Işınsu KestelliAta Emre'nin ardından...
HABERİ PAYLAŞ

Ata Emre'nin ardından...

Bu haftaya dair güzel şeyler söylemek, anlatmak isterdim bugün sizlere... Ancak öyle bir olay yaşandı ki bu hafta, bir anne, bir insan olarak aklımdan bir an olsun çıkmıyor.

Ata Emre Akman henüz 20 yaşındaydı. Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisiydi. Hem ailesine yük olmamak hem de çok sevdiği yurtdışı seyahatleri için para biriktirebilmek adına bir pizza zincirinde motokurye olarak çalışıyordu.

11 Mayıs akşamı herkes için sıradan bir akşamdı. Ata Emre, bir siparişi teslim etmek üzere restorandan ayrıldı. Söz konusu adrese ulaştığında motorunu stop etti. Paketle binaya doğru yürümeye başlayacaktı ki hiç tanımadığı biri, son derece kaba bir üslupla, yine hiç tanımadığı bir ismi nereden tanıdığını soruyordu.

Haberin Devamı

Siparişi geciktirmemek için bir şeyler söyleyip yoluna devam etmek istedi. Ancak mümkün olamadı. Tamı tamına 25 bıçak darbesiyle vahşice öldürüldü.

Ata Emre Akman henüz 20 yaşındaydı. Onun üzerine titreyen bir ailesi, çok sevdiği bir kız arkadaşı, gitar çalmak gibi bir tutkusu ve hayalleri vardı.

Hepsi, sipariş teslim etmek için hayatında ilk kez gittiği bir adreste son buldu. Hayatını kaybedenin ismini açık açık yazabiliyoruz ama onu katleden kişinin ismini E.Ö. şeklinde gizlememiz gerekiyor. E.Ö. Ata Emre’nin babasının imam nikahlı eski eşine geldiğini zannederek işlemişti cinayeti.

Oysa Emre başka bir adrese teslim edecekti pizzayı. Zaten bir kuryenin teslimat yaptığı adresteki kişiyi tanıması da söz konusu olamazdı.

Yani pisi pisine öldü Ata Emre Akman.

Katil mi?

Kimlik verilerine göre 17 yaşındaydı. İlk suçunu henüz 14 yaşında işlemişti. Kasten yaralama ve tehditten altı ayrı suç kaydı vardı. Babasının da suç dosyası hayli kabarıktı. Ama dışarıdaydı; serbestti. Ve bu kez tehditle, yaralamayla kalmadı. Masum bir genci katletti.

Son dönemlerde hayli kabarık suç dosyalarına sahip olan ama ancak yeni ve daha korkunç bir suç işleyince bu durum ortaya çıkan olaylara çok sık tanık oluyoruz.

Elbette ki adil bir yargılanma herkesin hakkı ancak cezalar da caydırıcı olmalı.

Haberin Devamı

Cezaevi süreçleri suçluları rehabilite edebilmeli; onları topluma yeniden kazandırabilmeli.

Sadece üç yılda çok ciddi altı ayrı suça karışan biri bu kadar kolay sokakta dolaşamamalı.

Eğer sistem birini koruyacaksa, bu Ata Emre Akman gibi hayalleri, umutları olan gençler olmalı.

Ve Ata Emre’nin davası bundan sonra yeni acılar yaşanmaması için örnek teşkil etmeli.

İZMİR’DEN DÜNYAYA

Biz İzmirlilerin uzun yıllardı süregelen en önemli sıkıntılarından biri de İzmir’den hem yurt içinde hem de yurt dışında çok az yere direkt uçuş bulunmasıdır.

Son dönemlerde Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress ile bir nebze de olsa bu sorun aşıldı. SunExpress, 2024 yaz aylarına özel yedi yeni yurt dışı uçuş başlattı. Bu sayede artık İzmir’den Madrid, Prag, Priştine, Roma, Saraybosna, Tiran, ve Varşova’ya aktarmasız olarak uçulabilecek. Yeni hatlarla birlikte yurt dışı hatların sayısı 46’ya, haftalık sefer sayısı ise 271’e ulaşacak.

Bu güzel haber için SunExpress CEO’su Max Kownatzki’ye teşekkür ediyor, İzmir’i dünyaya, dünyayı İzmir’e bağlayacak yeni hatların da müjdesini bekliyorum.

Haberin Devamı

GENÇLERİN BAYRAMI

Bugün 19 Mayıs; Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı.

Bugün, tıpkı Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adımı attığı o günkü ruhla işlerimize, geleceğimize ve gençlerimize dört elle sarılma günü. Ama her şeyden önce bu bayramı doyasıya kutlama günü.

Bayraklarınızla sokaklara çıkın bugün.

Çıkamıyorsanız da balkonlarınızı, pencerelerinizi bayraklarla donatın. İzmir olarak; İzmirliler olarak bir milli bayramın nasıl büyük bir coşkuyla kutlanacağını gösterin bugün... 19 Mayıs; Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder