Işınsu Kestelli Gayrimenkulde pandemi etkisi
HABERİ PAYLAŞ

Gayrimenkulde pandemi etkisi

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, emlak fiyatlarındaki iniş çıkışları takip ederek belirli aralıklarla Türkiye’nin en değerli ilçelerini açıklıyor. Uzun yıllar boyunca ilk 10’da yer alan ilçeler hemen hemen aynıydı. İstanbul’dan Kadıköy, Ankara’dan Çankaya, İzmir’den Karşıyaka genellikle listede yer alırdı. Ama son açıklanan listede önemli değişiklikler görüldü. İlk sırada İstanbul’dan Beşiktaş var.

Etiler, Ulus, Ortaköy, Levent gibi hem konut hem de ticari kullanım açısından gözde olan bu semtler, Beşiktaş’ı zirvede tutmayı başardı. İkinci sıraya, İstanbul’un nüfus yoğunluğu açışından daha sakin ilçelerinden Sarıyer yerleşti. Üçüncü ilçe ise Türkiye’nin yükselen tatil cenneti İzmir Çeşme oldu. Beşiktaş’ta ortalama metrekare fiyatı 47 bin Türk Lirası... Sarıyer 44 bin 200 TL, Çeşme ise 33 bin 550 TL ile onu izliyor.

Haberin Devamı

Geçen yıla göre Beşiktaş’ta yüzde 175, Sarıyer’de yüzde 168, Çeşme’de ise yüzde 134’lük bir fiyat artışı gerçekleşti. İlk 10’da yer alan diğer ilçeler ise şöyle: İstanbul Kadıköy, İstanbul Bakırköy, Muğla Bodrum, Çanakkale Bozcaada, İstanbul Beykoz, Antalya Kaş, İstanbul Adalar... Listeye giren ilçelerden de anlaşılacağı gibi, iki yıl boyunca hayatı felç eden COVID-19 salgını, gayrimenkul yatırımlarının yönünü de değiştirdi.

İnsanlar büyük kentlerden veya kalabalık ilçelerden kaçarken Çeşme, Bodrum, Bozcaada, Kaş ve Adalar’ın yıldızı parladı. Salgın günlerinde çok sayıda beyaz yakalının evden çalışma düzenine geçmesi de sayfiye beldelerine olan ilgiyi artırdı. Salgından bahsetmişken bir uyarı da yapalım. Tüm kısıtlamalardan kurtulduk kurtulmasına da virüsten hâlâ kurtulamıyoruz. Günlük vaka sayıları yeniden 5 binleri zorluyor. Lütfen bireysel tedbirleri elden bırakmayın. Yaklaşan bayram öncesi COVID-19 kabusu yaşamayın.

EN KEYİFLİ ‘EFES MACERASI’

Selçuk Efes Kent Belleği, ‘Efes Macerası’ adlı hikâye kitabıyla antik kenti çocuklara anlatıyor. Ayşe Zülkadiroğlu tarafından yazılan, Güven Bilge’nin çizgileriyle hayat bulan kitapta, Efes Antik Kenti’ne dair detaylar çocuklara masalsı bir dille anlatılıyor. Efes Macerası’nda, Artemis’in hep yanı başında olan kutsal geyikler ailece dile gelerek çocukları Efes’in tarihi içerisinde bir yolculuğa çıkarıyor.

Haberin Devamı

Kent Belleği’nin 7’nci yayını olan Efes Macerası, Efes Antik Kenti’ni çocuklara anlatmaya yönelik ilk kitap olma özelliğini de taşıyor. Efes Macerası kitabı; Selçuk Efes Kent Belleği, SELBİM, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden temin edilebiliyor. Ancak kitabın daha geniş kitlelere ulaşması için Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’den bir ricam var.

Dünyanın en önemli tarihi ve kültürel değerlerinden olan Efes Selçuk’u herkese tanıtabilmek için ülkemizdeki tüm kütüphanelere bu kitabın gönderilmesi lazım. Ayrıca İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Almanca ve diğer dillere çevrilmesi de büyük önem taşıyor. Umarım en kısa zamanda gerçekleşir.

İZNİNİZLE

Önümüzdeki cumartesi günü Kurban Bayramı... Herkese 9 güne uzatılan bayram tatilinde; huzurlu, keyifli, muhabbet dolu günler diliyorum. Bayram sonrasındaki pazar günü görüşmek üzere izninizi istiyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder