Mehmet Coşkundeniz Antalya’daki Copacabana
HABERİ PAYLAŞ

Antalya’daki Copacabana

Brezilya'nın Rio de Janerio kentindeki Copacabana Plajı'nı duymayan yoktur sanırım. dört kilometre uzunluğundaki bu plaj aynı zamanda bir yaşam alanı. Antalya'daki Konyaaltı Plajı'nın uzunluğu ise tam yedi kilometre. Ancak burada bir yaşam alanı yoktu. Artık var. Geçtiğimiz hafta Konyaaltı'ndaki 'Sahil Antalya Yaşam Parkı'nı görmeye gittim. Konyaaltı Projesi'ni üstlenen Alkoçlar grubunun Yönetim Kurulu Başkanı Ender Alkoçlar, eşi ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gülşah Alkoçlar ve ortakları TURSETALYA'nın patronu Suan Ünver, tartışmalı ihale sürecinden itibaren tam yaptıklarını anlattılar, sorularımıza da açıkça cevap verdiler.

Haberin Devamı

Antalya’daki Copacabana

Ender Alkoçlar, öncelikle, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın olarak bilinen Hülya Koçyiğit'in damadı olduğu için bu ihaleyi aldığı konusundaki iddiaya şöyle yanıt verdi: "Dediler ki; 'Adrese teslim ihale yapıldı'. Halbuki bu ihale için çok sayıda şirket dosya aldı ama sonra girmekten vazgeçtiler. Çünkü karlı değil. Evet biz geçen yıl zarar ettik, bu yıl da edeceğiz. Dükkanlara çok ciddi para harcadık. Çok sıkı eleme yaptığımız için boş kaldı bazı dükkanlar. Hem bu ihale televizyondan yayınlandı. Herkes izledi. Biz muhammen bedelin üzerine çıktık. Ancak 2020'den sonra para kazanabileceğiz. Yani diğer firmalar bu zararı göze alamadı."

GÜVENLİK ÇOK ÖNEMLİ

Ender Alkoçlar, projeye gözü gibi bakan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in çok titizlendiğini ifade edip şöyle diyor: "Daha önce buradaki parkı mafya ele geçirmişti. Sürekli olay çıkıyordu. Aileler gelmiyordu."

Bu sırada sözü Antalya'nın yerlisi olan Suat Ünver alıyor, "Ben bile gelmiyordum" diyor. Ender Alkoçlar ekliyor: "Biz ilk iş olarak güvenliği ele aldık. Antalya'nın eski Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, şirketin genel müdürü. Mevsime göre 40 ila 100 arasında güvenlik görevlisi çalışıyor. Ayrıca 40 cankurtaran var. Sadece geçen yaz 140 kişiyi boğulmaktan kurtardık. Aileler artık rahatça geziyor. Bisiklet yolları, yürüyüş yolları, kaykay ve paten alanı, tenis, basketbol gibi spor alanlarıyla bambaşka bir yer haline getirdik. 33 plaj yaptık. Vatandaş isterse şezlong ve şemsiye kiralayabilir, isterse beş kuruş ödemeden denize girebilir."

Haberin Devamı

Antalya’daki Copacabana

FESTİVALLER ETKİNLİKLER

Peki bu parkta başka neler olacak? Bir kere sürekli festivaller düzenlenecek. Antalya'da turist çok. Özellikle de Ruslar. 1 Mayıs'ta Rus Festivali ile eğlence başlayacak.

Sokak lezzetleri festivali, jaz-blues festivali de sırada. Ayrıca konserler, etkinlikler, sanat ve spor faaliyetleri de yıl boyu Antalyalılar'a ve turistlere eğlenceli anlar yaşatacak. Bölgeye 7 bin 200 yeni ağaç dikilmiş. Hizmet veren dükkanlarda yerel girişimciler de yer alıyor, uluslararası markalar da. Ender- Gülşah Alkoçlar ve Suat Ünver, Başkan Menderes Türel'in "Burayı halk için yaptık ve halk her zaman öncelikli olacak" sözüyle hareket ediyor. Aileler için her şey mevcut.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder