Kerem Akça Disney+ 2023’te ‘Numen’ ve ‘Aktris’le kalite aşılayacak
HABERİ PAYLAŞ

Disney+ 2023’te ‘Numen’ ve ‘Aktris’le kalite aşılayacak

1 Aralık’ta Disney+’ın lansmanı vardı. Bir yıl içerisinde görücüye çıkacak yerli dizi ve filmlerin fragmanları görücüye çıktı. Meryem Uzerli’den Ata Demirer’e, Gülse Birsel’den Aras Bulut’a, Songül Öden’den Mehmet Günsur’a uzanan kadrolarla bir iddia ortaya kondu. 2023’te ‘Atatürk’ konuşulacak, ‘Numen’ ve ‘Aktris’ ise en iyi yerli diziler arasına girecek gözüküyor.

Disney+ 2023’te ‘Numen’ ve ‘Aktris’le kalite aşılayacak

YERLİ FİLMLERE AĞIRLIK VERİLMEMİŞ

Dünya çapında 164 milyon kullanıcıyla ulaşan Disney+’ın orijinal içerikleri yavaş yavaş devreye girmeye başladı. ‘Kaçış’, ‘Dünyayla Benim Aramda’ ve ‘Ben Gri’nin ardından yeni yılda iddialı projeler çok yakında izlenebilecek. Emin Alper (Arayış), Soner Caner (Aktris), Özer Feyzioğlu (Numen), Mehmet Ada Öztekin (Atatürk), Uluç Bayraktar (El Turco), Bahadır Karataş’ın (Ru) dizileri yavaş yavaş devreye girecek.

Haberin Devamı

Bunun ötesinde “Kral Şakir: Geri Dönüşüm”e eklenen “Recep İvedik 7”, “Yılbaşı Gecesi” ile “Bursa Bülbülü” fragmanları ve “Özür Dilerim”den İbrahim Büyükak-Oğuzhan Koç ikilisinin setten özel çekim görüntüsü paylaşıldı. Bunlar arasında özellikle Ozan Açıktan’ın Gülse Birsel’in kaleminden Büşra Pekin’den Alican Yücesoy’a, Ayta Sözeri’den Kubilay Tuncer’e dev bir oyuncu kadrosunu barındıran filminin ilk görüntüleri eğlenceliydi. Film, ülkemizdeki kaliteli yılbaşı komedisi eksikliğini dolduracak gibi gözüküyor.

Disney+ 2023’te ‘Numen’ ve ‘Aktris’le kalite aşılayacak

ROMANTİK BİLİMKURGU ‘NUMEN’ YILA DAMGA VURABİLİR

Dizilerden ise biyografik filmlerde pek tutturamayan Özer Feyzioğlu’nun romantik bilimkurgu dizisi heyecan verici görüntülere sahip. “Code 46”, “Eternal Sunshine of the Spotless Mind”, “The Discovery” gibi filmlerden esintiler barındırıyor. Türkiye’de aşk ve teknolojiyi bir araya getirirken bunu beceren bir çalışma çok az görüyoruz.

Ama Songül Öden ile Halit Ergenç’in başrolü paylaştığı eser Gondry-Kaufman etkisiyle bunu yapabilecek gibi gözüküyor. İlk görüntüler Netflix’in bugüne kadar bilimkurgu diye sunduklarının çok üzerinde bir kalite barındırıyor. Görsel efektlerinden kurgusuna dev prodüksiyonu anlamlı ve hafif bağımsız bir yaklaşımla harmanlanmış hissi verdi. ‘Sıcak Kafa’ya cevap olarak geldi.

Haberin Devamı

 Disney+ 2023’te ‘Numen’ ve ‘Aktris’le kalite aşılayacak

‘AKTRİS’, ALDRICH’İN ‘BEBEK JANE’İNE RAKİP OLARAK GELİYOR

2022’de ülkemizde iki film çeken yönetmenler arasında kalitesiyle zirveye yerleşen Soner Caner’in BKM’ye yaptığı ‘Aktris’ dizisi ise müthiş bir görsel vizyon barındırıyor. Şan-şöhret dünyasının yozlaşmışlığına dair çok fazla hikaye var. Ancak burada Pınar Deniz’in içine sürüklendiği dehliz ‘psycho-biddy film’ damarından yürüyen bir dizi. Türkiye’nin “Bebek Jane’e Ne Oldu”su (“What Ever Happened to Baby Jane?”, 1962) hissi veren bir çalışma.

Hakan Bonomo’nun senaryosundan ziyade Yağız Yavru’nun sinematografisi ve ona eklenen yaratıcı sanat yönetimiyle müthiş bir stilize gerilim damarı barındırıyor. Başrol oyuncusu tartışmalı olsa da Şebnem Hassanisoughi, Uraz Kaygılaroğlu, Serhat Kılıç, Ahmet Rıfat Şungar destekli oyuncu kadrosu müthiş bir kalite barındırıyor.

Disney+ 2023’te ‘Numen’ ve ‘Aktris’le kalite aşılayacak

ATATÜRK DİZİSİ TARTIŞILIR

Ucuz melodram ve yeniden çevrim “7. Koğuştaki Mucize”nin (2015) yönetmeni Mehmet Ada Öztekin’in ‘Atatürk’ dizisi 29 Ekim’de, yani Cumhuriyet’in 100. yılında yayınlanacak. İlk bakışta Aras Bulut’a fazla güvenmenin mağduru olacak hissi verdi. Emin Alper’in ‘Arayış’ dizisi Aslı Enver’in her şeyi bir enerjiyle götürmesine karşın görsel bir zeka içermiyor.

Haberin Devamı

Meryem Uzerli’nin de eklenmesiyle ışıltılı kadrolardan çıkan bir liste tamamlandı. Songül Öden hem ‘Atatürk’, hem ‘Numen’de oynamasıyla ise çok yönlü bir kariyere sahip olduğunu kanıtladı. 2023 sonunda bu durum daha iyi algılanır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder