Mehmet Coşkundeniz Aramıza pandemi girdi aşkımız birden bitti
HABERİ PAYLAŞ

Aramıza pandemi girdi aşkımız birden bitti

Üniversitede okuyorum. Kız arkadaşımın 1 yıl peşinden koşup sonunda sevgili olmayı başardım. Pandemi nedeniyle memleketlere döndük. 3 ay ayrı kaldık ve sevgilim bir anda beni artık sevemediğini söyleyerek ilişkimizi bitirdi. Bir yandan ayrılık mesajlarında bile sen benim her şeyimsin demekten de geri durmadı. Sizce gerçekten sevmiyor muydu? Yoksa başka biri mi var? ● CİHAT

Hayır başka biri yok, maalesef virüs denen bela var. Bu virüs insanların sadece sağlığını değil aşklarını da tehdit ediyor. Bu süreçte terk edilen bir tek sen değilsin. Araya giren zaman ve mesafeler özellikle yeni başlamış ilişkiler için ne yazık ki iyi sonuç vermiyor.

Haberin Devamı

Bence onu kendi başına bırak. Böylece düşünmesini sağlarsın. Üniversiteye tekrar döndüğünüzde de eski günlerin hatırına bir kez konuşmak istediğini söylersin. Bu konuşmada da hangi soruları sormak istiyorsan sorup cevaplarını alırsın. Merak etme, ayrılsanız bile hayat seni yeniden kucaklayacaktır. Aşka küsme, yeter.

EVLİLİK KONUSUNDA KAÇAK GÜREŞİYOR

Sevgilimle 1 yıldır birlikteyiz ve aynı evde yaşıyoruz. 2 ay önce de nişanlandık. Ama erkek arkadaşım git-geller yaşıyor ve “Evlilik sorumluluğunu alamam. Ben bu işi saldım, gittiği yere kadar” diyor. Ben “Bitti” dediğimde alttan alıyor. Eski ilişkilerinde de evlilik sürecinde kaçmış. Hayatıma nasıl bir yön vermeliyim? ● S.S.

Belli ki sevgilin evlilik insanı değil. Ya da en azından şu anda değil. Bu insanı evliliğe zorlarsan ve nikahta imza attırsan bile devamı iyi gelmeyebilir. Ama sen “Bitti” deyip sonra da birkaç güzel sözle devamını getirmediğin için o daha da fazla şımarıyor. “Ne yapsam benden ayrılmıyor” diyor.

Oysa ona sert bir karşılık vermelisin. Yani ayrılığı tattırmalısın. Sevgiline “Hem pastam dursun, hem de karnım doysun” duygusunu artık tattırmamalısın. Ona ayrılığı yaşat ki; ne yaptığının farkına varsın. Sensiz yapamayacaksa zaten mutlaka yeniden birlikte olmak isteyecektir. Eğer istemiyorsa da bu yeni bir başlangıç için senin ilk adımın olacaktır.

ANNESi YAKALADI BENİ TERK ETTİ

Haberin Devamı

Sevgilimle güzel bir hayatım vardı. Her gün konuşuyorduk. Benimle konuşurken annesine yakalandı. Annesi telefonunu elinden aldı. Daha sonra ona ulaştığımda ilişki istemediğini söyledi. Ben, “Ailen yüzünden mi, yoksa benden mi soğudun?” diye sordum. “Senin kadar sana sevgim yok” diye cevap verdi. “Yakalanmasaydık ilişkimiz devam eder miydi?” sorusına da “Evet” dedi. Ben ne yapmalıyım? ● AKİF

Öncelikle sakin olmalısın. Belli ki sevgilin aile içinde epey bir sıkıntı yaşamış. Ayrıca bu durum, onun telefon gibi bazı haklarını kaybetmesine sebep olmuş. Doğal olarak biraz kendini, biraz da seni suçluyor. Sorularla onu iyice sıkma. Üstelik yeniden yakalanırsa bu kez çok daha kötü şeylerle karşılaşabileceğini biliyor.

“Yakalanmasaydık ilişkimiz devam eder miydi?” sorusuna verdiği “Evet” cevabı senin için en önemli dayanak noktası. Biraz zaman geçsin, sevgilin yakalanma travmasını atlatsın. Ailesiyle arasını düzeltsin. Ondan sonra sen devreye gir. Bu sürede kadar seni özleyecektir.

SAHTE İNTERNET HESAPLARIMI SEVGİLİM FARK ETTİ

Haberin Devamı

Sevgilim beni sosyal medyadan engellemişti. Ben de onun ne yaptığını görmek için sahte hesaplar açtım. Bunu fark edince başkalarıyla konuştuğumu düşündü. Ben izah etmeye çalıştım ama dinlemedi. Bana, “Sen yalancısın, düzenbazsın” deyip ilişkimizi bitirdi. Ne yapsam, ne söylesem onu ikna edemedim. Çok yalvardım ama “Bana asla yazma” diyor. Ne yapmalıyım? ● ÖZGE

En başta sevgilin seni neden engelledi? İnsan sevgilisini engeller mi? Aranızda bir sorun varsa konuşur, çözersiniz. Engellemek ne demek? Aslında ben ne demek olduğunu biliyorum. “Sevgilim” dediğin insan senin hiç sevgilin olmamış. Öyle olsaydı en azından sana saygı duyar ve engelleyeceği yerde sorunu konuşurdu. Sahte hesaplar açmak falan bunların hiçbir önemi yok.

Senin sahte hesaplarını fark eden sevgilin bunu da gayet güzel ayrılık bahanesi yapmış. Yani senden zaten ayrılmak istiyormuş, sen de ona güzel bir koz vermişsin. Hiçbir şey yapma. Onu boşver ve hayatına bak. Sana saygı duyan, seni önemseyen birini mutlaka bulacaksın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder