayanıklı ve oldukça karizmatik bir araç. Günlük kullanıma uygun. Şaşırtıcı derecede çok yönlü bir model. Hilux, Türkiye’ye ithal edilen zengin Invincible paketiyle birçok lüks SUV ile rekabet edebilir konuma yükseliyor.

Haberin Devamı

MERCEDES S SERİSİ

Yılın otomobilleri

Neredeyse kusursuz bir otomobil. Teknoloji, konfor ve güvenlik seviyesiyle dünyada seri olarak üretilen en iyi otomobil olduğunu söyleyebilirim. Almanya’da yaklaşık 100 bin Euro’ya alınabiliyor. Türkiye’deki mevcut vergi düzenlemesi ile S Serisi ancak çok yüksek gelir grubundan müşterilerin ulaşabileceği bir otomobil haline geldi.

RENAULT CLIO

Yılın otomobilleri

Önce Portekiz’de ardından Türkiye’de Hatay’daki test sürüşünde kullanma imkanım olmuştu. Ferah, modern, şık ve kullanışlı bir otomobil. Fiyat-ürün dengesinde otomobil dünyasının en mantıklı modellerinden. Türkiye’de Oyak Renault fabrikasında üretiliyor olması, kolay parça temini, ikinci el değeri ve uzun ömürlü kullanım avantajlarıyla çok iyi bir seçenek.

FORD FOCUS

Yılın otomobilleri

Avrupa ve Amerika’da eş zamanlı olarak ilgi gören az sayıda modelden biri. Yenilenmiş versiyonu, Ford DNA’sını farklı bir yere taşıdı. Ford’un başarılı motor teknolojisi ve kullanım özellikleri Focus’u sınıfının en iyi otomobillerinden biri haline getiriyor.

PEUGEOT 2008

Yılın otomobilleri

Küçük sınıfın en çekici SUV tasarımı. Aslında ölçüleriyle kompakt sınıfa daha yakın. Piyasadaki en dikkat çekici ızgara (grill) tasarımına sahip. Peugeot’nun yenilikçi teknolojileri kabinde de kendisini hissettiriyor. Her bakımdan avantajlı ve mantıklı bir seçenek.

PORSCHE TAYCAN

Yılın otomobilleri

Dünyanın en itibarlı ve en istikrarlı spor otomobil markası. Motor teknolojileri ve ikonik tasarımlarıyla heyecan uyandırmaya devam ediyor. Diğer süper lüks spor otomobillere göre fiyat avantajına sahip. Türkiye açısından tek sorun, oldukça sınırlı adette satışa sunuluyor olması.

Haberin Devamı

VOLVO XC40

Yılın otomobilleri

İsveç’teki üretim merkezini bugüne kadar defalarca ziyaret ettiğim ve büyük saygı duyduğum bir marka. Güvenlik konusunu, kadın ve çocuk bedenlerine göre ayrı ayrı alması bile başlı başına fark yaratıyor. XC 40, yılların birikimi olan Volvo kültürünü kompakt SUV bir otomobile sığdırmayı başarıyor. Üst sınıf Volvo’lardaki neredeyse bütün donanımları XC 40’ta almak mümkün.

BMW 3 SERİSİ

Yılın otomobilleri

Çok dinamik, çok enerjik, güvenilir, üstelik kullanımı ekonomik bir otomobil. 3 Serisi uzun yıllardır üretimde olan bir model. Bu model bence bütün zamanların en başarılı 3 Serisi oldu. Bütün beklentilere yanıt veriyor. Kabin geniş ve konforlu, sürüş pozisyonu mükemmel.

RENAULT ZOE

Yılın otomobilleri

Avrupa’nın en çok satan elektrikli otomobili. Yenilenen versiyonuyla kısa süre önce Türkiye’ye de geldi. Şaşırtıcı derecede iç mekanı, modern teknolojileri ve donanımıyla satın alınabilecek en iyi elektrikli otomobiller arasında. Günlük kullanım için menzili yeterli. Özgün tasarımıyla da ikonik otomobiller arasına girmeye aday.

Haberin Devamı

TOYOTA YARIS

Yılın otomobilleri

Geçmişte Yaris denince, ‘küçük ve sevimli’ bir otomobil akla geliyordu. Bugün ise bunların çok ötesinde bir otomobil söz konusu. Ölçüleri ve kullanım özellikleriyle küçük otomobillerin ötesinde. Üstelik Toyota’nın devrim niteliğindeki hibrit teknolojisinin avantajlarına sahip.

SKODA KODIAQ

Yılın otomobilleri

Kökleri 100 yıl öncesine uzanan Çek marka, Alman Volkswagen Grubu bünyesine katıldıktan sonra daha iddialı hale geldi. Uygun fiyatlı, modern ve büyük bir SUV sahibi olmak isteyenler için çok iyi bir seçenek. Kısa süre önce Türkiye pazarına sunulan yeni Octavia’yı da çok konuşacağız.

CITROEN C5 AIRCROSS

Yılın otomobilleri

Fransız üretici, yaklaşık 100 yıllık tarihinde daima yenilikler ve inovasyonla anılan marka oldu. C5 Aircross farklı kullanıcıların beklentilerini karşılayan, şehir içi ve dışında rahatlıkla kullanılabilecek bir araç. Geniş hacimli, tasarımı dikkat çekici. Üstelik benim çok önemsediğim yolu kaydedebilen kameraya sahip piyasadaki tek model.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder