Hakan Çelik Yüzde 100 elektrikliler yolda
HABERİ PAYLAŞ

Yüzde 100 elektrikliler yolda

2021 yılında Doğan Trend Otomotiv’in Türkiye’de temsil etmeye başladığı köklü İngiliz otomobil markası MG, 2022 yılında da elde ettiği başarılarıyla dikkat çekmeye devam etti.

Yüzde 100 elektrikliler yolda

Geçtiğimiz yılın başında, hedeflerinden birinin Türkiye’deki İngiliz kökenli otomobil markaları arasında liderliği almak olduğunu belirten Doğan Trend Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal; “2022 yılını ‘İngiliz Otomobil Markaları Arasında Liderlik’ hedefimize ulaşarak tamamladık. Model yelpazemizi genişleterek büyümeye odaklandığımız 2022’de 2021’e göre satışlarımızı 3.5 katına çıkardık. Kasım 2022’de lider olduğumuz ‘Şarj-Edilebilir-Hibrit’ pazarında tüm yılı ikinci olarak tamamlayarak kısa zamanda yeni bir teknolojinin öncüsü olduk. 2023 yılında hedeflerimizi daha da büyütüyoruz. Yılın ilk yarısından itibaren satışa sunacağımız yeni yüzde 100 elektrikli MG modellerimizin katkısıyla ürün yelpazemizi iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. 2023’te sahipleri ile buluşturacağımız MG otomobillerin yarısının elektrikli olmasını planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’DEN İTALYA’YA

Avrupa’da sürdürülebilir toplu taşımanın öncü şirketlerinden Karsan, hedef pazarlarından İtalya’daki gücünü artırmaya devam ediyor. İtalya ile imzalanan Consip çerçeve sözleşmesi kapsamında Karsan, Sicilya adasında bulunan Catania’dan aldığı 18 adetlik e-ATAK sipaşinin 11 adedini teslim etti.

Yüzde 100 elektrikliler yolda

2023 başında Catania’da hizmete başlayan e-ATAK’ların geri kalanı ise bu yılın ortasına kadar teslim edilecek. Karsan e-ATAK’ların Catania’nın da ilk elektrikli otobüsleri olduğunu söyleyen Karsan CEO’su Okan Baş, “İtalya’nın en güneyinden en kuzeyine kadar dört bir yanında elektrikli Karsan otobüsleri hizmet verecek İtalya’daki elektrikli toplu taşıma dönüşümünün en önemli oyuncularından biriyiz” dedi.

Yüzde 100 elektrikliler yolda

KADINLARA ÜCRETSİZ EĞİTİM

Yamaha Motor Genel Müdürü Hakan Kaya, “2023 yılında yeni modeller, kaliteli hizmet veren bayi ve servis noktalarıyla müşteri ihtiyacını hızla yerinde karşılayacaklarını belirterek, “Bayilerimize ve servis çalışanlarımıza yıl boyu gerçekleştireceğimiz eğitimlerle sektördeki gelişmeleri aktarmaya ve onları güncel tutmaya devam edeceğiz. 2022 yılında ‘Kadınlara Ücretsiz Güvenli Sürüş Eğitimi’, ‘R25 Kadınlar Kupası’, TEMA işbirliği ile oluşturduğumuz ‘Umut Ormanı’ gibi sektörde öncülük ettiğimiz projeleri sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüzde 100 elektrikliler yolda

57 ARACA 62 MİLYON TL

İkinci el otomotiv sektöründe Türkiye genelinde Bayi Ağı Yönetimi yapan 2plan ve ikinci el araç ihale sektörünün köklü kurumu Borusan Araç İhale işbirliği ile yeni yılın ilk fiziki ihalesi düzenlendi.

2plan tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılan ‘Terminal’ konseptinde yoğun bir katılımla gerçekleştirilen ihalede 95 araç için kıyasıya bir rekabet yaşandı. Marka ve modelden bağımsız olarak yalnızca ‘ikinci el’ araçların satışa çıktığı ihalede, yaklaşık 3 saatlik bir sürede toplam değeri yaklaşık 62 milyon lirayı bulan 57 araç satıldı. İhalede 2017-2021 model yılı arasında değişen otomobiller için en yüksek teklifi verenler, uygun koşula araç sahibi olma şansını elde etti. En yüksek fiyata alıcı bulan model ise 5 milyon TL’lik 2018 model Mercedes-Benz S400 D oldu.

Haberin Devamı

Yüzde 100 elektrikliler yolda

AVATARLI OTOMOBİL DENEYİMİ

Volkswagen Grubu bünyesindeki otomobil üreticisi Skoda, Metaverse dünyasındaki yeni projesi Skodaverse ile sıradışı bir dünya yarattı. Skoda’nın e-mobilite teknolojileri ve yenilikleri hakkında eğlenceli şekilde bilgiye ulaşmayı sağlayan Skodaverse, markanın daha genç müşterilere erişmesini de sağlıyor.

Kullanıcıları Skoda Enyaq Coupe RS iV test sürüşü dahil olmak üzere birçok heyecan verici deneyimi de yaşayabiliyorlar. Bunlar arasında Skoda’nın NFT Galerisi, oyunlar ve diğer katılımcılarla Skoda avatarlarıyla etkileşim kurmak gibi deneyimler yer alıyor. Giriş sırasında ziyaretçiler, Metaverse’deki Skoda adasını keşfederken kendi avatarları için Skoda görünümlerini kullanabiliyorlar ve kişisel avatarlarını oluşturabiliyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder