Mehmet Coşkundeniz Aldatmanın duygusal işaretleri
HABERİ PAYLAŞ

Aldatmanın duygusal işaretleri

Sevgilinizin sizi aldattığını fiziksel bazı işaretlerden anlayabilirsiniz. Telefon saklamalar, randevulara gecikmeler, işten geç çıkmalar, buluşmamak için bahane yaratmalar, gizli gizli internet görüşmeleri gibi...

Ama diyelim ki sevgiliniz çok dikkatli ve fiziksel anlamda hiçbir açık vermiyor. Hisleriniz ise ters giden bir şeylerin olduğunu söylüyor.

Aldatmanın duygusal işaretleri

İşte aldatmanın duygusal işaretleri...

1-Her zamankinden daha fazla düşünceli davranmaya başladı. Ne yapsanız kızmıyor. Daha önce onu delirten hareketlerinizi bile hoşgörüyor. Hatta size aşırı ilgi gösteriyor. Tüm bunlar suçluluk duygusunun dışavurumu olabilir.

Haberin Devamı

2- Daha önce özel günlerinizde bile size hediye almayan ya da unutan sevgiliniz birden dünyanın en dikkatli insanı oldu. Artık hediye almak için özel günlerinizi bile beklemiyor, neredeyse her akşam elinde paketle eve geliyor.

3- Durup dururken kavga çıkarıyor. En küçük bir meseleyi bile büyütüp saatler süren tartışmalara giriyor. Bu tartışmanın sonunda çözüm bulmak yerine genellikle kapıyı vurup gidiyor. Sonrasında özür bile dilemiyor.

4- Her tartışmanızın ardından size “Yeter artık ayrılalım, yürütemiyoruz” diyor. Arkasından da, “Ayrılsak bile ben her zaman arkadaş olarak senin yanında olacağım. Ne zaman başın sıkışsa yardımına koşacağım” diye ekliyor.

5- Dünyanın en huysuz, en aksi insanına dönüştü. Hiçbir şeyi beğenmiyor. Yaptığınız her şeye bir kulp buluyor. Sürekli bir hatanızı yakalamanın peşinde. Öfkesini saklayamıyor, olur olmadık yerde dışa vuruyor.

6- Sizinle olan iletişimini kesti. Eskisi gibi sohbet etmiyor. Siz sohbet etmeye kalktığınızda konuyu kısa kesiyor. Yaşadığı hiçbir şeyden bahsetmiyor. Ya tamamen televizyona endekslendi ya da kendini kitaba bilgisayar oyununa verdi.

7- Sizinle artık dışarıda görünmek istemiyor. Yemeğe çıkmıyor, arkadaşlarınızla buluşmuyor, sinemaya bile gitmiyor. Bu durum, “Ne olur ne olmaz, ya diğeriyle karşılaşırsak?” endişesinden kaynaklanabilir.

8-Başkalarının sevgililerini aldatmasından çok sık söz etmeye başladı. Hatta verdiği örnekler arasında kadınlar da var. Bunlardan söz etmesinin nedeni, aldatmanın aslında günümüzde normal kabul edildiğini göstermek olabilir.

Haberin Devamı

9- Bugüne kadar adını bile duymadığınız yeni bir iş arkadaşından söz etmeye başladı. Hiç tanımadığınız bu kişi birden bire evinizde adı en çok geçen kişi haline geldi. “Neden bu insanı anlatıp duruyorsun?” diye sorduğunuzda da “Ne oldu ki, sadece arkadaşım” diye cevap veriyor.

10- İlgisizliğinden, eskisi gibi davranmadığından söz ettiğinizde sizi paranoyaklıkla suçluyor. “Ben aynıyım ama galiba sen değiştin” diye suçu size atıyor. Siz ısrar ettiğinizde de “Artık bir doktora görün” diye hakaret ediyor.

11- Zevklerinde değişmeler var. Eskiden hiç dinlemediği müzik türlerine ilgi göstermeye başladı. Hiç beğenmediği renklerde giysiler almaya başladı. Hiç sevmediği yerlere gitmeye başladı. Bu, yeni sevgilinin etkisinden olabilir.

12- Sizde daha önce çekici bulduğu şeylere artık beğenmez hale geldi. Size kendi hediye ettiği kıyafeti giydiğinizde bile yüzünü çevirip bakmıyor. Siz yeni bir şey aldığınızda da “Çok yakışmış” demekten bile kaçınıyor.

Haberin Devamı

13- Ona işiyle, hayatıyla, ailesiyle ilgili bir şeyler söylediğinizde ya da tavsiyeler vermeye kalktığınızda hemen konuyu kapatıyor ya da sizin tavsiyelerinize şiddetle karşı çıkıyor. Sizi artık hayatına karıştırtmıyor.

14- Evde geçirdiği zaman çok azaldı. Tatil günlerinde bile çeşitli bahanelerle evden dışarı çıkmanın yollarını arıyor. Buna itiraz ettiğinizde de “Canım her dakikayı da beraber geçirecek değiliz ya, birbirimize yaşam alanı tanıyalım” diyor.

15- Hiç huyu değilken birden aşırı kıskanç oldu. Sizi kısıtlamaya, gittiğiniz her yere, giydiğiniz her şeye, görüştüğünüz her arkadaşınıza karışmaya başladı. Bu, sizin onu kıskanmanıza fırsat vermemek için karşı atak olabilir.

16- Eskiden her gece mutlaka size sarılarak uyurdu. Şimdi ya hiç sarılmıyor, ya da yattığınızda birkaç dakika sarıldıktan sonra size sırtını dönüyor. Bu da yaşadığı suçluluk duygusunun dışavurumu olabilir.

17- Siz söylemeden asla “Seni seviyorum” demiyor. Siz söylediğinizde de sadece “Ben de” diye cevap veriyor. Bununla birlikte sizi beğendiğini söylemiyor, hayranlık duyduğu yönlerinizi artık hiç dile getirmiyor.

18- Ona bir hediye aldığınızda, bir sürpriz yaptığınızda, çok istediği bir şeyi yerine getirdiğinizde size minnet duyacağı yerde, “Ne gerek vardı canım” diye geçiştiriyor. Bu durumun da suçluluk duygusundan kaynaklanma olasılığı yüksek.

19- Durup dururken konuyu aldatmaya getirip, “Bir gün sen beni aldatırsan acaba ne yaparım?” diyor. Siz “Seni asla aldatmam” dediğinizde de “İnsanoğlu çiğ süt emmiştir. Gelecekte ne olacağını hiç kimse bilemez” diye cevap veriyor.

20- İlişkinizin nereye gittiği, bundan sonra ne yapmanız gerektiği konusunda hiç konuşmuyor. Konuyu açmak istediğinizde de “Akışına bırak” diyor. Oysa siz epeydir birliktesiniz ve akışına bırakma aşamasını çoktan geçtiniz.

21- Sadece size karşı değil, herkese öfkeli. Lokantada garsona, takside şoföre, sokakta simitçiye çıkışıyor. Araba kullanırken diğer şoförlere sürekli küfür ediyor. Bu, içinde bulunduğu duruma duyduğu öfkeden kaynaklanabilir.

22- Cinsel ilişkiniz yok denecek kadar azaldı. Siz ortam yaratmaya çalıştığınızda geçiştiriyor. Ya da yatakta eskisi kadar sizi düşünmüyor. Bir an önce olup bitmesini istiyor. Biter bitmez de arınmak için hemen banyoya koşuyor.

23- Her şeye gülüyor. Sizin ciddi olarak gördüğünüz her şeyi de esprilerle geçiştirmeye çalışıyor. Siz şüphenizden söz edip “Beni aldatıyor musun?” diye sorduğunuzda bile “Evet aldatıyorum” deyip zoraki gülüyor.

24- Eskisi gibi huzurlu uykular uyumuyor. Ya geç yatıyor ya da gece sık sık uyanıp yanınızdan kalkıyor. Hatta bazı geceler uykusunda bilmediğiniz olayları ya da kişilerin adlarını sayıklıyor. Bu, hiç de hayra alamet değil.

25- Sabah uyandığında kendine gelmesi, nerede olduğunu anlaması zaman alıyor. Bu, hangi yatak odasında kiminle birlikte olduğunu anlama telaşından kaynaklanabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder