Işınsu Kestelli Trafik sorunumuz tescillendi
HABERİ PAYLAŞ

Trafik sorunumuz tescillendi

İzmir, son yıllarda giderek artan bir trafik sorunuyla mücadele ediyor. Hele hava yağmurlu olduğunda ya da sabah ve akşam işe gidişgeliş saatlerinde yoğunluk giderek içinden çıkılmaz bir hâl alıyor. Bu kaosun ardında, İzmir’in her yıl artan oranda göç almasına ve kent merkezinde yoğunlaşan yapılaşmaya rağmen altyapı yatırımlarının aynı hızla yapılamamasının önemli rolü var. Bugüne kadar kent içi trafiğin arttığı gözle görünen, dillendirilen bir sorundu. Nihayet küresel bir araştırmayla da resmiyet kazandı...

Haberin Devamı

İzmir; 6 kıtada, 58 ülkede, 404 kentte trafik yoğunluğunu gözlemleyerek hazırlanan ve her yıl düzenli olarak yayınlanan “Tomtom Trafic Indeks”in üst sıralarında yer aldı. Listenin zirvesinde yüzde 62 yoğunluk ile İstanbul bulunuyor. Mega kentimizi yüzde 61 ile Rusya’nın başkenti Moskova, yüzde 56 ile Ukrayna’dan Kiev, yüzde 55 ile Kolombiya’dan Bogota, yüzde 53 ile Hindistan’dan Mumbai izliyor. İzmir, yüzde 37 ile dünyanın en yoğun trafiğine sahip 29’uncu kenti.

404 kentlik listeye Türkiye’den giren diğer şehirler ve sıraları şöyle: Ankara 50’inci, Antalya 72’nci, Bursa 73’üncü, Adana 78’inci, Gaziantep 109’uncu, Mersin 143’üncü, Konya 230’uncu, Kayseri 251’inci... Yoğunluk oranı, ortalama seyahat süresinin normal koşullara göre ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Yüzde 62 yoğunluk ile her İstanbullu yılda artı olarak 142 saatini trafikte geçiriyor.

İzmirliler ise fazladan 85 saatini trafikte harcıyor. Umarım yarın temeli atılacak Buca metro hattı ile çalışmaları devam eden diğer hatlar, İzmir’i hızla bu listenin alt sıralarına indirir. Çünkü İzmir kötü özellikleri ile değil iyi yanları ile dünya listelerinde yer almayı hak ediyor.

TUZLUĞU UZATIR MISIN!

Tüm dünya günlerdir Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un iki ayrı ucunda oturdukları 5-6 metre uzunluğundaki dev masayı konuşuyor. Liderler arası ikili temaslarda hiç görülmeyen türden olan bu fotoğraf özellikle sosyal medyada çok sayıda esprili paylaşımlara neden oluyor. Ancak bu uzak ikili temasın ardında farklı bir neden yattığı da iddialar arasında...

Haberin Devamı

Uluslararası basında yer alan haberlere göre Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Moskova’ya ulaştığında Rus yetkililere PCR testi vermeyi reddetti. Macron’un “DNA’sının Rus doktorların eline geçmesi” endişesiyle PCR testi yaptırmaması üzerine yaşanan kriz ancak Fransız liderin Putin’den mümkün olabildiği kadar uzak tutulması sayesinde çözüldü ve herkesin diline düşen görüntü ortaya çıktı. Doğru mudur bilemem ama bir türlü hız kesmeyen koronavirüs salgınına karşı tedbir almada Putin gibi özenli olmanızı tavsiye ederim.

EN SICAK YAZ

TÜİK verilerine göre; Türkiye’de ocak ayında otellerin gecelik fiyatları, 2021 yılının aralık ayına göre yüzde 87, 2021 yılının ocak ayına göre ise yüzde 178 arttı. Ortaya çıkan bu tablo yaklaşan yaz tatili için pek de olumlu değil maalesef. Konuştuğum turizmcilere göre gıda ve enerji alanlarındaki fiyat artışlarına, yurtdışından gelen yoğun rezervasyon talebinin de eklenmesiyle bu yaz fiyatlar hiç olmadığı kadar yüksek olacak. Bu nedenle, tatil planlarını iptal etmek istemeyenlere bir an önce erken rezervasyon yaptırmalarını öneriyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder