Kemal Öznoyan Brrrrr dondum!
HABERİ PAYLAŞ

Brrrrr dondum!

Kış bu sene bir geldi, pir geldi. Ben İstanbul’da bu kadar soğuk hava gördüğümü hatırlamıyorum.

Eskiden hiç üşümezdim. Ya kilo vermemin etkisi veya nüfus kağıdı eskidi, sebebini bilemiyorum. Ama üşümenin nasıl birşey olduğunu anladım.

Arkadaşlara kızardım "Niye bu kadar üşüyorsunuz, kanınız donmuş" diye...

Meğer beni yağlarım koruyormuş, fok balığı gibi. Onlar gidince cascavlak kaldım.

Geçtiğimiz günlerdeki soğuk hava ve kar hayatımızı kötü etkilerken trafiği gayet iyi etkiledi. Okullar tatil edildi, insanlar arabalarını çıkarmayıp metrobüsü, metroyu, otobüsü kullandı ya. Böyle kötü havalarda arabalarımıza o kadar da bağımlı olmayabiliyoruz. Normal havada niye arabasız yapamıyoruz acaba?

Haberin Devamı

Ama şimdi minibüse, otobüse binilir mi? Eş dost görürse ne der? Kapıda yatan cip dururken koskoca iş sahibi, müdür, otobüslerde-metrobüslerde olur mu canım? İşime 2 saatte giderim ama rahat giderim.

Geçenlerde Almanya’daydım. Hava soğuk, yağmurlu, buz gibi. Ama ortalık bisikletle, metro ile işe giden grand-tuvalet insan kaynıyor. Gözümün önüne bizleri getirdim... Cık!! Uymadı!!!

BİZ GAVURUZ YA

Bu sabah eşim ve kızlarımı Beyoğlu’ndaki Rus Konsolosluğu'na bırakırken gördüm: İsveç Konsolosluğu önünde bir sürü Suriyeli, vize için bekliyordu. Duydum ki onlara vize veriliyormuş.

Brrrrr dondum

Biz İsveç’e veya başka bir “Avrupa Birliği ama kendilerine birlik” ülkesine vize almaya kalksak istemedikleri evrak kalmıyor: Banka hesabı, tapu, araba kaydı, sağlık sigortası, donumuzun alışveriş fişi (hatta varsa iade belgesi) gibi bilumum belgeyi isteyebiliyoralr.

Bu çifte standart değil de nedir acaba? Orada kuyrukta bekleyen Suriyeliler bu belgelerin hangilerini veriyorlar? Hiçbirini… Sadece pasaportunda 'Suriyeli' yazıyor. Onun dışında ne banka hesabı var, ne tapusu.

Ama tabii onlar mülteci sığınmacı.

Karşı olduğum onlar değil, çifte standart uygulaması. Onlara bu kadar serbestlik verilirken biz neden gavur muamelesi görüyoruz elçiliklerden? Kaldı ki turist olarak gitmeye “çalışıyoruz”. Ülkeye yerleşmek ya da orayı satın almak gibi bir gayemiz yok.

Aman istemez kalsın!!! Avrupanızı alıp başınıza çalabilirsiniz. Bence hiç sakıncası yok!!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder