Mehmet Coşkundeniz Asansör Cennet’e hiç yakışmadı
HABERİ PAYLAŞ

Asansör Cennet’e hiç yakışmadı

Mersin’de doğdum, büyüdüm. Doğa ve tarih açısında çok ama çok zengin olan Mersin’in ‘Cennet’ ve ‘Cehennem’ adı verilen mağaraları vardır. Doğal çöküntü ile oluşmuş bu mağaralar bölgenin en çok ziyaret edilen ören yerlerinin başında gelir. Cennet mağarası, 70 metre derinliğindedir. İçinde ilk Hıristiyanların yaptığına inanılan bir kilise vardır. Daha da ilerlerseniz mağaranın derinliklerine girersiniz ve bir akarsu görürsünüz.

O akarsu Narlıkuyu’da kumların altından denize ulaşır. O yüzden Narlıkuyu denizi buz gibidir. Cennet’e 452 basamakla inilir. İnmek kolaydır da çıkması epey yorucudur. Ama yine de bunu bir doğa ve tarih gezisi olarak düşünebiliriz. Ben çocukluğumda günde 5 kez inip çıkabiliyordum. Cehennem mağarası da 110 metre derinliğinde dimdik bir mağaradır. Oraya inilmez ama yukarıdan seyredilir.

Haberin Devamı

Asansör Cennet’e hiç yakışmadı

Şimdi bu güzelim yere yaşlılar, engelliler ve kronik hastalar için asansör yapılmış. İyi niyetli bir girişim olsa da ortaya çıkan görüntü gerçekten içler acısı. Tarihi ve doğal dokuyu bu derece bozan bir asansör mü yapılmalıydı? Bunun başka yolları yok muydu? Bu asansör Cennet’in bağrına saplanmış bir hançer gibi duruyor. Silifke Belediyesi, “Bu sayede ziyaretçi sayısı yılda 1 milyonu geçecek” diyerek asansörü savunuyor.

İyi de siz bu doğal güzelliği bu çirkin görüntüyle bozarsanız ziyaretçi niye gelsin? Ben, bu çirkinliğin giderileceğine, bu yanlışlığın düzeltileceğine inanmak istiyorum. Kaldırın o asansörü, yerine doğal yapıya uygun bir ulaşım metodu bulun. Bir Mersinli olarak o asansörü her gördüğümde yüreğim parçalanacak.

KAPIDA ÖDEMEYE SAKIN KANMAYIN

Pandemi döneminde internette alışverişin çok arttığını biliyoruz. Ne yazık ki bu dönem dolandırıcılar için de fırsat oldu. Özellikle Instagram’daki alışveriş hesaplarıyla ilgili şikayet yağıyor. Siz bir ürün beğeniyorsunuz, bu sahtekarlarla DM yoluyla irtibata geçiyorsunuz, size ‘kapıda ödeme’ yoluyla ürünü kapalı pakette gönderiyorlar.

Ödemeyi yapıp paketi teslim aldığınızda iş işten geçmiş oluyor. Açtığınızda da istediğiniz ürün yerine bambaşka ve değersiz bir şeyle karşılaşıyorsunuz. E-ticarette en önemli konu, site üzerinden alışveriş yapmaktır. Yani Instagram’da hesabı da olsa o firmanın internet sitesine girip alışverişi oradan yapmalısınız ve ödemeyi de yine site üzerinden kredi kartıyla gerçekleştirmelisiniz.

Haberin Devamı

Kapıda ödeme bu sahtekarları hukuksal sorumluluktan kurtarıyor. Çünkü siz dolandırıldığınızı anladığınızda bir daha bu kişilere ulaşamıyorsunuz. Kendilerini ‘kapıda ödeme kolaylığı’ diye pazarlayan tüm hesaplardan uzak durun. Emin olun ki bu kişiler dolandırıcıdır.

PEKİ BU KİLOLARI NASIL VERECEĞİZ?

Hayatım boyuna kilo sorunum olmadı. Ama 4 ay önce sigarayı bırakıp bir de üstüne pandemi nedeniyle eve kapanınca ilk kez kilo almanın ne demek olduğunu anladım. Büyük keyifle yapıp yediğim yemekler, evde oldukça ağzım boş durmasın diye yuttuğum atıştırmalıklar bana 10 kilo olarak geri döndü. Kendi tarihimde ilk kez 76 kiloya ulaşarak rekorumu kırdım.

Peki şimdi ne olacak? Sağ kalçamda protez olduğu için öyle spor salonlarında spor falan yapamıyorum. Yürüyüşe çıkıyorum ama onda da pek başarılı olduğum söylenemez. Diyet sözcüğü benim tüylerimi diken diken ediyor. O zaman size sorayım.

Haberin Devamı

Var mı önerisi olan? Şöyle bünyeyi zorlamadan, pek de aç kalmadan kilo vermenin yollarını bilen varsa lütfen maille ya da sosyal medyadan bana ulaşıp önerilerini bildirsin. Evden çalışmaya devam ettiğim için ileride 100 kiloya da ulaşmak istemiyorum çünkü.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder