Işınsu Kestelli Buca müjdesi
HABERİ PAYLAŞ

Buca, 520 bini bulan nüfusuyla İzmir’in en kalabalık ilçesi... Nüfus çok, beton çok ama yeşil alan pek yok. Fakat artık yeşile kavuşma umudu var. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 62 yıl hizmet veren ve 30 Ekim 2020 depreminde hasar gördüğü gerekçesiyle yıkılan Buca Cezaevi’nin alanı için önemli bir adım attı. Büyükşehir, mevcut planlarda AVM olarak görünen alanın planlarını Rekreasyon Alanı ve Genel Otopark Alanı olarak değiştirilmesi için çalışmaları başlattı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliğini hazırladı. İlgili planın bu hafta gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelmesi bekleniyor. Umarım plan kabul edilir de hem Buca hem de İzmir yepyeni bir yeşil alana kavuşur.

Haberin Devamı

ÇEŞME BEACH

İspanya’da Barcelona, Yunanistan’da Dedeağaç gibi şehir merkezinden denize girilebilen kentleri oldum olası çok sevmişimdir. Yıllardır İzmir Körfezi’nden denize girilebileceği müjdesini de bu nedenle sabırsızlıkla bekler dururum. Her ne kadar güzel haber İzmir’den gelmese de çok şükür ki Çeşme önemli bir işe imza attı. Gözde tatil beldesi Çeşme’nin Cumhuriyet Meydanı, denize girilmesine imkân verecek şekilde yenilendi.

Yapılan ‘Güneşlenme Terasları’ ile Cumhuriyet Meydanı denizle buluştu. Toplam bin 500 metrekare alanda, içerisinde 8 Anıt Zeytin Ağacı olan güneşlenme teraslarına ahşap koltuklar yerleştirildi. Kompozit kaplama yapılan alanda çevre ve peyzaj düzenlemeleri tamamlandı. Çeşme Belediyesi’nin şirketi ÇEŞTUR A.Ş bünyesinde açılan Teras Kafe ile de vatandaşlara ucuz ve kaliteli hizmet sunulacak. Teras Kafe’de 3 liraya çay, 6 liraya kahve içebilecek. Bu güzel icraatı için Çeşme Belediye Başkanı Muharrem Ekrem Oran’ı tebrik ederim.

BİSİKLETLİLERİ BEKLİYORUZ

Avrupa Bisiklet Rotası Ağı’na (EuroVelo) Türkiye’den seçilen ilk kent unvanına sahip İzmir, 2023’ün Ekim ayında düzenlenecek EuroVelo Bisiklet Turizmi Konferansı’na ev sahipliği yapmak için ilk değerlendirmenin ardından kısa listeye girmeye hak kazandı. Asli değerlendirme sürecini başlatan EuroVelo yetkilileri, İzmir’e keşif gezisi düzenledi.

Haberin Devamı

Konferansa ev sahipliği yapmaya hak kazanan kent kasım ayında açıklanacak. Organizasyonun İzmir’de düzenlenmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Turizmi Geliştirme Ajansı (TGA) ve EuroVelo Türkiye Ulusal Koordinatörlüğü bir arada çalışıyor. Umarım bu güçlü işbirliği İzmir’in organizasyona ev sahipliği yapmasını sağlar.

BİZİM ÇOCUKLAR

Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Ampute Futbol Dünya Kupası Yarı Finalinde, rakibi Özbekistan’ı 1-0’la geçen Milli Takımımız finale yükseldi. Türkiye Ampute Milli Takımı, bugün Nef Stadyumunda oynanacak finalde Angola ile karşılaşacak.

Türkiye, 2018’de Meksika’da yapılan Ampute Futbol Dünya Kupası finalinde yine Angola ile oynamış ve rakibine penaltılarla yenilerek turnuvayı ikinci tamamlamıştı. Umarım bu kez şeytanın bacağını kırarız ve kendi evimizde kupaya ulaşırız. Başarılar bizim çocuklar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder