Mehmet Ali Birand 32. Gün ile birlikte büyüdük...
HABERİ PAYLAŞ

32. Gün ile birlikte büyüdük...

Göz açıp kapayana kadar geçmiş. Daha dün Ali Kırca, Musa Çözen ve Emre Aygen ile ilk programı hazırlamıştık ve bugün burada karşınızdayız, gibi bir his. Dünya ve Türkiye’nin 25 yılına hep birlikte tanıklık ettik. Üstelik öylesine iniş çıkışlı, blokların devrildiği bir dönemdi ki, herhalde bir daha kolay kolay görülemez. Komünizmin yıkılması, AIDS hastalığının çıkışı, depremler, siyasi krizler... PKK olayı ve daha neler neler... Dünya siyaseti son 25 yılda inanılmaz sahnelerle karşılaştı. Hep beraber, 32. Gün ile birlikte büyüdük. Bizler, yapımcı, muhabir, arşivci, yönetmen olarak... Sizler de seyirci olarak.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yeri bende ayrıdır. Avrupa Parlamentosu’nda çalıştığı dönemlerden Cumhurbaşkanlığı’na hep başka bir gözle bakarım. Hep güler yüzlüdür. Belki de bu yüzden yakın hissederim. Onun için 32. Gün’ün 25. yıl “aile” kutlamasına devlet erkanından sadece onu çağırdım. Cumhurbaşkanı olarak değil, Abdullah Gül olarak. Programı dolayısıyla gelemedi ama nazik bir telefon konuşması yaptık. Sesini salona verdik. “Türkiye’nin açık toplum olmadığı dönemlerde, her şeyi konuşamadığı dönemlerde tüm cesaretle her şeyi açık seçik ortaya döken bir insan oldunuz. Bu programları yaptınız. Dolayısıyla birçok şeyi Türkiye’ye kazandırdınız” diyerek teveccüh gösterdi. Beni çok mutlu etti. Keşke bizimle olsaydı..

İşte tam kadro...

25 yıl süresince 32. Gün’e veya belgesellere emek vermiş olan herkesin ismini aşağıda bulacaksınız. Eğer kaza sonucu 1-2 kişiyi unuttumsa kusuruma bakmasınlar ancak küsmek yerine durumu bana da bildirsinler. Bu isimlerin içinde, sonradan bana çok kötülüğü dokunmuş olan üç isim var. Kendilerini çok iyi bilirler. Onları da dışarıda bırakmadım, güzel günlerin anısına listemde tuttum. Onların canları sağ olsun, diğerlerine ise büyük bir teşekkür borcum var. Bana çok şey öğrettiler:

AHMET SEVER, ALİ İNANDIM, ALİ KIRCA, ASLI ÖYMEN, ATİLLA ALİCİKOĞLU, AYFER DEDEKORKUT, AYHAN HÜSEYİN ÜLGENAY, AYLİN ATASOY, BAHAR ÖZKOÇ, BANU AVAR, BAŞAR BAŞARIR, BELİNDA KARACA, BERRİN BAHAR, BİNHAN EROĞLU, BÜLENT ARINLI, BÜLENT ÇAPLI, BÜLENT ÖZKAM, CAN DÜNDAR, CANBERK BERKLİ, CENK BAŞLAMIŞ, CEM ÖĞRETİR, CEMİL TURAN, CEYDA KARAN, COŞKUN ARAL, CÜNEYT ÖZDEMİR, CÜNEYT ÜREN, ÇİĞDEM ANAD, DENİZ ARMAN, DİLEK DÜNDAR, EBRU OKDAYOĞLU, EMİYRA YILMAZ, ERBİL TUŞALP, ERDAL KARASU, ERHAN MURATOĞLU, FUL EKESAN, GÖKSEL KESİCİ, GÖKTAN BEDÜK, GÜNGÖR YILMAZ, H. BOZKURT GÖBELOĞLU, HAKAN BAKIR, HAKAN DOĞAN, HAKAN YILMAZ, HALE ŞERİF, HALİM ABONOZ, HANDE GÜMÜŞKEMER, HASAN TUNÇ, HAŞMET TOPALOĞLU, İLKAY ERKOÇ, İSMET ÖZKUTAN, KADRİYE AL, KURCEBE ERKEKOĞLU, M. KORHAN VAROL, MEHMET POLAT, MELTEM İNAN, MESUT COŞKUN, METİN ÇORABATIR, MİTHAT BEREKET, MURAT DİNÇER, MURAT GÜRKAN, MURAT KAHRAMAN, MUSA ÇÖZEN, MUSTAFA TOMRUKÇU, MUSTAFA ÜNLÜ, NİMET DEMİR, NAZAN GEZER, NEŞE BURGAZ, NİGAR ŞİŞMAN, NİHAL ALP, NİHAT ÖZCAN, NİHAT TAŞDEMİR, NİLGÜN ÖZKALELİ, ORAY EĞİN, ÖZGE SEVGİLİLER, ÖZGÜL APAÇE, PINAR KESEN, REHA MUHTAR, RENGİN GÜNER, RIDVAN AKAR, SACİT BAYDAR, SAVAŞ AY, SAVAŞ DOĞAN, SELMA YEŞİLBAĞ, SENA MERTER, SERDAR AKİNAN, SERHAT AKİNAN, SERPİL SAVAŞ, SEZAY ÖZBAL, ŞEHPAL ŞENYURT, TALİP KORKMAZ, TURAN YAVUZ, TÜLAY ÖZKAN, USSAL KALYONCUOĞLU, ÜMİT ÖZKAN, YELDA BERKMEN, YUSUF AKÇURA, UTKU BAŞAR, ÖNDER İNCE, BANU ACUN, MURAT KAHRAMAN, ÖZEN GEDİK, KEREM ŞENEL, İLKAY ERKOÇ, AHMET GÖKTEPE, ÜZEYİR YANAR, GÖKHAN ARAS, MEHMET AKYÜZ, GÖNÜL YURTTAŞ, GİZEM GÜLER, ESİN TATLAV, BAHAR GEDİK, HAKAN DOĞAN, ÜMİT ÖZKAN, BAHAR DOĞAN, ÖZGÜL ÖREN, MEHMET KILIÇ, EZGİ İNANDUĞÇAR, EYÜP DAŞKAYA, ORHAN KARA, NAZLI DALAR, ÖMER BULUT, EDA EMİROĞLU, MERYEM KARADAŞ.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder