Işınsu Kestelli İklim krizine karşı el ele
HABERİ PAYLAŞ

İklim krizine karşı el ele

Geride bıraktığımız temmuz ayı, iklim verilerinin düzenli olarak takip edilmeye başlandığı 1840 yılından bu yana dünyanın yaşadığı en sıcak ay oldu... Tüm ülkelerde maksimum değerleri aşıldı. Aşırı sıcaklardan kaynaklanan orman yangınları dünyaca ünlü Time Dergisi’ne kapak olacak kadar kontrolden çıktı. İklim krizinin olumsuz etkileri önlenemez ve dünyanın ısısı bu şekilde artamaya devam ederse ne mi olur? Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli Altıncı Değerlendirme Özet Raporu’na göre, yükselen sıcaklıklarla birlikte, yıl içinde mahsullerin dayanabileceği sıcaklığı aşan gün sayısı da artıyor. Değişen yağış düzenlerinin birçok alanı kuraklığa karşı savunmasız bırakması ile aşırı hava koşulları tarımı giderek zorlaştırıyor ve mahsullere zarar veriyor. Uzmanlara göre eğer bir an önce harekete geçmeyi başaramazsak, önümüzdeki yıllarda önemli sayıda insan gıda ile ilgili büyük sorunlarla karşı karşıya kalacak. Üretimde sıkıntı yaşanacağından fiyatlarda da hızlı yükselişler meydana gelecek. Yani iklim krizi hem insan sağlığını hem mutfak düzenini hem de aile ekonomisini derinden etkileyecek.Bunu durdurmak için herkesin üzerine önemli sorumluluklar düşüyor. Su tüketimimizi kontrol altına almak, gıda israfını önlemek bireysel olarak alınabilecek tedbirler. Ama bu konuda en önemli görev, hükümetlere düşüyor. Akıllı tarım uygulamalarına geçilmesi ve modern sulama tekniklerin yaygınlaştırılması için üreticilerin teşvik edilmesi, sanayi kuruluşlarının çevreye saygılı üretim yapmasının sağlanması, toplu taşıma ve de özellikle raylı sistemlerin çoğaltılması da bunların başında geliyor.

Haberin Devamı

BU TAKIMLA GURUR DUYUN

Türkiye Kadın Voleybol Takımı, Tokyo Olimpiyatları’nın ardından, 2021 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’na da fırtına gibi başladı. İlk maçta, turnuvanın ev sahibi ülkelerinden biri olan Romanya’yı 3-1’le geçen milliler, ikinci maçta da Ukrayna’yı 3-0’lık skorla rahat yendi.

Bugün saat 17.30’da İsveç ile karşılaşacağız. Grup aşamasındaki diğer maçlarımız ise pazartesi saat 20.30’da Finlandiya ve salı 17.30’da Hollanda ile... Kadınlarımızın giyimi, kuşamı ya da özel hayatlarıyla ilgilenenleri, Avrupa klasmanında birinci, dünya klasmanında beşinci sırada bulunan bu güzel takımla gurur duymaya ve onları desteklemeye davet ediyorum.

Haberin Devamı

BRAVO FOLKART

İzmir, çok uzun bir aradan sonra iki takımla; Göztepe ve Altay ile Süper Lig’de mücadele ediyor. Geçen sezon son maçta Süper Lig fırsatını kaçıran Altınordu 1. Lig’de yine iddialı. Karşıyaka ise 3. Lig’de, eski görkemli günlerine dönebilmek için mücadele veriyor. Spordaki, özellikle de futboldaki başarıyı etkileyen en önemli faktörlerin başında ekonomik imkânlar geliyor.

Pandemi nedeniyle zaten ekstra sıkıntılar yaşayan takımlara verilecek her destek çok önemli. İşte tam da bu noktada, İzmir’den çıkan bir marka olan Folkart; Göztepe, Altay ve Karşıyaka’nın forma sponsoru oldu. Firma, Altınordu’ya da sponsor olmak istemiş ama kulübün Petrol Ofisi ile süren bir anlaşması olduğu için anlaşma gerçekleşememiş. Folkart’ın diğer İzmirli firmalara örnek olmasını umuyor, herkesi İzmir sporuna yatırım yapmaya davet ediyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder