Işınsu Kestelli Fuarda buluşalım
HABERİ PAYLAŞ

Fuarda buluşalım

İzmir markasının en önemli değerlerinden İzmir Enternasyonal Fuarı, 3 Eylül’de 90’ıncı kez kapılarını açıyor. Fuar, bu yıl “90 Yıldır Birlikte Kutluyoruz” ve “Geleceği İzmir’de Birlikte Kuruyoruz” temalarıyla 12 Eylül Pazar gününe kadar devam edecek.

Fuarın ev sahibi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in basın toplantısını dinlerken, pek çok yeniliğin hayatımıza bu dev organizasyonla girdiğini de hatırlamış oldum.

Mesela, İkinci Dünya Savaşı esnasında, dünyada yer yerinden oynarken 1943’te bile kapılarını açtığını ve savaş halinde olan ülkeleri bir araya getirdiğini öğrendim.

Haberin Devamı

Soğuk Savaş yıllarında bir taraftan ABD’yi öte taraftan SSCB’yi Kültürpark’ta ağırladığını hatırladım.

Milyonlarca insanın, Neil Armstrong’u Ay’a indiren kapsülü ve Ay’dan getirilen kaya parçasını ilk kez Fuar’da gördüğü bilgisine ulaştım.

Fuar ayrıca uzaya ilk giden insan Yuri Gagarin’in fotoğrafı altında kozmonot kıyafetinin ilk kez sergilendiği yer de oldu.

Kot pantolon, yürüyen merdiven ilk kez İzmir Fuarı ile hayatımıza girdi.

İlk Milli Piyango 1940’ta, ilk sayısal loto 1989’da Fuar’da çekildi.

İşin ticari boyutunun yanı sıra ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, 20. Sinema Burada Festivali, Kitap Sokağı ve Yüz Yüze Sohbetler, çocuklar için heyecanlı ve eğlenceli oyun alanları da Fuar ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Ayrıca İzmirli spor kulüpleri ve ünlü sporcuların katılımıyla ilk kez kurulacak spor alanı fuarda coşkuyu katlayacak.

Fuar kapsamında, oyun sektöründe yer almak isteyen genç girişimcilerin başarılı oyun start-upları kurmalarını sağlamak ve onları profesyonel dünyaya taşıyarak dünyaya açılmalarına öncülük etmeyi amaçlayan Next Game Startup Girişimcilik Yarışması da düzenlenecek.

Fuar, uluslararası ticaretin en önemli buluşmalarından biri olan İzmir İş Günleri kapsamında bu yıl yedinci kez iş dünyasını online olarak buluşturacak.

Giriş ücretinin tam 5, öğrenci 3.5 TL olarak belirlendiği fuarı kaçırmamanızı öneririm.

RONALDO ETKİSİ

Günümüzde futbol bir oyundan, bir spor dalından çok daha fazlası... Dev bir ekonomi... Ünlü sporcular adeta birer CEO gibi, transfer oldukları takımların sadece sahadaki performansına değil ekonomik alandaki başarılarına da katkı sağlıyor. Tıpkı Cristiano Ronaldo gibi...

Haberin Devamı

2018 yazında Ronaldo’nun Real Madrid’den 100 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olduğu Juventus hisselerinin birkaç ayda neredeyse ikiye katlamıştı. İlk yıl Juventus hissesindeki yükseliş yüzde 150’ye ulaşmıştı. Ronaldo’nun gelişi öncesi 60 euro/cent seviyelerinde olan hisse değeri, Nisan 2019’de 1.54 Euro ile zirveyi görmüştü.

Sonra işler biraz tersine döndü. Salgınla gelirlerin azalması, Ronaldo’un yıllık 30 milyon euro tutarındaki maaşı, hisselerin gerilemesine neden oldu. Ama buna rağmen Ronaldo’dan önce piyasa değeri 600 milyon euro iken, bugün 1 milyar euro seviyesinde. Yani hem Ronaldo hem Juventus bu transferden çok kârlı çıktı.

Bakalım, 12 yıl aradan sonra 28 milyon euro bonservis ve 29 milyon euro maaşla Portekizli yıldızı yeniden kadrosuna katan Manchester United’da Ronaldo etkisi nasıl olacak?

Haberin Devamı

BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Yarın 30 Ağustos... Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin zaferle noktalandığı 30 Ağustos, bir ulusun bağımsızlığı uğruna kanla, inançla yazdığı bir büyük destandır... Bu büyük zafere imza atan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyor, büyük zaferin 99’uncu yıl dönümünü kutluyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder