Mehmet Coşkundeniz Arkadaşın eski aşkından yeni sevgili olur mu?
HABERİ PAYLAŞ

Arkadaşın eski aşkından yeni sevgili olur mu?

2018’de motosiklet kazası sonucunda ölen oyuncu Arda Öziri’nin altı yıllık nişanlısı Vildan Örnek. Arda’nın yıllardır aynı evi paylaştığı en yakın arkadaşı, oyuncu Balamir Emren. Geçen salı günü Balamir ile Vildan evlendi, ortalık karıştı. Çifti haklı bulanlar oldu, haksız bulanlar oldu. Ben bu konuyla ilgili yorum hakkımı saklı tutuyorum. Konuyla ilgili bildiğim bazı şeyleri doğrulatabilirsem, çarşamba günkü köşemde detayını anlatırım. Ancak bu tür bir ilişki yaşayanların başlarına neler gelebileceğini biliyorum. Buyurunuz, okuyunuz.

Haberin Devamı

Arkadaşın eski aşkından yeni sevgili olur mu

1. DIŞLANACAKSINIZ

Aşk yasa dışıdır. Kural, ahlak falan tanımaz. Ama tabii bunlar, aşkı yaşayanlar için geçerli. Üçüncü kişiler ise bu tarz bir aşkı mutlaka kınar. Birkaç arkadaşınız sizi anlasa da ‘hain’ damgası yemeniz kaçınılmaz hale gelir. Arkadaş gruplarınızda istenmeyen insan olacaksınız. O eski buluşmalar, eğlenmeler kalmayacak. Yani arkadaş çevreniz sizi tamamen dışlayacak.

2. ZORLANACAKSINIZ

Yeni bir arkadaş çevresi kurmak zorunda kalacaksınız. Doğal olarak bu hiç de kolay olmayacak. Yıpratıcı bir süreç başlayacak. İkiniz tek başınıza kaldığınızdan dolayı birbirinize saracaksınız. Bir süre sonra da suçlamalar başlayacak. Kurduğunuz yeni arkadaş grubu size keyif vermeyecek. Hep geçmişteki o eğlenceli anları düşünerek yaşayacaksınız.

3. HUZUR BİTECEK

İçiniz içinizi kemirecek. Kendinize hep “Acaba doğru mu yaptık?” diye soracaksınız. Kendinizi bile ikna etme konusunda sıkıntılar yaşayacaksınız. Doğal olarak bir huzursuzluk hali çökecek. Buna bir de vicdan azabını eklememiz gerek. Bu durumda huzursuzluğunuz iki katına çıkacak. E sonuç olarak bu huzursuzluk ilişkinize yansıyacak ve bu aşkı sorgulamaya başlayacaksınız.

4. TEDİRGİN OLACAKSINIZ

Eski sevgilisine aşık olduğunuz o arkadaşınıza (ya da onun arkadaşlarına) bir yerlerde rastlama olasılığı sizi sürekli tedirgin edecek. Sevgilinizle gideceğiniz yerleri iyi seçmek durumunda kalacaksınız. Olur da rastlarsanız, o an neler olacağını kestiremeyeceksiniz. Hadi siz mekanı terk ettiniz ama ya o size bir-iki laf çakarsa? Altta da kalamayacaksınız, ondan sonra olaylar, olaylar...

Haberin Devamı

5. SORULAR SORACAKSINIZ

Öyle ya da böyle, yeni sevgilinizin ki kendisi bir zamanlar arkadaşınız olan o insanın eski sevgilisi, eski aşkı ile olan ilişkisini kafaya takacaksınız. Acaba onu mu çok sevdi yoksa sizi mi çok seviyor? Onunla mı çok mutluydu yoksa sizinle mi? Peki ona yaptığı gibi bir gün sizi de terk edip yakın arkadaşınızla aşk yaşar mı? Bu sorular hep kafanızı kurcalayacak.

6. YORULACAKSINIZ

Yaşadığınız ilişkiyi canlı tutabilmek için iki katı efor harcayacaksınız. Çünkü ikiniz de yaptığınızın başkaları tarafından hoş karşılanmadığını biliyorsunuz. Başka bir çift için küçük bir tartışma, sizin için büyük bir kavgaya dönüşebilecek. Tekrar barışma süreci de daha uzun olacak. Yani bu ilişkiyi yürütmek sizi, tahmin ettiğinizden çok daha fazla yoracak.

7. İŞİNİZ AKSAYACAK

Özel hayatınızdaki bu huzursuzluk, işinize, okulunuza yansıyacak. Eski performansınızı gösteremeyeceksiniz. Çünkü aklınız hep aynı noktada. Bir yandan vicdan azabınız, bir yandan ilişkinizdeki sorunlar sizi iyice dibe çekecek. Patronunuzdan, müdürünüzden, öğretmeninizden fırça üzerine fırça yiyeceksiniz. İşin kötüsü, düzeltmek için de hiçbir şey yapamayacaksınız.

Haberin Devamı

8. BİTİREMEYECEKSİNİZ

Bir süre sonra bu ilişkinin bitmesi gerektiğine karar vereceksiniz. Ama bu kez de sevgiliniz tarafından korkaklıkla suçlanma ihtimaliniz var. Bu nedenle bitiremeyeceksiniz. Ayrıca bitirirseniz o eski arkadaşlarınızın size “Değer miydi?” demesinden çekineceksiniz. “Ne olursa olsun sürmeli” hırsına kapılacaksınız ama bu da sizi çok mutsuz edecek.

9. SÜRDÜREMEYECEKSİNİZ

Evet, bitirmemek için çok uğraşsanız da sonunda bu işin yürümediği gerçeğiyle yüzleşeceksiniz. Öyle ya da böyle, bitecek. (İstisnalar kaideyi bozmaz.) Bittiğinde kendinizle yüzleşeceksiniz ve kendinizden daha da nefret edeceksiniz. Eskiye dönmeniz de mümkün olmayacak. Bu ilişkinin sizde bıraktığı arazları atlatmanız hiç de kolay olmayacak.

10. KINAMAYACAKSINIZ

Bu madde, ilişkiyi yaşayanlar değil, üçüncü kişiler için. Sakın ama sakın kınamayın. Sizin de başınıza gelir. Çünkü aşk kontrol edilebilen bir şey değildir. Ama tabii aşksa... Yoksa üç günlük eğlence için yakın arkadaşın eski sevgilisiyle takılmak savunulacak bir şey değil. Sorunsuz, mutlu, huzurlu aşklar dileğiyle...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder