Mehmet Coşkundeniz Aldatmaya dair merak edilenler
HABERİ PAYLAŞ

Aldatmaya dair merak edilenler

Bu hafta konumuz ihanet. Bu konuda epey soru geliyor. Ben de en çok sorulan soruları derledim ve cevapladım.

TEK GECELİK İLİŞKİLER ALDATMA MIDIR?

Burada kadın ile erkek arasında keskin bir ayrım var. Erkekler tek gecelik ilişkileri ‘kaçamak’ olarak görüyor. Tek gecelik ilişki yaşayan erkekler, sevgilileri ya da eşleri tarafından da hoş görülebiliyor. Birçok kadın yuvasını yıkmadığı sürece kocasının çapkınlıklarını görmezden geliyor. Bundan cesaret alan erkek de bu tarz ilişkilere devam ediyor. Sonuç olarak, aldatma, aldatmadır. Hatta kadın için zihinsel aldatma bile vardır. Tek gecelik ya da uzun süreli fark etmez, ten başkasının tenine değdiği andan itibaren ihanet zilleri çalıyor demektir.

Haberin Devamı

ALDATAN KİŞİYLE NASIL YÜZLEŞMELİYİM?

Böyle bir yüzleşmeye kendinizi hazır hissetmiyorsanız birkaç gün erteleyin. Ama elbette sevgilinize aranızda bir sorun olduğunu ve bunu çok yakında konuşacağınızı söyleyin. Bu sürede de kendinizi dinleyin. Yapmak istediğiniz şeyin ne olduğuna karar verin. Bazı insanlar, ayrıldıkları zaman çekecekleri acıyı düşünüp ihanete uğrasalar da bununla yüzleşmezler. Aslında bu yanlış bir davranış şeklidir. Çünkü sevgilisi “Nasıl olsa anlamıyor” diyerek aldatmaya devam edecek ve acısını katlayacaktır. Yüzleşerek aptal olmadığınızı gösterirsiniz. Sizi aptal yerine koymasını engellersiniz. İhanet sineye çekilecek bir şey değildir.

ALDATAN KİŞİ BUNU SEVGİLİSINE İTİRAF ETMELİ Mİ?

Çok zor bir karar. İtiraflar genellikle vicdan azabı çeken kişiler tarafından yapılır. Böyle bir şey yaşamışsanız ve itiraf etmek istiyorsanız öncelikle karşınızdaki kişiyi sonsuza kadar kaybedebilme ihtimalini göz ardı etmeyin. Sadece böyle bir itiraf sırasında yaşadığınız ilişkinin detaylarını anlatmaktan kaçının. Çünkü bu zaten aldatılma acısı yaşayan sevgilinize daha fazla acı verir. İşin en doğrusu aldatmamaktır. Aldattıysanız da itiraf edip etmemek tamamen size kalmıştır.

AYNI ANDA İKİ KADIN YA DA İKİ ERKEK İDARE EDİLEBİLİR Mİ?

Aynı anda iki kişiyi idare etmek, o iki kişinin öz benliklerine saygısızlıktır. Yapanlar var elbette. Evli olanlar eğer bunu saklamamışlarsa sevgililerini idare etme konusunda çok zorlanmazlar. Çünkü zaten sevgili bunu kabullenmiştir. Ama evli olduğunu saklayan insanların bunu uzun süre sürdürmesine olanak yoktur. Bir gün bir yerde mutlaka patlak verir. Aynı anda iki sevgiliyi idare edenler biraz daha zorlanır. Çünkü ilgiyi ve zamanı yaymak kolay değildir. Sonuçta idare etmek isteyen bunun bir yolunu bulur. Ama unutmayın hayat garip tesadüflerle doludur ve karanlık işler çevirenler bir gün mutlaka çarşafa dolaşır.

Haberin Devamı

ALDATMA AFFEDİLDİKTEN SONRA ÇİFTLER ESKİSİ GİBİ OLABİLİR Mİ?

Böyle durumlarda çiftlerin yine eskisi gibi bir ilişki yaşaması düşünülemez. Ama diyelim ki affettiniz. İşte o zaman geçmişin üzerine sünger çekmek zorundasınız. Bu olayla ilgili tüm konuşmaları, tüm hesaplaşmaları tamamlayıp, o defteri bir daha açılmamak üzere kapamalısınız. Hatasını sürekli yüzüne vurma malısınız. Onunla yeniden birlikte olmak istiyorsanız suçlamalar ve öfkeyle dolu bir gelecek olmamalı. Olayı tekrar tekrar kaşıyıp, ihanetle ilgili detayları öğrenmenize gerek yok. Sevgilinizin pişman olduğundan eminseniz ilişkinize bir şans daha tanıyabilirsiniz. Eğer bunları yapamayacağınızı düşünüyorsanız yollarınızı ayırmanız da fayda var.

Haberin Devamı

ALDATMAYI HAK EDEN İNSANLAR VAR MIDIR?

Hayır, hiç kimse aldatılmayı hak etmez. Sizi aldatsa bile hak etmez. Aldatıldığınızda vereceğiniz en güzel cevap onu terk etmektir. Aynı şekilde karşılık vermek, sizi de onunla aynı seviyeye indirir. Bulacağınız hiçbir bahane sizi haklı çıkarmayacaktır. “Eşim benimle ilgilenmiyor, başkalarına bakıyor, bana zaman harcamıyor” gibi gerekçeler sizin bu ilişkiyi bitirmeniz için dayanacağınız noktalardır. Ama aldatmak için değil. Üstelik ihanet, karşınızdaki insanın kişiliğine zarar verdiği gibi sizin kişiliğinize de zarar verir.

BİR KEZ ALDATAN YENİDEN ALDATIR MI?

Kişi aldatmanın sonucunda acı çekmiş, gerçekten pişman olmuş, büyük kayıplar yaşamışsa, bir daha aldatma olasılığı düşüktür. Çünkü yaşadığı deneyim çok ağırdır. Bunu bir daha kaldıramaz. Aldatan kişinin pişman olup olmadığını nasıl anlayacağız? Bu öyle hemen anlaşılacak bir şey değildir. Uzun süre gözlemek durumundayız. Davranışlarını, yaklaşımını, sözlerini tartmak zorundayız. Pişmanlığı yaşamının her alanına yayabiliyorsa bunu zaten anlarsınız. Ama “Dostlar alışverişte görsün” misali bir pişmanlık söz konusuysa bunu da zamanla anlarsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder