Işınsu Kestelli Bir hayal Urla'da gerçek oldu
HABERİ PAYLAŞ

Bir hayal Urla'da gerçek oldu

Yemyeşil bir arazi... Çiçek açmış ağaçlar, baharı karşılayan papatyalar, mis gibi çimen kokusu... Ve 15 dönümlük bu araziye yayılmış birbirinden şık ikişer katlı binalar... Bir tatil köyünden söz ettiğimi zannedebilirsiniz ama kesinlikle değil...

Anlattığım yer, temeli 2014 yılında atılan ve yardımseverlerin bağışlarıyla taş üstüne taş konularak; binbir emekle ve bolca sevgiyle inşa edilen Koruncukköy Urla...

Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (Koruncuk Vakfı), kuruluşunun 40’ncı yılında, İzmir’in Urla ilçesinde inşa ettiği Koruncukköy’ün açılışını geçen hafta yaptı.

Haberin Devamı

Törene, bu projeye başından beri destek veren ‘Muhteşem Yüzyıl’ ekibinden yapımcı Timur Savcı, oyuncular Halit Ergenç, Selma Ergeç, Berrak Tüzünataç, Pelin Karahan gibi isimler ile vakfa bağışta bulunan gönüllüler katıldı.

Koruncukköy Urla’da; eğitim hakkı risk altında olan veya farklı imkânsızlıklardan dolayı eğitim hayatından uzaklaşma tehlikesi bulunan kız çocuklarının en iyi şartlarda eğitimlerine devam etmesi sağlanacak.

Öğrenciler, bağış yapanların isimlerinin verildiği 1 ila 3 kişilik odaların bulunduğu evlerde kalacak.

İlk etapta ihtiyaç sahibi ailelerin okumak isteyen 40 çocuğunun kabul edileceği Koruncukköy Urla’daki öğrenciler, hem eğitimlerini sürdürecek hem de kütüphane, bilgisayar laboratuvarı, atölye sınıfları, tiyatro, spor sahaları gibi aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri alanlardan faydalanabilecek.

Bu örnek projeye destek veren herkes kocaman bir teşekkürü hak ediyor ancak en kuvvetli alkış, gecesini gündüzüne katarak bu güzel eserin tamamlanması için çalışan Koruncuk Vakfı Başkanı Figen Özbek ile Koruncuk Vakfı İzmir Şube Başkanı Işıl Nişli’ye gidiyor.

TELEFON!

Bu aralar hem dünya basınının hem de benim köşenin en çok ilgisini çeken konuların başında, dünyanın en zengin insanlarının yaşam tarzları, alışkanlıkları, kendilerine has beslenme ve sağlık sırları geliyor.

Hatırlarsınız; geçen hafta sabah 5’te buz banyosu ile başlayan, günde tek öğün yemek yiyen ve hafta sonları oruç tutan Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey’den bahsetmiştim.

Haberin Devamı

Bu haftaki konuğum ise FORBES tarafından açıklanan dünyanın en zenginleri listesinde 84 milyar dolarlık servetiyle ilk üç arasına giren Amerikalı işadamı Warren Buffett...

1930 doğumlu Buffett, akıl almaz servetine rağmen mütevazı bir hayat sürüyor. Ünlü iş insanı son olarak da piyasada 20 dolara satılan cep telefonu ile gündeme geldi.

89 yaşında olduğu için teknolojiye uzak olduğu için böyle bir tercih yaptığını düşünmeyin. Warren Buffett, tüm yatırımlarını tabletten takip edip yönetecek kadar teknolojiye hâkim bir isim.

Buffett’ın, bu tercihinin nedenini soran gazetecilere cevabı ise bir hayli esprili: “Telefonu icat eden Graham Bell ödünç vermişti, geri vermeyi unuttum.”

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

Efes’i, Bergama’yı, Afrodisyas’ı pek çok kişi biliyor ama bir de çok az bildiğimiz kültürel zenginliklerimiz, dünyanın bir başka ülkesinde olsa milyonların ziyaret etmek isteyeceği antik kentlerimiz var.

UNESCO’nun Dünya Miras Geçici Listesi’ne aldığı Muğla’nın Yatağan ilçesindeki Stratonikeia Antik Kenti de bunlardan biri.

Haberin Devamı

Bu ismi bir yere not edin çünkü Helenistik, Roma, Bizans, Anadolu beylikleri, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde de önemini sürdüren ve dünyanın en büyük mermer kenti olan görkemli Stratonikeia’nın adını yakında çok daha sık duyacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder