Hakan Çelik Yolların tozunu attıracak modeller
HABERİ PAYLAŞ

Yolların tozunu attıracak modeller

Renault Grubu bünyesindeki Dacia, yeni elektrikli otomobili Spring dahil Extreme donanım seviyesindeki yeni modellerini Türkiye’ye getiriyor.

Yolların tozunu attıracak modeller

 

OYAK GÜVENCESİ

Avrupa’da büyük ilgi gören elektrikli Dacia Spring Türkiye’ye temmuz ayından itibaren Electric 65 modeliyle gelecek. Dacia Türkiye pazarında Renault ile birlikte MAİS satış kanallarını kullanıyor, Oyak Topluluğu’nun güçlü ve istikrarlı yapısıyla Türkiye’nin en yaygın ve erişimi en kolay otomobil markalarından biri haline geliyor.

ŞEHİRİÇİ 310 KM

Haberin Devamı

Spring Extreme Electric 65, daha fazla performans, sürüş keyfi ve çok yönlülük arayan müşterilerin ihtiyaçlarını karşılıyor. 65 beygir/48 kilovat (kW) güce sahip olan araç, daha yüksek tekerlek torku ile hem şehirde hem de otoyollarda daha dinamik bir hızlanma sağlıyor. Motorun en önemli özelliği, daha fazla güç üretimi için 14.700 d/d çevirmesi. Araç, 0’dan 50 km/s hıza 3.9 saniyede ulaşıyor. Ayrıca 80-120 km/s ara hızlanma süresi 13.5 saniyeye düşerek neredeyse yarı yarıya kısaldı. Spring Extreme Electric 65, WLTP karma döngüsünde 220 km ve şehir içi döngüsünde 310 km menzile sahip.

4 AMİRAL GEMİSİ

Extreme donanım seviyesi, Spring, Sandero Stepway, Duster ve Jogger olmak üzere Dacia’nın dört amiral gemisi modeliyle satışa sunuluyor. İki çeker bir araçta kar ve çamurdan geçmek daha zor olabileceğinden, Sandero Stepway Extreme ve Jogger Extreme standart olarak Extended Grip ile yollara çıkıyor.

Yolların tozunu attıracak modeller

 

UYKU PAKETİ ÖZELLİĞİ

‘Uyku paketi’ ise en ilginç özelliklerden. 50 kilogram ağırlındaki set Jogger’ın bagajına iki kişiyle yerleştirilebiliyor. İçinden 1 metre 90 santim uzunluğunda ve 1 metre 30 santim genişliğinde bir yatak çıkıyor. Uyku paketi kutusunun kapağı, açılarak, Jogger’ın açık bagaj kapağının koruması altında bir yemek masasına dönüştürülebiliyor. Ayrı satın alınması halinde uyku paketinin Avrupa satış fiyatı yaklaşık bin 500 Euro.

İKONİK OTOMOBİL TÜRKİYE’DE

  • İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Maserati’nin ikonik modeli GranTurismo, yeni nesliyle Türkiye’ye geldi. Tamamen yenilenen GranTurismo, dikkat çekici tasarımının yanı sıra markanın ilk yüzde 100 elektrikli otomobili olarak da öne çıkıyor. FerMas Şirket Müdürü Özgür Süslü, “Yeni Nesil GranTurismo’nun, güçlü içten yanmalı V6 motorunun yanında; sessiz ve yüksek performanslı elektrikli motor seçenekleri de sunuyor. Modena, Trofeo ve Folgore olmak üzere üç farklı versiyonu olan GranTurismo’nun satışına başladığımız Modena ve Trofeo versiyonlarının kalbinde, Maserati tarafından geliştirilen, ileri teknoloji ürünü V6 Nettuno motor bulunurken, ailenin en güçlüsü ve Türkiye pazarında yılın son çeyreğinde satışına başlayacağımız Folgore’de ise tamamen elektrikli güç aktarma sistemi yer alıyor” açıklamasını yaptı.

Yolların tozunu attıracak modeller

  • GranTurismo Modena’nın kalbindeki 3.0 litrelik motor, 490 beygirlik güç sunarken, performans odaklı Trofeo versiyonunda aynı motorun değerleri 550 beygire kadar çıkıyor. GranTurismo Folgore ise 800V elektrik mimarisine sahip yüzde 100 elektrikli. 3 adet 300 kw gücünde sabit magnetli elektrik motoru sayesinde üstün performans sunuyor. Modena 14 milyon 330 bin TL’den, Trofeo ise 17 milyon 819 bin TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

KÜRESEL LİDERLİĞE DEVAM

  • Toyota, otomotiv sektöründe yaşanan birçok olumsuz gelişmeye karşın 2022 yılında küresel olarak istikrarlı yükselişini devam ettirdi. JATO Dynamics verilerine göre Toyota, 2022 yılında bir kez daha dünyanın en çok tercih edilen üreticisi olmayı başardı. Dünyada satılan her 100 araçtan 13’ünü temsil eden Toyota, bu seviyeyle birlikte 2021’deki yüzde 12.65’lik pazar payını yüzde 13’e çıkardı. Böylece dünyada satılan 80.67 milyon aracın 10.5 milyon adedini satarak liderlik rolünü sürdürdü.
  • Küresel pazar payını yüzde 0.3 puan artırmayı başaran Toyota, özellikle geniş hibrit ve SUV ürün yelpazesi satışlarıyla öne çıktı. Açıklanan verilere göre dünyada en çok satan ilk 10 model arasında Toyota RAV4, Corolla sedan, Camry, Hilux ve Corolla Cross ile 5 model yer aldı. RAV4, Toyota Corolla, Corolla Cross Türkiye’de de markanın en çok satan modelleri arasında. Ayrıca pick up modeller kategorisinde Hilux büyük ilgi görmeye devam ediyor.

Yolların tozunu attıracak modeller

Sıradaki haber yükleniyor...
holder