Işınsu Kestelli Kruvaziyerler bir bir demirliyor
HABERİ PAYLAŞ

Kruvaziyerler bir bir demirliyor

Mayıs ayının ortasına gelmemize rağmen havalar yeni yeni ısınsa da aslında geçen ay aldığımız İzmir Limanı’na yanaşan kruvaziyer sayısındaki artış haberi yaz sıcağını hepimize hissettirmişti. Malum; pandemi dönemi kruvaziyer turizmine tamamen bir kapanma getirmişti. İki yılın ardından ise cruise gemileri yeniden İzmir’e doğru dümen kırmaya başladı.

Bu gelişmenin bizi heyecanlandıran tarafı ise bu gemilerden birinin altı yıl sonra İzmir Limanı’na demir atmasıydı. Miami’den altı aylık bir dünya turu için hareket eden gemi, geçen ay İzmir’e geldi. Hemen ardından da 3 Mayıs’ta, 5 bin 200 yolcusuyla ilkine göre çok daha büyük olan ikinci kruvaziyer gemisi İzmir’deydi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in belirttiği gibi İzmir’e 2022 yılında toplam 34 kruvaziyer gelecek.

Haberin Devamı

Yıllardır tartışıldığı üzere bu gemilerle gelen turistler de şehirde kalmadan; birkaç saat geçirip bir başka limana gidecek ama göz ardı edilmemesi gereken bir şey var: Kruvaziyerle gelen turistler, özellikle de gittikleri şehri ilk kez görüyorlarsa, beğendikleri bu kente tekrar gelebiliyorlar. Hem de bu sefer konaklamak ve şehirde daha fazla vakit geçirmek için...

Tabii onların güzel İzmir’i sadece görmesi tekrar gelmelerini sağlamaya yetmiyor. Bu turistleri iyi ağırlamamız, kentimizi iyi anlatmamamız gerekiyor. Ben de Tunç Soyer’e katılıyorum ve İzmir’in turizm sektöründe hak ettiği yerde olmadığına, kentin var olan potansiyelinin karşılığını görmesi için çok daha fazlasını yapmamız gerektiğine inanıyorum.

Bu nedenle kruvaziyer gemilerinin rotasını yoğun şekilde Ege kıyılarına döndürmüş olması turizmin geleceği için oldukça heyecan verici. Bizim de bu fırsatı iyi değerlendirmemiz ve bize ayrılan kısa sürede İzmir’i çok daha iyi anlatmak için biraz daha yaratıcı olmamız lazım.

iPOD TARİH OLUYOR

Günümüzün en etkileyici teknolojik ürünlerinden olan iPod için yolun sonuna gelindi. Teknoloji devi Apple, iPod’un üretiminin durdurulduğunu ve satışın stoklar tükenene kadar süreceğini açıkladı. Bu orijinal müzik oynatıcısının üretimine 2001’de başlanmıştı ve cihaza bin şarkı yüklenebiliyordu.

Haberin Devamı

Şu anda Apple’ın müzik hizmeti Apple Music’te 90 milyondan fazla şarkı bulunuyor. Apple’in Dünya Pazarlama Başkan Yardımcısı Greg Joswiak, bir dönemin en önemli teknolojilerinden biri olan cihazın, müziğin nasıl keşfedildiğini, dinlendiğini ve paylaşıldığını yeniden tanımladığını söylüyor. iPod, daha sonra iPhone’u icat eden Tony Fadell tarafından tasarlanmıştı.

CCS Insight’tan Ben Wood, “Apple Fadell’e iPhone’u tasarlattığında, bunun iPodlar için sonun başlangıcı olduğunu biliyordu. iPod’un sadece 15 yıl sonra yolun sonuna geldiğini görmek enteresan” diyor. Aslında hiç enteresan değil... Teknolojinin gelişimi o kadar hızlı ki ona ayak uydurmak ve yenilikçi olmak gereklilik değil artık bir zorunluluk.

Bunu, Apple’ın bir döneme damga vuran hatta Apple’ı batmaktan kurtaran cihazını kaygılanmadan harcaması bize açıkça gösteriyor. Öyle ki asla bitmez denen birçok şeyin sonu beklenenden daha kısa zamanda gelebiliyor. Bizlerin de geleceğe dair plan yaparken bu hızlı dönüşümü göz önünde bulundurmamız gerekiyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder